Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Rapadura pisze:Mario 75 mam pytanie, mam małe dziecko i kota i balkon czy ta siatka jest bezpieczna dla malych dzieci? czy wytrzyma? chce zabezpieczyć balkon tez przed dzieckiem a i jeszcze jedno w okno potrzebuje tez siatki nie wiem jak zamontować może na ramie? bo mieszkanie trzeba wietrzyć az nie chce by kot i dziecko udawali batmana czy innego superbohatera i uczyli się latać....
i jaki koszt okno typowe, balkon nie znam wymiarów dokładnie ale takie w bloku czyli szczyt i 2 małe boczki jest balustrada z prętów. nie musi byc co do złotówki ale 100zl 300 500?
czy kot dałby radę ją przegryźć?mario75 pisze:Rapadura pisze:Mario 75 mam pytanie, mam małe dziecko i kota i balkon czy ta siatka jest bezpieczna dla malych dzieci? czy wytrzyma? chce zabezpieczyć balkon tez przed dzieckiem a i jeszcze jedno w okno potrzebuje tez siatki nie wiem jak zamontować może na ramie? bo mieszkanie trzeba wietrzyć az nie chce by kot i dziecko udawali batmana czy innego superbohatera i uczyli się latać....
i jaki koszt okno typowe, balkon nie znam wymiarów dokładnie ale takie w bloku czyli szczyt i 2 małe boczki jest balustrada z prętów. nie musi byc co do złotówki ale 100zl 300 500?
...owszem przez taką siatkę małe dziecko się nie przedostanie, kot tym bardziej. Siatka ma oczka 5cm-owe i według testów wytrzymuje obciążenie 350kg na m2. By cokolwiek powiedzieć na temat przybliżonych kosztów musiałbym zobaczyć balkon i go zwymiarować(okno również). Proszę podać mi na PW lub maila( bezpiecznykot@gmail.com ) informacje kiedy była by Pani w domu(zazwyczaj taki ogląd robię u klienta wieczorem po pracy zainteresowanej strony), postaram się dostosować i oczywiście przydałby się namiar tel. i adres.
Pozdrawiam,
M.
reddie pisze:Mam prośbę o poradę. Będziemy siatkować balkon i wybraliśmy sieć rybacką jako materiał zabezpieczający. Jednak, gdy spojrzałam na ofertę tutaj http://www.sieci-korsze.pl/podzial-tkan ... iowych.htm to przyznam, że zgłupiałam. Który rodzaj tkaniny sieciowej będzie optymalny? W sensie wytrzymałości, ale też kosztów (i trochę też estetyki, ale to najmniej ważne). Doradzicie? Z góry dziękuję![]()
I jeszcze małe pytanie: czy ktoś może wie, jaki jest orientacyjny koszt tych sieci z sieci-korsze.pl? I czy długo trzeba czekać na realizację zlecenia?
pogwizd pisze:Dzwoniłem do firmy Damork, najbliższy termin zaproponowano mi w październiku
Lidka pisze:reddie pisze:Mam prośbę o poradę. Będziemy siatkować balkon i wybraliśmy sieć rybacką jako materiał zabezpieczający. Jednak, gdy spojrzałam na ofertę tutaj http://www.sieci-korsze.pl/podzial-tkan ... iowych.htm to przyznam, że zgłupiałam. Który rodzaj tkaniny sieciowej będzie optymalny? W sensie wytrzymałości, ale też kosztów (i trochę też estetyki, ale to najmniej ważne). Doradzicie? Z góry dziękuję![]()
I jeszcze małe pytanie: czy ktoś może wie, jaki jest orientacyjny koszt tych sieci z sieci-korsze.pl? I czy długo trzeba czekać na realizację zlecenia?
W tym roku zmieniałam sieć po 4 latach. Młody był ciekawy jak to z nią jest i zaczęła się delikatnie rwac. Ale 4 lata wytzrymała niezmieniana na słońcu i mrozie.
KUpuję zawsze na wymiar z leciutkim naddatkiem. teraz chyba ok 10 zł za m kw (tylko nie pamietam czy z vatem czy bez).
Teraz mam w układzie prostokatnym poprzednoio była w rombowym (chyba tak to sie nazywa) Wydaje mi sie, że ten prosty układ jest bardziej widoczny, ale też niezbyt wiele.
Ja mam loggie, wiec mam zrobione w prymitywny sposób na 2 tyczkach bambusowych i drażku rozporowym na górze. Na dole sa skrzynki z kwiatami.
W oknie mam wyjmowaną ramkę na listwach ryflowanych łączone kolankami miedzianymi:)) Bo ja pomysłowy Dobromir jestem:))
Blue pisze:pogwizd pisze:Dzwoniłem do firmy Damork, najbliższy termin zaproponowano mi w październiku
Przykro nam że mam takie terminy
[...]
Dlatego napisałam wyjaśnienie dlaczego tak właśnie jest - nie wynika to z naszej złej woli.
pogwizd pisze:Absolutnie nie podejrzewam złej woli!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 59 gości