Hanulka pisze:andzelika1952 pisze:Lesio idzie do nowego domku u koleżanki obecnego opiekuna.![]()
a coś wiadomo o domku???
Jesli to domek, o ktorym ja wiem, to jest to dobry dom

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Hanulka pisze:andzelika1952 pisze:Lesio idzie do nowego domku u koleżanki obecnego opiekuna.![]()
a coś wiadomo o domku???
kociamysza pisze:Hanulka pisze:andzelika1952 pisze:Lesio idzie do nowego domku u koleżanki obecnego opiekuna.![]()
a coś wiadomo o domku???
andzelika1952 pisze:Przyłączam się także do życzeń Hanulki w Dniu Św. Walentego![]()
Wiem ,że to nie pora o tym pisać , ale mamy kłopoty / oprócz tych tradycyjnych z lokalem/ i to jak zwykle bywa finansowe. Wszystko zbiegło się w jednym czasie - początek roku , badania krwi na wirusówki kilkunastu kociaków , niektórych dwukrotnie , bieżące i powtórne szczepienia, w styczniu jeszcze zakup karmy i żwirku ok. 1000,00zł / dla KAN i dla karmicielek /. Pozostały jeszcze długi z ub. roku , ponieważ płaciliśmy faktury za bieżące usługi. W 2010 roku wydaliśmy na usługi weterynaryjne ponad 22,000zł , na karmę i żwirek ponad 19.000zł , leki / z apteki /- 800,00zł . Dochodzą do tego wydatki na węgiel , światło i czynsz. Jak wiecie ostatnio było kilka ciężkich przypadków -Borysek, Lesio , Zuzia , Kubuś, Stasio.
Leczenie Kubusia od 17-go listopada :
- kroplówki 2x dziennie plus leki podskórne przez 6 tygodni po 40,00zł - 1600,00zł
- krople , maści do oczu / Gentamycyna , Tobrex, Solcoseryl, Atecortin, Naklof, Lacrimal/ - ok. 200,00zł
- badania laboratoryjne podstawowe u weta 2 x - 120,00zł
- badania laboratoryjne w Laboklinie 2x - 240,00zł
- Convalescent - 30 saszetek po 8,00zł - 240,00zł
- Essentiale Forte , Nystatyna w zawiesinie / 2 op./ , odrobaczenie , odpchlenie , Biocan M , Oridermyl , Interferon -
koszt lekko licząc 300,00zł
- karmienie Kubusia już po convie / wołowina , kurczak , indyk , ryba , paszteciki , mleczka , jogurty / na mój koszt.
Razem - 2700,00zł
Na leczenie Kubusia wpłynęło - 1720,00złBardzo , bardzo dziękuję za to ,że już tyle pomogliście i nieśmiało
prosimy jeszcze o pomoc.![]()
![]()
![]()
![]()
W tym czasie wysterylizowałam jeszcze kilkadziesiąt kotów bezdomnych , nie przebywających w KAN.
Justinek Warszawa pisze:
Niestety, moja koleżanka się rozmyśliła. Potwierdzała to parokrotnie, a jak przyszło co do czego - to ona się boi, nie ma warunków, nie ma jej w domu, a kotem trzeba się zajmować.
Ale to ONA pierwsza powiedziała, że chce mieć kota, ja jej nie namawiałam. Dla dobra zwierząt nigdy nie namawiam. Ktoś musi sam chcieć mieć kota albo psa. Zwłaszcza takiego, który - jak Lesio - może z czasem mnóstwo chorować.
Lesio, zwany już Filutkiem, zostaje na razie w DT. Proszę nie dawać ogłoszeń - zrobię mu nowe zdjęcia, wtedy go ogłosimy. Mam takie ze stycznia, ale są fatalnej jakości
pluskwa6 pisze:kciuki za Lesia![]()
![]()
majka2222 pisze:Lesio ma moje ogłoszenia - allegro, gumtree Szrelok i OLX. Pisała mi ma maila Justinek o tych ogłoszeniach, ale przyznam szczerze, że ich nie zdjęłam z powodów, o których pisze Hania.
W ogłoszeniach jest ciągle podany kontakt jak w innych ogłoszeniach Radomaska - mogę zmienić namiary lub ogłoszenia wyrzucić - czekam na odpowiedź.
http://allegro.pl/za-duzo-na-jedna-koci ... 47281.html
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], puszatek i 306 gości