» Czw paź 01, 2015 12:21
Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona
Byłam dziś w Lupusie z wesołą gromadką: Bożenką, Kalinką i maluchami od Kalinki.
Jest dobra wieść - Bożenka ma już dobrą temperaturę, ale trzeba ją monitorować (dobrze by było mierzyć temperaturę). Dziewczynka ma mieć termoforek. Dostała u lekarza zastrzyk i Prokolin. Od jutra ma dostać 4 zastrzyki Synuloxu - raz dziennie (wpisałam w kartę chyba na rano, ale jak lepiej będzie wieczorem, to może być - byle jak już zacznie się wieczorem, to tak pociągnąć dalej). Do tego codziennie Prokolin (po 1 ml dziennie). Leki są w opisanym woreczku w witrynce. Do tego ma dostawać jedzonko a/d. Reszta puszki którą dostała wczoraj i dziś rano jest w lodówce (oczywiście nie podajemy prosto z lodówki), a 2 puszki jeszcze wzięłam, są na półce.
Kalinka: od dziś jest rozłączona z dziećmi! Została dziś odrobaczona.
Trzeba jej czyścić uszy i zapuszczać Oridermyl raz dziennie (nie ma świerzba, ale na wszelki wypadek, bo brzydka wydzielina jest). Nos co 3 dni do przesmarowania Fungidermem. Przez 5 dni Kalinka ma dostawać Galostop. Mogą się po nim pojawić wymioty i niestety może wrócić problem z kupą. Dlatego należy jej podawać karmę Gastro (widziałam, że jest Kattovit, więc nie brałam, ale czy ona chce ją jeść, czy trzeba kupić RC?).
Z Kalinką i Bożenką trzeba jechać do kontroli 05.10, najdalej 06.10. Jeszcze nie wiem, czy będę mogła - dam znać.
Trzy maluszki zostały dziś odrobaczone i zważone, mają założone książeczki. Chłopczyk ważył ponad 700g, jedna dziewusia równe 700g, a trzecia 660 g. Czyli ważą niewiele mniej od Enji i więcej niż Bożencia. Żeby odróżnić dziewczynki, poprosiłam o zaczipowanie jednej na mój koszt. Dzieciaki mają kopalnię w uszach, więc czyszczenie plus Oridermyl (w karcie było już wpisane 2 razy dziennie, ale w zasadzie wetka zalecała raz). Pytałam pani doktor o karmienie i maluchy mogą dostawać mokre.