Zaginione-znalezione koty - SZCZĘŚLIWE ZAKOŃCZENIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 08, 2016 18:44 Re: Zaginione-znalezione koty

Super:))
A jak się zgubił?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon lut 08, 2016 18:46 Re: Zaginione-znalezione koty

Baltimoore pisze:Happy end :1luvu:
Suuuper :ok: :ok: :ok:

Chociaż raz historia skończona szczęśliwie, choć może nie do końca, bo kotek dalej choruje, ale przynajmniej jest u siebie w domu wśród kochających go ludzi :))))
https://www.facebook.com/kociazgraja/

meridenn

Od: Pon paź 19, 2015 11:24

Post » Pon lut 08, 2016 18:47 Re: Zaginione-znalezione koty

Lidka pisze:Super:))
A jak się zgubił?

Kot się zgubił 17 grudnia, wykorzystując chwilę nieuwagi domowników, wyszedł, bo dziecko niedomknęło drzwi wyjściowych...Myśmy go znaleźli 22 stycznia, czyli ponad miesiąc biedak był zdany na siebie.... Na szczęście dał radę :)

meridenn

Post » Pon lut 08, 2016 18:51 Re: Zaginione-znalezione koty

Miejmy nadzieję, że da radę i wyzdrowieć :ok:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pon lut 08, 2016 19:19 Re: Zaginione-znalezione koty

W niedzielę 07 lutego po południu na ulicy Sadowej w Wiązownej koło Warszawy, zaginęła ośmiomiesięczna kotka o imieniu Nela.
Jest cała biała i ma piękny rudy, podpalany ogonek. Na główce ma kilka jasnobrązowych plamek.
Osoby, które mogą znać miejsce pobytu Neli, bardzo prosimy o pomoc. Czekam na jakiekolwiek informacje pod numerem 504 253 662.

Chciałabym dołączyć fotke Neli ale chyba jestem jakąś niegramotna bo nie wiem jak....
Z góry dziękuję za każdą pomoc!!!

Kamilla77

Od: Pon lut 08, 2016 19:08

Post » Pon lut 08, 2016 21:05 Re: Zaginione-znalezione koty

meridenn pisze:
meridenn pisze:
meridenn pisze:Uwaga! Proszę o udostępnianie, 22 stycznia znalazłam kocurka w Bytomiu, Śródmieściu. Kocurek jest bardzo brudny, ale jeszcze bardziej spragniony ludzkiego dotyku. Pojechaliśmy z nim do weterynarza, ale okazało się, ze kocurek nie ma chipa :( Kocurek ma już koci katar, nadżerkę, i niestety nie jest wykastrowany, został dzisiaj na obserwacji u Pani Wet, 26 stycznia go zabieramy, i jeżeli nie znajdzie się jego opiekun, to po wyleczeniu będziemy kocurkowi szukać nowego domu. Nawet sobie nie zdajecie sprawy jak bardzo był głodny i jaki jest umorusany, a jaki kochany....
Gdyby ktoś kojarzył, o proszę o info

Kocurek wrócił już z lecznicy, niestety jak dotąd telefon milczy :( Ponizej wrzucam nowe zdjęcie,wyraźniejsze, może ktoś rozpozna w nim swojego kota, albo kota pani z naprzeciwka co to internetu nie ma i nie ma kto jej ogłoszeń pomóc rozkleić.....

Obrazek

Znalazł się jego opiekun :)))

A jak się znalazł? To istotna informacja dla innych w podobnej sytuacji.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pon lut 08, 2016 21:40 Re: Zaginione-znalezione koty

mziel52 pisze:
meridenn pisze:
meridenn pisze:
meridenn pisze:Uwaga! Proszę o udostępnianie, 22 stycznia znalazłam kocurka w Bytomiu, Śródmieściu. Kocurek jest bardzo brudny, ale jeszcze bardziej spragniony ludzkiego dotyku. Pojechaliśmy z nim do weterynarza, ale okazało się, ze kocurek nie ma chipa :( Kocurek ma już koci katar, nadżerkę, i niestety nie jest wykastrowany, został dzisiaj na obserwacji u Pani Wet, 26 stycznia go zabieramy, i jeżeli nie znajdzie się jego opiekun, to po wyleczeniu będziemy kocurkowi szukać nowego domu. Nawet sobie nie zdajecie sprawy jak bardzo był głodny i jaki jest umorusany, a jaki kochany....
Gdyby ktoś kojarzył, o proszę o info

Kocurek wrócił już z lecznicy, niestety jak dotąd telefon milczy :( Ponizej wrzucam nowe zdjęcie,wyraźniejsze, może ktoś rozpozna w nim swojego kota, albo kota pani z naprzeciwka co to internetu nie ma i nie ma kto jej ogłoszeń pomóc rozkleić.....

Obrazek

Znalazł się jego opiekun :)))

A jak się znalazł? To istotna informacja dla innych w podobnej sytuacji.

O dziwo znaleźliśmy właściciela, dlatego, ze rozklejał ogłoszenia na mieście, cały czas, przez te 5 tygodni... Internet i FB jest tez pewnie dobrym źródłem, ale w stercie informacji czasem coś umknie, coś można przeoczyć, nie trafić do właściwych odbiorców... Okazało się, ze kot zagiął dwie ulice dalej, i tułał się tyle czasu....

meridenn

Post » Pon lut 08, 2016 21:46 Re: Zaginione-znalezione koty

Kamilla77 pisze:W niedzielę 07 lutego po południu na ulicy Sadowej w Wiązownej koło Warszawy, zaginęła ośmiomiesięczna kotka o imieniu Nela.
Jest cała biała i ma piękny rudy, podpalany ogonek. Na główce ma kilka jasnobrązowych plamek.
Osoby, które mogą znać miejsce pobytu Neli, bardzo prosimy o pomoc. Czekam na jakiekolwiek informacje pod numerem 504 253 662.

Chciałabym dołączyć fotke Neli ale chyba jestem jakąś niegramotna bo nie wiem jak....

http://naforum.zapodaj.net/ klikasz przeglądaj, wybierasz zdjęcie z jakiegoś folderu na kompie-zaznaczasz 200x200 klikasz zapodaj-kopiujesz ostatni link i wklejasz tu na forum.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto lut 09, 2016 19:28 Re: Zaginione-znalezione koty

Moja Aisha ZAGINĘŁA dnia 07 lutego 2016 wieczorem. Wymknęła się przez LEKKO uchylone okno przy ulicy Sobieskiego (Koszęcin). Kotka nigdy nie wychodziła na podwórko, może nie umieć znaleźć drogi do domu...

Ma około 9 miesięcy, nie jest sterylizowana (miała końcówkę ruji, zwiała dzień przed sterylizacją).
„Wysportowana”, żylasta, ma miękkie futerko i ogon nie z "tej parafii".
Bardzo uczuciowa mała dzidzia, która pomaga ogrzać swoją miłością serca dwóch kocich panów, którzy ciężko chorują na nerki. O paniach nie wspominając, bo kotki już zauważyły brak i jest ciężka żałoba :( Jej obecność przynosi im ukojenie.
Plakaty rozwieszone, sąsiedzi poinformowani a małej jak nie ma, tak nie ma :(

Obrazek

dalidaa

Od: Wto lis 18, 2014 16:43

Post » Wto lut 09, 2016 22:05 Re: Zaginione-znalezione koty

dalidaa pisze:Moja Aisha ZAGINĘŁA dnia 07 lutego 2016 wieczorem. Wymknęła się przez LEKKO uchylone okno przy ulicy Sobieskiego (Koszęcin). Kotka nigdy nie wychodziła na podwórko, może nie umieć znaleźć drogi do domu...

Ma około 9 miesięcy, nie jest sterylizowana (miała końcówkę ruji, zwiała dzień przed sterylizacją).
Bardzo uczuciowa mała dzidzia, która pomaga ogrzać swoją miłością serca dwóch kocich panów, którzy ciężko chorują na nerki. O paniach nie wspominając, bo kotki już zauważyły brak i jest ciężka żałoba :( Jej obecność przynosi im ukojenie.

Obrazek

Z którego piętra spadła? Może już być w ciąży bidusia :( A na przyszłość, pamiętaj nigdy nie sterylizuje się kotki w czasie rui, to bardzo niebezpieczne.
Czy szukacie koteczki, czy tylko czekacie na odzew z ogłoszeń?
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto lut 09, 2016 22:30 Re: Zaginione-znalezione koty

Mam dobre wieści - koteczka wróciła!!!!!!!! Alarm odwołany

Kamilla77 pisze:W niedzielę 07 lutego po południu na ulicy Sadowej w Wiązownej koło Warszawy, zaginęła ośmiomiesięczna kotka o imieniu Nela.

Kamilla77

Od: Pon lut 08, 2016 19:08

Post » Wto lut 09, 2016 22:45 Re: Zaginione-znalezione koty

Oby nie zaciążona.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto lut 09, 2016 23:19 Re: Zaginione-znalezione koty

ewan pisze:
dalidaa pisze:Moja Aisha ZAGINĘŁA dnia 07 lutego 2016 wieczorem. Wymknęła się przez LEKKO uchylone okno przy ulicy Sobieskiego (Koszęcin). Kotka nigdy nie wychodziła na podwórko, może nie umieć znaleźć drogi do domu...

Obrazek

Z którego piętra spadła? Może już być w ciąży bidusia :( A na przyszłość, pamiętaj nigdy nie sterylizuje się kotki w czasie rui, to bardzo niebezpieczne.

Hej,

Wyszła oknem i pewnie po dach spadowym zeszła na dół. Mieszkam w domu jednorodzinnym.

Końcówka rui mam na myśli dzień po. Ona ma ruje co 3 dni niemalże. Byliśmy z wetem umówieni, że jeśli rzeczywiście będzie po to przyjedzie na wizytę i ewentualnie zostanie na sterylizacje.

Szukam jej późnym wieczorem i przed pracą ok 5-6 rano.
Szeleszcze miska, wołam. Bez efektu :-(

dalidaa

Od: Wto lis 18, 2014 16:43

Post » Śro lut 10, 2016 12:33 Re: Zaginione-znalezione koty

dalidaa pisze:
ewan pisze:

Obrazek

Hej,

Wyszła oknem i pewnie po dach spadowym zeszła na dół. Mieszkam w domu jednorodzinnym.

Końcówka rui mam na myśli dzień po. Ona ma ruje co 3 dni niemalże. Byliśmy z wetem umówieni, że jeśli rzeczywiście będzie po to przyjedzie na wizytę i ewentualnie zostanie na sterylizacje.

Szukam jej późnym wieczorem i przed pracą ok 5-6 rano.
Szeleszcze miska, wołam. Bez efektu :-(

Niech Pani rozwieści ogłoszenia w okolicy. Prosze również dać ogłoszenie do najbliższego schroniska, być może ktoś ją znajdzie i tam zawiezie....

meridenn

Post » Śro lut 10, 2016 12:58 Re: Zaginione-znalezione koty

Dobrze zrozumiałam że wróciła?
To suuuuuper :ok: :201461

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

[poprzednia][następna]