K-ów, życie toczy się dalej ....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 07, 2010 21:56 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Roman stwierdził, że z Ola jest ok. Ma tak trochę dziwnie zszyty brzuszek ale obmacał jej to, jest miękkie, niebolesne.
Dzwoniłam też niedawno do niego aby ustalić operację Ecika. Będzie miał we środę wieczorem, trzeba go przywieźć na 20-stą, najpierw badania, potem zabieg. Karaluszku, ostatni posiłek we wtorek wieczorem, pić może do południa we środę.

Co do koordynatora ds wolontariuszy ktoś bardzo potrzebny. Kto się zgłasza? Zanim wskażę palcem :wink:
Ktoś z Was notował osoby zgłaszające się wczoraj do pomocy?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie lut 07, 2010 21:56 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

keria pisze:Lutra, ja mogłabym uaktualniać część ogłoszeń na gumtree lub krakowskich zwierzakach.
Tylko musiałabym dostać kompletne ogłoszenie ze zdjęciem na maila. Mogłabym pomóc też w ogłaszaniu kotów ze schroniska.

Super. Zasada jest taka, że DT wysyłają na maile ogłaszarek zdjęcia (lub można je pobrać z galerii mojej i queen_ink) i opisy zwierzaków.
Jak jakiś kot pójdzie do domu, to opiekun wysyła mail do ogłaszarek, że kociak poszedł do domu.
Jeśli chodzi o schroniskowe koty, to jenny napisała, że będzie aktualizować pierwszy post i na tej podstawie będziemy ogłaszać i zbierać informacje.
Jeśli możesz wziąć część gumtree, to super. Kotki czy kocurki?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Nie lut 07, 2010 22:04 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Tweety pisze:Roman stwierdził, że z Ola jest ok. Ma tak trochę dziwnie zszyty brzuszek ale obmacał jej to, jest miękkie, niebolesne.
Dzwoniłam też niedawno do niego aby ustalić operację Ecika. Będzie miał we środę wieczorem, trzeba go przywieźć na 20-stą, najpierw badania, potem zabieg. Karaluszku, ostatni posiłek we wtorek wieczorem, pić może do południa we środę.

Co do koordynatora ds wolontariuszy ktoś bardzo potrzebny. Kto się zgłasza? Zanim wskażę palcem :wink:
Ktoś z Was notował osoby zgłaszające się wczoraj do pomocy?

Cieszę się. To znaczy, że można ją szczepić.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie lut 07, 2010 22:08 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Tweety pisze:Roman stwierdził, że z Ola jest ok. Ma tak trochę dziwnie zszyty brzuszek ale obmacał jej to, jest miękkie, niebolesne.

To świetnie!
Fałszywy alarm, ale woleliśmy zgłosić, żeby w razie czego nie stała jej się krzywda.

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Nie lut 07, 2010 22:21 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

BarbAnn pisze:dwukropek na gazecie ma guenn
Ja mogę tez to wziac tylko nie chce queen dublowac

BarbAnn, super, queen_ink nie ogłasza na forum gazety, więc gdybyś dała radę, to będzie super.
Nie wiem, jak się z kitkową podzielicie, jak Wam wygodniej.
To oznacza, że brakuje nam już tylko koordynatora i jednej osoby do gumtree przynajmniej dopóki nie wróci maja215.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Nie lut 07, 2010 22:23 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Leone pisze:

To świetnie!
Fałszywy alarm, ale woleliśmy zgłosić, żeby w razie czego nie stała jej się krzywda.

I to jest właściwa postawa. Fałszywy alarm lepszy niż zlekceważenie czegoś.
I przy okazji Robert puknął w pralkę :wink:
BTW: nie mam od Was dzisiaj nieodebranego połączenia.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie lut 07, 2010 23:12 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

uwaga!!!!!
dzwonił do mnie pan w sprawie adopcji fredzi.. twierdzi, że jest z chorzowa i szuka towarzysza dla brytyjczyka.. i nic dziwnego by nie było, gdybym w notatniku nie miała zapisane, że raz dzwonił do mnie i mówił, że jest ze skawiny i że miał kotka wychodzącego w bloku, a ten umarł na raka..
dlatego uwaga na telefon z końcówką ..807
pełny numer dla zainteresowanych na pw
bo mnie się lubią zdarzać rzeczy dziwne..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Nie lut 07, 2010 23:17 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

dziś była wizyta poadopcyjna w nowym domku królowej Bony.. super :) Patka, dziękuje :ok:
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Nie lut 07, 2010 23:26 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Tweety pisze:Dzwoniłam też niedawno do niego aby ustalić operację Ecika. Będzie miał we środę wieczorem, trzeba go przywieźć na 20-stą, najpierw badania, potem zabieg. Karaluszku, ostatni posiłek we wtorek wieczorem, pić może do południa we środę.

OK, zastosujemy się. Drobny problem z tym piciem we środę może być, bo on pije i je tylko wtedy, jak mu miseczkę pod pyszczek podstawić, a nie wiem, czy ktoś bedzie dopołudnia w środę w domu (ja nie, wychodzę po 7). Najwyżej po powrocie z pracy spuszczę mu troszkę Ringera w kroplówce (dopytam jeszcze w KV czy tak można, ale pewnie nie ma przeciwwskazań).
A nasz połamaniec wygląda tak:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

karaluch

Od: Sob lut 11, 2006 20:03

Post » Nie lut 07, 2010 23:27 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

karaluch pisze:
Tweety pisze:Dzwoniłam też niedawno do niego aby ustalić operację Ecika. Będzie miał we środę wieczorem, trzeba go przywieźć na 20-stą, najpierw badania, potem zabieg. Karaluszku, ostatni posiłek we wtorek wieczorem, pić może do południa we środę.

OK, zastosujemy się. Drobny problem z tym piciem we środę może być, bo on pije i je tylko wtedy, jak mu miseczkę pod pyszczek podstawić, a nie wiem, czy ktoś bedzie dopołudnia w środę w domu (ja nie, wychodzę po 7). Najwyżej po powrocie z pracy spuszczę mu troszkę Ringera w kroplówce (dopytam jeszcze w KV czy tak można, ale pewnie nie ma przeciwwskazań).
A nasz połamaniec wygląda tak:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Mój aniołek kochany :1luvu: jaki on ma uroczy pyszczek...
karaluchu, o ktorej godiznie bedziecie w KV jutro? wieczorem?
Edit: chodzi mi o to ktory lekarz jutro wieczorem jest w KV?
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie lut 07, 2010 23:35 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Ja jutro zaliczam KV prawdopodobnie dwa razy - rano do Chwastowskiego z moją małą pokraką :), a po południu do Adamskiej z Fazim. po południu będę prawdopodobnie ok. 18 (miszelina ma nas zebrać po 17 i jeszcze po drodze zgarniamy kogoś z Kocimskiej). 15 - 20 w KV jest Kobiałka, Adamska, Motyka.

karaluch

Od: Sob lut 11, 2006 20:03

Post » Nie lut 07, 2010 23:38 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

karaluch pisze:Ja jutro zaliczam KV prawdopodobnie dwa razy - rano do Chwastowskiego z moją małą pokraką :), a po południu do Adamskiej z Fazim. po południu będę prawdopodobnie ok. 18 (miszelina ma nas zebrać po 17 i jeszcze po drodze zgarniamy kogoś z Kocimskiej). 15 - 20 w KV jest Kobiałka, Adamska, Motyka.

O bardzo dziekuje za informacje :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon lut 08, 2010 0:19 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Jeśli możesz wziąć część gumtree, to super. Kotki czy kocurki?[/quote]
Jest mi obojętne, nie wiem gdzie lub komu podać maila?

keria

Od: Wto gru 01, 2009 21:10

Post » Pon lut 08, 2010 8:12 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Najlepiej Adze, ona doda do pierwszego posta. to wez kotki, ja kocurki.
Jako czwarta do gumtree zdeklarowała się Noemik i ona chce kotki, a Patka Tobie zostaną kocurki, ok?
Najlepiej będzie jak podzielimy wrzucanie, że dwie osoby w środku tygodnia mniej więcej i dwie w weekend. komu jak pasuje?
Kto chce być koordynatorem?
Obrazek Obrazek

lutra

[poprzednia][następna]