KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 11, 2011 13:19 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Iwetko :1luvu: dzieki za wieści i dziękuję,że ją zabierzesz - koty raczej lepiej dochodzą do siebie przy ludziu :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt mar 11, 2011 14:24 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dzielna Lusieńka i Iwetka.
ogromniaste :ok: :ok: :ok: :ok: dla was dziewczyny.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt mar 11, 2011 14:27 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

A ja byłam rano w schronie, bo pani która opiekuje się kotami chora.
I co 8O
I przy ilości kotów szt 5 - koty głodne jak ta lala.
Miski puste nawet suchego nie było.
Zgłosiłam pani Basi.
W szpitaliku kicia biało bura tak jadła zachłannie że później to jej wziełam na trochę miskę bo bałam się że jak tyle wtrząchnie to będzie wymiotować.
masakra jakaś- podać 5 kotom sucha karmę to przecież 10 min roboty :evil:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt mar 11, 2011 16:28 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Ale po co jak wolontariusze przyjadą? W dodatku jak coś źle powiedzą to się powie, że przynoszą choróbska do schroniska :twisted:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pt mar 11, 2011 17:04 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dorota Wojciechowska pisze:A ja byłam rano w schronie, bo pani która opiekuje się kotami chora.
I co 8O
Zgłosiłam pani Basi.
W szpitaliku kicia biało bura tak jadła zachłannie że później to jej wziełam na trochę miskę bo bałam się że jak tyle wtrząchnie to będzie wymiotować.

:( :evil:
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pt mar 11, 2011 17:27 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dorota Wojciechowska pisze:A ja byłam rano w schronie, bo pani która opiekuje się kotami chora.
I co 8O
Zgłosiłam pani Basi.

nie mam siły do nich, zadzwonię w poniedzialek do kierownika :evil: :evil: :evil:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt mar 11, 2011 17:30 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Iweta pisze:Lusia już po operacji :) Jak to Pan Doktor sie wyraził, nie sądził, ze zobaczy taka masakrę :roll: Okazało sie, że Lusia miała zerwane wszystkie wiązadła a nie jak przypuszczał boczne ale również przed boczne i krzyżowe. Nie miała prawa stanąc na takiej nodze, kości w ogóle się nie stykały, było zwapnienie i nie pamietam co jeszcze. Ma włozony jakis implant . Noga jest unieruchomiona na 10 dni. Sprawnośc powróci prawdopodobnie w 80-90% ,nie dało sie nastawic na 100 % moze troche kuleć. Najwazniejsze jednak, ze nie bedzie ja bolało :ok: Teraz tylko nalezy znaleźć jej odpowiedni i odpowiedzialny dom :D
Umówiłam sie, ze odbiorę ja jutro, zeby nie stresowała sie siedzeniem w klinice.

Iwonka jesteś cudowna, dziękuję bardzo, dzięki Tobie Lusia ma szanse na zdrowie :1luvu:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt mar 11, 2011 18:03 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Lucuś-Belmondo
Obrazek
po dzisiejszej kontroli i "drugim biocanie" wet uznał leczenie za zakończone z wynikiem pozytywnym :D
Teraz tylko dobry Domek jest mu potrzebny :ok:
Zrobił się z niego straszny przymilak,tylko chce siedzieć na kolanach :D
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pt mar 11, 2011 20:17 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dziś byłam z Gracją na wizycie kontrolnej u weta w związku ze stanem jej dziąseł, Pani Doktor stwierdziła, że jest poprawa może nie jakaś rewelacja, ale jest. Dostała następną dawkę sterydu i antybiotyk dziś antybiotyk podany pierwszy dzień, aż do piątku przyszłego włącznie i potem znów następna wizyta.
Antybiotyk dla Gracji jest w kopercie w witrynce podpisany, powinna dostawać pół tabletki dziennie - niestety nie za bardzo chce współpracować dziewczyna przy podawaniu tabletek, a tabletki nie są malutkie. Jak ktoś nie da rady normalnie można rozpuścić Ja jutro podjadę i jej podam, zresztą i tak wieczorny dyzur nie obstawiony więc podjadę coś tam ogarnąć. W niedzielę Dorotko bardzo Ciebie prosze musisz jej podać. W poniedziałek i czwartek ja mam dyżur więc podam nie wiem jak we wtorek i w środę dyżuranki czy sobie poradzą z podaniem antybiotyku - w każdym bądź razie nie można pominąć dnia bo to jest wtedy bez sensu.
Reszta towarzystwa na oko ok. Frytka po sterylce już fajnie i wcina suche aż miło - oj mam same super miziaki Frytka, Milusia, Stokrotka, Bajtka i Mojra. Oby szybko się domki dla dziewczyn znalazły :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt mar 11, 2011 22:42 Re: zakłądam nowy wątek proszę nie pisać

Jeszcze przypomnę grafik dyżurów na następny tydzień - brak poiedziałek rano i sobota, niedziela wieczór może ktoś chętny :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 14.03.-20.03.2011
14.03. pon. rano brak wie. Teresa
15.03. wt. rano Gosia wie. Beatka
16.03. śr. rano Monika wie. MaraS.
17.03. czw.Gosia wie.Teresa
18.03. piat. Asia, Bogusia wie. Alienor
19.03. sob. rano Martyna wie. brak
20.03. niedz. Dorotka wie. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob mar 12, 2011 8:54 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Do Domu Stałego pojechała Mea :)
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Sob mar 12, 2011 9:21 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kropeczka13 pisze:Lucuś-Belmondo
Obrazek
po dzisiejszej kontroli i "drugim biocanie" wet uznał leczenie za zakończone z wynikiem pozytywnym :D
Teraz tylko dobry Domek jest mu potrzebny :ok:
Zrobił się z niego straszny przymilak,tylko chce siedzieć na kolanach :D

:ok: za szczęśliwy domek :)
Obrazek

Madziula

Post » Sob mar 12, 2011 12:26 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dziś odebrałam Lusie z kliniki, cieszę się, że zrobiłam to juz dziś, ponieważ Lusia była bardzo zestresowana, trzęsła sie jak galaretka i żałośnie miaukoliła :( Nóżka bardzo ja boli. Do wczoraj była na silnych środkach przeciwbólowych, od jutra przez cztery dni ja będę jej podawała już lżejsze leki przeciwbólowe. Po 10 dniach zostanie zdjęty opatrunek, do tej pory musi sobie jakos radzic. Zauwazyłam, ze całkiem nieźle jej to wychodzi, mimo, ze nózka boli zeszła od razu z łóżka i pokuśtykała do jedzenia :) Biedna była taka wygłodniała, wczoraj miała tylko kroplówkę a dzis w klinice nie dali jej jeść ze wzgledu na transport do domu, ale teraz lezy sobie już najedzona :ok:
Odebrałam też fakturę :roll:

Obrazek...Obrazek....Obrazek..
Obrazek...Obrazek
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob mar 12, 2011 13:34 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

:ok: :ok: żeby Lusia szybko zdrowiała i nóżka nie bolała :ok: :ok:
:ok: :ok: za to by domki znalazły wszystkie nasze koty - najlepsze domki z naszych marzeń :ok: :ok:

Alienor

Post » Sob mar 12, 2011 14:42 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Alienor pisze::ok: :ok: żeby Lusia szybko zdrowiała i nóżka nie bolała :ok: :ok:
:ok: :ok: za to by domki znalazły wszystkie nasze koty - najlepsze domki z naszych marzeń :ok: :ok:

ja też :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :mrgreen: :1luvu:
Obrazek

Madziula

[poprzednia][następna]