Fundacja PJD, Vegas ma swój dom! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 24, 2010 13:38 Re: Fundacja PJD, POTRZEBNA POMOC-szukamy 4 Mecenasów, Pum [i]

"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pt wrz 24, 2010 16:09 Re: Fundacja PJD, POTRZEBNA POMOC-szukamy 4 Mecenasów, Pum [i]

Świetny artykuł... Przedrukuję i zacznę roznosić po domach w celu wyedukowania tej części społeczeństwa, którą jeszcze da się wyedukować. !

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Pt wrz 24, 2010 23:24 Re: Fundacja PJD, POTRZEBNA POMOC-szukamy 4 Mecenasów, Pum [i]

To bardzo ważny tekst... niestety wiele osób zupełnie nie zdaje sobie sprawy z roli kotów w miejskim ekosystemie. Stąd absurdalne sytuacje, takie jak zamykanie okienek, "eksmisja" kotów - nawet w porze jesiennej i zimowej.

Niestety muszę jutro zmierzyć się z administratorem budynku, w którym mieszka jedna z naszych tymczasowym OZetowych podopiecznych. Spróbuję przekonać go, że kot nie zaszkodzi kamienicy, a wręcz może pomóc. I że jego działania na rzecz "oczyszczenia" terenu budynku są bezcelowe: szczury i myszy będą miały przecież swobodny dostęp do piwnicy. I żadnego naturalnego wroga. Bardzo proszę o kciuki - nigdy z nikim w tej sprawie nie rozmawiałam gdy sprawa była na ostrzu noża.

U mnie odrobaczanie idzie pełną parą. Mamy dziś, dzięki pomocy Luelki, 100% sukcesu :) Nawet plujące tabletkami kociaki nie zepsuły mi dobrego nastroju: otóż udało się EKSPRESOWO złapać Franię i podać jej dawkę strongholdu :D

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Sob wrz 25, 2010 11:16 Re: Fundacja PJD, POTRZEBNA POMOC-szukamy 4 Mecenasów, Pum [i]

To za efekty odrobaczania w kuwecie :ok: :ok: :ok: i nas czeka w najbliższym czasie podobna akcja - już sobie wyobrażam minę Dziki i Spoksa :twisted:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Sob wrz 25, 2010 12:30 Re: Fundacja PJD, POTRZEBNA POMOC-szukamy 4 Mecenasów, Pum [i]

:ok: :ok: :ok: :ok: kciuki trzymamy, tym bardziej, że i my w tym tygodniu idziemy do weterynarza po tabletki na odrobaczanie ;)

Wanilka otrzyma la kolejny mebelek na własność i teraz korzystając z pogody wygląda przez balkon leżąc na wygodnej pufce ;)

Sarah DeMonique

Post » Sob wrz 25, 2010 13:20 Re: Fundacja PJD, POTRZEBNA POMOC-szukamy 4 Mecenasów, Pum [i]

o to powodzenia i uwaga na palce ;) Ale Wanilii podaje się całkiem wygodnie tabletki, trzeba tylko wepchnąć dostatecznie głęboko, trzymając kota za kark :D

U mnie dzikie harce dziś ;) Okazuje się natomiast, że do tytułu największego miziaka pretenduje... Lila, początkowo bardzo nieufna :) Przybiega na wołanie :1luvu:

starchurka

Post » Sob wrz 25, 2010 16:31 Re: Fundacja PJD, POTRZEBNA POMOC-szukamy 4 Mecenasów, Pum [i]

Gratuluję zatem nowego zalegacza kolan... :)

Sarah DeMonique

Post » Sob wrz 25, 2010 17:03 Re: Fundacja PJD, POTRZEBNA POMOC-szukamy 4 Mecenasów, Pum [i]

Na szczęście, ten zalegacz kolan jest zbyt zajęty, żeby przychodzić do mnie często ;)

starchurka

Post » Nie wrz 26, 2010 13:16 Re: Fundacja PJD, POTRZEBNA POMOC-szukamy 4 Mecenasów, Pum [i]

Nikt nie chce być mecenasem moich maluchów :( Jak to możliwe? Przecież słodszych klusek to ja nie miałam nigdy...

Dzisiaj poodrobaczeniowa dezynfekcja, więc ja chodzę jak zombie z łzawiącymi oczami, śmierdząca chlorem, a Toćka ma domestosową fazę, jak zwykle :lol: Już pogryzła mi kapcie, wytarzała w świeżej kuwecie, wyfroterowała brzuszkiem podłogę przy wejściu do łazienki - ciekawa jestem, czy to psychoaktywne działanie chloru na nią (bo to na pewno chlor - na podchloryn sodu reaguje identycznie) spowodowane jest częstymi dezynfekcjami łazienki, w której mieszkała jako kociątko.
Ziółko, Twoje koty też tak mają? Mieszkały przecież razem ładny kawałek czasu...

Maluchy w związku z tą rewolucją bawiły się dobre dwie godziny "na zewnątrz", czyli poza łazienką, a teraz śpią z Franią - widok jest uroczy :1luvu: Szkoda, że mi chłop uciekł ze wszystkimi aparatami :lol:

starchurka

Post » Nie wrz 26, 2010 13:19 Re: Fundacja PJD, POTRZEBNA POMOC-szukamy 4 Mecenasów, Pum [i]

A ja chciałabym się podzielić paroma zdjęciami z miejsca, w którym znajduje się jedna z puszek naszej Fundacji (zbiórka publiczna na rzecz sterylizacji kotów wolno żyjących) - sklep zoologiczny Maxi Zoo przy ul. Długiej 63 - dziękujemy za pomoc!

Obrazek

Obrazek

Lokalizacje pozostałych puszek można sprawdzić tutaj:

http://pjd.blox.pl/2010/09/wrzuc-grosz- ... -kotu.html

luelka

Post » Nie wrz 26, 2010 13:58 Re: Fundacja PJD, POTRZEBNA POMOC-szukamy 4 Mecenasów, Pum [i]

A ja chciałam ogłosić, że dzisiejszej nocy Snake stał się Podkołdernikiem. :mrgreen: Chłopak się rozkręca, bardzo jesteśmy dumni z postępów tej nieśmiałej kruszynki. :dance2: :dance:
Ex-PaJDotki: Betka Obrazek i Snake ObrazekObrazek Obrazek

foczka.skoczka

Od: Sob lut 27, 2010 14:55

Post » Nie wrz 26, 2010 14:25 Re: Fundacja PJD, POTRZEBNA POMOC-szukamy 4 Mecenasów, Pum [i]

Tak sobie myślałam, gdy rozmawiałyśmy ostatnio, że niedługo zajmie Wężowi zdobycie kolejnego bastionu :twisted: . Jakoś dziwnym trafem ciepłe miejsca mobilizują koty do pokonywania różnych wewnętrznych oporów, nawet Franiutce, która się ludzi "boja" straszliwie, zdarzało się wylegiwać na moich plecach, gdy leżałam przykryta kocem. Jednak podgrzewany "materacyk" to jest to :ryk: .

Gratulacje - Snake czuje się u Was naprawdę bezpiecznie :1luvu: .

luelka

Post » Nie wrz 26, 2010 20:17 Re: Fundacja PJD, POTRZEBNA POMOC-szukamy 4 Mecenasów, Pum [i]

starchurka pisze:Ziółko, Twoje koty też tak mają? Mieszkały przecież razem ładny kawałek czasu...

Niestety moje tak nie mają, ale lubią spać na pralce, ale tylko pod warunkiem że nie idzie ;)

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Nie wrz 26, 2010 23:07 Re: Fundacja PJD, POTRZEBNA POMOC-szukamy 4 Mecenasów, Pum [i]

Być może Snake czuje się u nas bezpiecznie, za to my nie czujemy się bezpiecznie mieszkając z Betką. ;) Ostatnio zrzuciła Jarka laptopa ze stołu, już widziałam oczami wyobraźni siebie kupującą nowego Macbooka i Małą pakującą swoje zabawki. Na szczęście laptop cały, a Jarek był w tym czasie w łazience. Powiem mu co się stało, gdy Betka znajdzie dom. :D Ogólnie Mała się trochę uspokoiła, stała się przytulna i rozmruczana. Nadal gryzie podczas głaskania, ale już z mniejszą agresją, widocznie już taki z niej gryzoń. Niestety Snake-zazdrośnik podłapał to od niej, szkoda, że gryzienie, a nie to jak skorzystać z kuwetki bez wyrzucenia połowy żwirku na podłogę. ;) Kupiłam Betce torbę miśków w ciucholandzie, ma się teraz nad czym znęcać, słabsze osobniki rozrywa na strzępy w ciągu dwóch dni. :twisted:
Ex-PaJDotki: Betka Obrazek i Snake ObrazekObrazek Obrazek

foczka.skoczka

Od: Sob lut 27, 2010 14:55

Post » Pon wrz 27, 2010 14:08 Re: Fundacja PJD, POTRZEBNA POMOC-szukamy 4 Mecenasów, Pum [i]

Zaglądam po długiej przerwie.
Ziółko, miałam Ci kiedyś przekazać książki na bazarek dla Waszych podopiecznych.
Czy ktoś mógłby podjechać do mnie (za ok. tydzień) po kilka książek dla Ziółko - o ile zgodzi się wystawić bazarek.
Przepraszam, że sama tego nie zrobię - mam pod opieką 2-miesięczne "ludzkie kocię" i nie chciałabym go wlec kawał przez miasto przy tej pogodzie.

Czekam na wiadomość na priva albo gg 5935619.

Kciuki za Wasze koty i starania. :) Specjalne pozdrowienia dla luelki i starchurki. :)

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

[poprzednia][następna]