KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 19, 2013 9:57 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Mara S pisze:Ma ktoś pożyczyć faliwaya?
Koty u mego ojca są dwa - ogromny "Kitek" - czarny 8-latek, który powoli zaczyna jeść i zwiedzać oraz jego 12-letnie biała dość duża mama - ciągle przerażona, nie jedząca i ukrywająca się.....

Mara a może by kupić karmę Calm - royala - u mnie przy Niusi trochę pomagała, albo na początek wziąsć Calm w syropku do pysia.
Jak co to ja sie troche dołożę do karmy - felwiway mam ten w atomizerze, ale wg mnie on wogóle nie działa - wręćz koty nie chciały byc w poblizu spryskań tym specyfikiem , ale jak chcesz to mogę dać na próbę.
Ale ten Calm syropek byłby najlepszy na początek - jak chcesz to podjedź jutro do mnie do pracy to podam i dam jeszcze puszeczki z tuńczykiem Miamor - może na takie smaczki załapie
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto lis 19, 2013 10:20 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Ojciec kupi Calma-karmę, bo kotka nie jest osiągalna, tak by jej coś podawać do pyszczka, a feliwaya potrzebuję tego do kontaktu. Ale dzięki za propozycję ;)

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto lis 19, 2013 12:15 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

do dyżurze, na którym mało roboty
przede mną przyszła Beatka, którą koty od razu oskoczyły i musiała im dać jeść, więc trochę za mnie zrobiła :) , większość zjadły, niedojedzone resztki zostawiłam im na jednej misce :)
leki podałam, na szczęście to koty do obsługi :)
Leviemu założyłam kartę, przepraszam za bazgroły ale nie włożyłam okularów :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto lis 19, 2013 19:32 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

a co do kociaków
Reni
ma się całkiem dobrze i po cichu liczę że Kuba się do niej przyzwyczai i będzie chciał ją zatrzymać :wink: na razie martwi się tą jej chudością i chętnie by ją podpasł trochę ale dietę zaleconą obiecał trzymać

Węgielek za to :1luvu: trafił nieziemsko, mam nadzieję nie zapeszać
chłopak żeby się dobrze rozwijał ma nawet ściągnięta kocią aplikację na tableta :roll: gdzie się łapie myszy i muchy i nawet są podobno różne poziomy, z tego co widziałam na filmiku jest wyraźnie zainteresowany tą formą rozrywki, poza tym maskotka całej rodziny noszonych, dmuchany, chuchany itp

Franki też super, ten znajomy chce z nią jechać na kontrolę i wizytę do Rozkówki do p. Beaty skoro tam była leczona i ją tam znają, mam pytanie czy tam się do niej trzeba jakoś umawiać szczególnie na wizytę?

Śmig sobie po domu śmiga i coraz bardziej nam się podoba :oops: ale szukamy domu, na jaki adres mogę podesłać nowej jego zdjęcia do podmiany na stronie schroniska?

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Wto lis 19, 2013 19:38 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

jeszcze by się Miłkowi przydał dobry domek, on jest taki słodki kociak
a tyle już przeszedł
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto lis 19, 2013 22:25 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Gruby Łatuś i jego ekipa remontowa pozdrawia :D
Obrazek Obrazek

ObrazekObrazek

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lis 20, 2013 10:29 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

CatAngel pisze:Gruby Łatuś i jego ekipa remontowa pozdrawia :D
Obrazek Obrazek

ObrazekObrazek

może by się przeszli na Bratków :lol:
Obrazek

mir.ka

Post » Śro lis 20, 2013 12:07 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

wydaje mi się,że Sielanka ma coś z uszami.Często potrząsa główką i jedno kładzie.Apetyt ma i chętnie bawi się sznurkiem.Reszta OK.Miłek,Lewi i Sajgonka mega miziaki,nie mogą się odkleić od ręki.
Nuki robi się coraz bardziej dzika :(Tęsknie patrzy za resztą kociaków,ale sama się też bawi w boksie.
Nikusi i Ninka bez zmian,trzymają dystans i zerkają z bezpiecznej odległości.
Dzisiaj wszystkie worki na śmieci i papier porozwlekane po całej kociarni.Widać zabawa była przednia :D

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Śro lis 20, 2013 19:35 Re: nie pisać nowy watek

Grafik dyżurów 18.11.-24.11.
18.11. pon. rano Ania wiecz. Teresa
19.11. wtorek rano Mirka wiecz. Teresa
20.11. środa rano Beatka wiecz. Mara
21.11. czwartek rano Marta wiecz. Teresa
22.11. piątek rano Ania wiecz. Kasia
23.11. sobota rano brak wiecz. brak
24.11. niedziela rano brak wiecz. Agata

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro lis 20, 2013 23:08 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Smrodek Rossek pozdrawia
Obrazek

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw lis 21, 2013 9:09 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Rossek :1luvu: Jak on się czuje? Bo wygląda świetnie nawet w ujęciu makro :mrgreen:

Ja dziś wpadnęna dyżur, pani Tereso, nie wiem, czy pani to przeczyta, najwyżej się skontaktuję telefonicznie, żeby wiedzieć, o której mogę zmierzać do kociej :)

regularkate

Od: Czw paź 17, 2013 8:11

Post » Czw lis 21, 2013 9:34 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Lewi ma świerzba w lewym uchu.
Sielance chciałam zajrzeć do uszu, ale nie dałam rady jej złapać :oops: Tak się zastanawiam, że może lepiej żeby ją tej pani dostarczyć, bo jak zobaczy pogoń za kotem po kociarni to pomyśli, że to jakiś dzik :roll: Iwonko, czy p. Agata nie chciałaby osobiście dostarczyć kotki do nowego domu? Mówiła, że chciałaby jeszcze Sielankę zobaczyć przed wyadoptowaniem. Ta pani będzie dzisiaj do mnie dzwonić i muszę jakoś umówić adopcję.

Nie chcę zapeszyć, ale wygląda na to, że Ross robi "kupkę". Jak mu się to jelito wypełnia to wtedy wszystko idzie na raz :mrgreen: Wczoraj nie było prawie nic, a dzisiaj... ło matko :lol: Czekamy tylko kiedy całość będzie zostawiał w kuwecie :roll:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw lis 21, 2013 9:51 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

regularkate pisze:Rossek :1luvu: Jak on się czuje? Bo wygląda świetnie nawet w ujęciu makro :mrgreen:

Ja dziś wpadnęna dyżur, pani Tereso, nie wiem, czy pani to przeczyta, najwyżej się skontaktuję telefonicznie, żeby wiedzieć, o której mogę zmierzać do kociej :)

Będę już około 16.30 najpóźniej do 17.20.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw lis 21, 2013 10:02 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

No Rossek musi się nauczyć że teraz to kuwetka jest na kupkę . Do tej pory przeciez nie wiedział nic o kupce :wink:
Super że jest u was inaczej nie dałby rady napewno :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Czw lis 21, 2013 10:07 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Marta, a jeszcze co do Rosska to mi się pomyślało, czy nie przydałby ci sie taki ala kojec do kuchni dla niego.
Tak jak dziewczyny na szczeniakarni robią, że te kosze druciane takie zakupowe ekspozycyjne dają jako kojec.
Ja mam taki kosz 80 cm x 80 cm - nawet teraz Biga dawałam do niego po narkozie - może chcecie takie coś.
Kuweta tam też wchodzi i mniej do wyściełania będzie.
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

[poprzednia][następna]