wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrzebie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 29, 2017 19:17 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

Saperką też się ktoś mocno interesował, i co, też nic? :(
Obrazek

mamamariana

Od: Wto paź 08, 2013 6:18

Post » Nie sty 29, 2017 20:05 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

mamamariana pisze:Saperką też się ktoś mocno interesował, i co, też nic? :(

Na razie nic, ale myślę, że szybko to się zmieni - kicia jest śliczna a teraz jest dobry czas na adopcje. Trzymam za nią, i za inne futra, kciuki :ok:
Obrazek

Pinezkowa

Od: Śro gru 17, 2014 20:53

Post » Nie sty 29, 2017 20:09 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

Obrazek
Obrazek
Obrazek

to ja Tola Talerzyk, uprzejmie donosze, ze jestem zdrowa , co nie mozna powiedziec o mojej starej, która ma grypę ,
ogólnie jest w porządku, żarcie też , pozdrawiam :D
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Pon sty 30, 2017 10:45 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

wiesiaczek1 pisze:Obrazek
Obrazek
Obrazek

to ja Tola Talerzyk, uprzejmie donosze, ze jestem zdrowa , co nie mozna powiedziec o mojej starej, która ma grypę ,
ogólnie jest w porządku, żarcie też , pozdrawiam :D

Ale super wiadomości Dużej życzymy dużo, dużo zdrowia
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon sty 30, 2017 16:12 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

cudowna eTola TAleżyk :1luvu: :1luvu:

super dom szykuje się naszej legendzie czyli kotce zuuuej
pacynce Marysi Stuart :) wczoraj było zapoznanie i Państwo nadal zakochani :)
oto fragment maila, po wczorajszym zapoznaniu:
cały czas myślimy o Marysi, już wyobrażamy sobie, że jest z nami i próbuje figlować. Przygotowania trwają, karma zamówiona na ten moment odchudzająca, nowe miseczki zamówione, posłanka szykujemy i oby tydzień szybko minął.

teraz bardzo ważne i duuuuży nacisk na szukanie domu dla 7 miesięcznej, nieco dzikiej koteczki Kropelki,
kicia jest w schronisku od maleńkości, trafiła jako 2 miesięczny kociak w lipcu, chorowała,
a kilka dni temu odkryłyśmy, że nie widzi, dzięki kochanej fundacji Ja Paczę Sercem i Jerzykowce, i transportowi He-Li, Malutka była na konsultacji u specjalisty,
to podobno na skutek przebytej infekcji, jest leczona i jest szansa, że wzrok odzyska, ale, sami wiecie,
jak bardzo potrzebny jest dom...
oto Kropelka:
Obrazek

ps. Magic, a propos imienia Saperki, to przecie Saper musi być mega spokojny :wink:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon sty 30, 2017 19:56 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

Śliczna maleńka. Trzymam kciuki za powrót widzenia i najlepszy dom pod słońcem.

Boszka

Od: Śro lis 02, 2016 15:02

Post » Wto sty 31, 2017 10:38 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

Newsy z domku Bony:

W dzień siedzi w domku, albo o dziwo gania się z psem, za to w nocy kładzie się do łóżka, bo nie może znieść, że ktoś się przykrywa, ogląda telewizję, a ona nie, od dziś przed snem oglądamy z Bony programy przyrodnicze ... ;-)

:201461

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Śro lut 01, 2017 7:50 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

Dziewczyny, proszę, miejcie na uwadze.
Wiem, ze to mało prawdopodobne, żeby trafiła do schroniska...
W Lancecie już pytałam, czy nie trafiła taka kotka z wypadku czy coś. i oni tam już wiedzą.
mgska pisze:Kochani, miejcie na uwadze czy gdzieś w necie nie wpadnie Wam w oko pingwinka od mamy z pracy.
moze z jakiś łapanek?
albo z info, ze gdzieś wśród dokarmianych pojawił się nowy kot.
zaginęła :-(
kota niestety bardzo dzika.
drobna ale grubiutka, czarne futerko lekko zrudziałe, ucho nacięte.
Obrazek
albo może ktoś ma info, ze była jakaś łapanka w rejonie franciszkańską, wojska polskiego, smugowa?

edit: Kotka się pojawiła. nie chciała jeść ale dużo wypiła. podobno smutna. ale kontaktowa i żadnych obrażeń nie widać...
no nic, zobaczymy...

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Śro lut 01, 2017 21:48 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

mgska pisze:Dziewczyny, proszę, miejcie na uwadze.
Wiem, ze to mało prawdopodobne, żeby trafiła do schroniska...
W Lancecie już pytałam, czy nie trafiła taka kotka z wypadku czy coś. i oni tam już wiedzą.
mgska pisze:Kochani, miejcie na uwadze czy gdzieś w necie nie wpadnie Wam w oko pingwinka od mamy z pracy.
moze z jakiś łapanek?
albo z info, ze gdzieś wśród dokarmianych pojawił się nowy kot.
zaginęła :-(
kota niestety bardzo dzika.
drobna ale grubiutka, czarne futerko lekko zrudziałe, ucho nacięte.
Obrazek
albo może ktoś ma info, ze była jakaś łapanka w rejonie franciszkańską, wojska polskiego, smugowa?

edit: Kotka się pojawiła. nie chciała jeść ale dużo wypiła. podobno smutna. ale kontaktowa i żadnych obrażeń nie widać...
no nic, zobaczymy...

uffff
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Śro lut 01, 2017 22:24 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

Dobra wiadomość :201461
Fajna grubasia :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw lut 02, 2017 21:11 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

:ok: :ok: :ok:
Bona :ok: :ok: :ok: :ok:

trochę statystyki ze strony schroniska:
1 stycznia 2017 roku w kociarni schroniska
mieszkało 105 kotów, 31 stycznia 2017
kociarnia liczyła 79 mieszkańców.
W styczniu 2017 roku aż 50 kociaków
znalazło nowy DOM

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

tutaj więcej>
https://www.facebook.com/schroniskodlaz ... =3&theater
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw lut 02, 2017 21:14 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pon lut 13, 2017 12:55 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pon lut 13, 2017 21:42 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

ewa_mrau pisze:bardzo ważna inicjatywa!
https://www.facebook.com/events/6013202 ... _tab=about
---
:smokin:

jakoś słabo to widzę, ale wezmę udział
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro lut 15, 2017 10:25 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź II~kocięta:( w potrz

Oto nasz podopieczny, ze względu na powalająca urodę nazwany przeze mnie Belmondo. Zabrany przez Fundację Kotylion do lecznicy zewnętrznej na hospitalizację:
Obrazek
Bardzo dziękujemy Kotylionowi! Prosimy o trzymanie kciuków, przesyłanie dobrej energii, a jakby ktoś miał ochotę wesprzeć kota w długiej drodze do zdrowia, będziemy wdzięczni:
http://kotylion.pl/bardzo-chory-belmondo-ze-schroniska/
Obrazek

mamamariana

Od: Wto paź 08, 2013 6:18

[poprzednia][następna]