Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Liwia_ pisze:Byłam dziś w schronisku, przy okazji odbierania Rudego zajrzałam i na kociarnię.
Co najmniej 3 kotki łamią serce po prostu, tak strasznie bym chciała, by znalazły domy...
Biało-bury, cudny podrostek. Troszeczkę dłuższe futerko, puchaty. Rozmruczane cudeńko, miziak, bardzo, bardzo proludzki kocurek.Ok. 4-5 miesięcy, moim zdaniem.
Bury, moim zdaniem 3,4-4 miesiąca - lgnie do ludzi strasznie, nie dało się zrobić mu zdjęcia, bo tak strzelał baranki. I gadał... Cudny kotek, potrzebuje człowieka, własnych kolan, rąk do miziania
Czarny podrostek - też ok 4 miesięcy, bardzo wesoły, przytulaśny. Bardzo miły charakter, kocha ludzi...
2 duże (jedna naprawdę bardzo duża), dorosłe koteczki. Spokojne. W schronisku dopada je już apatia, ale nadstawiają główki do głasków....
Mam jeszcze krówkę, raczej nieśmiałą, ale nie dziką i przepiękną tri - też raczej nieufną...
justyna8585 pisze:2 "dzisiejsze" koty bezpieczne, ale ciągle mi siedzą w głowie te podrostki - są tak kochane, tak się garną do człowieka :
Duży kocurek,buro-rudo-biały, pewnie na tych małych fotkach nie widać koloru? ma być może ok 3 lat,jest niezwykle miły i przyjacielski.Panicznie boi się kotów, w ich obecności nawet nie je.Musi być karmiony osobno,co jest bardzo uciążliwe.W schronisku od 1,5 tyg.Na koty nie syczy,jedynie reaguje ucieczką.Kiedy któryś podchodzi,to kamienieje ze strachu.nie chce w ogóle wyjść z koszyczka.Jest podobno naprawde super miziankowy.
Kotka,ok 7 mies., bardzo wesoła,energiczna,fajna,bezproblemowa,uwielbia się bawić,choć czasem olewa ludzi i sama sie zajmuje sobą,cieszy się ze wszystkiego,daje sie oczywiście głaskać.
Kotka w pilnej potrzebie diagnostycznej..Kotka,która zyje za szafką w schronie.Została wyrzucona i 2 lata zyła pod sklepem.podobno charczy i to już od roku.Teraz doszedł jej koci katar i tak wylądowała w schronisku.Być może ma też coś z zatokami.Nie można jej wysterylizować przez to i tak na świecie pojawiały sie małeJest miła i bezproblemowa.Dla niej będzie tylko jedna opcja i to domyslcie sie jaka,potrzebuje weta,diagnostyki.
Kotka,ok 1,5 r.,miła,kontaktowa
kocurek,8 mies., zaczyna mu sie kk,bardzo sympatyczny
justyna8585 pisze:On ma chyba ciekawe umaszczenie?
http://img525.imageshack.us/content_rou ... ia=mupload
http://img198.imageshack.us/content_rou ... ia=mupload
http://img121.imageshack.us/img121/3906/img9505q.jpg
Liwia_ pisze:Ja bym go ogłaszała raczej jako rudawo - białegoJeżeli jesteś pewna, że to kocurek
Chciałabym jeszcze podziękować bardzo Hanuni nie tylko dla dt dla Dymka, ale też za sfinansowanie leczenia i Misia i za wsparcie innych naszych kotów - po opłaceniu tej dwójki zostało jeszcze 200 zł z przeznaczeniem na rudzkie biedy...
Bardzo, bardzo dziękujemy!
Liwia_ pisze:Test na pp miał też robiony mały tygrysek - również ujemny
Kocurek nie może być trikolorowy - ja bym opisywała go jako rudawo-burego, ale absolutną podstawą jest płeć - to musi być pewne na 100%. Informacje o kastracji też, bez tego nie ma co ogłaszać.
Koty, które już mają swoje wątki będą chyba ostatnimi rudzkimi kotami, którymi się "zajmuję".
Liwia_ pisze:Test na pp miał też robiony mały tygrysek - również ujemny
Kocurek nie może być trikolorowy - ja bym opisywała go jako rudawo-burego, ale absolutną podstawą jest płeć - to musi być pewne na 100%. Informacje o kastracji też, bez tego nie ma co ogłaszać.
Koty, które już mają swoje wątki będą chyba ostatnimi rudzkimi kotami, którymi się "zajmuję".
Użytkownicy przeglądający ten dział: Tundra i 64 gości