Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 10, 2012 21:11 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Miałam także swój pierwszy raz z Dzikuskiem :D
Pielę sobie grządki, nastawiłam od niechcenia klatkę, pielę, potem podlewam chwasty, a tu trzask, złapała się moja ciężarówka/Jajcarz!
Przychodzę, patrzę, kot owszem czarno-biały, młody, ale nie znam go... Nie wiem jaka płeć, spuścił ogon, bał się bardzo... Przywieźliśmy go do przystani, bez oporów, grzecznie przeszedł do transportera... Nie spodziewałam się tego (widziałam jak się miotał w klatce łapce, bałam się że ją rozwali). Tak czy owak, mimo że spokojny, napisałam że dzikus. Pewnie nigdy nie był w czymś tak ciasnym.

Kot z działek w boksie nr 6.

Marta, jeżeli uda się załatwić jakieś sterylki free, daj znać... Dziś gadałam z sąsiadką i ona jest pewna, że karmiła panienkę w ciąży, czarno-białą (wczoraj patrzyła na mnie jak na kosmitkę kiedy prosiłam, żeby nie karmiła kota, bo chcę go złapać na sterylkę. Sterylka to słowo zakazane u każdego karmiciela, jak się okazuje. LOL). Na działkach jest dużo kotów i wiem, że ani ja nie pokryję kosztów sterylek czy kastracji (na tego jednego jestem w stanie dociułać), ani Przystań, bo nie ma za dużo kasy na to, zwłaszcza kiedy się okazało że Pimpuś ma białaczkę :crying: :crying: :crying: :placz: Ale ta pingwinka w ciąży mnie męczy... Jestem w stanie łapać koty i wypuszczać, jeśli się złapie nieciężarna...
A może odpuścić? Sama nie wiem... Marta, czekam na Twoją decyzję. Jeśli mam nie łapać, oddam klatkę pani Iwonce.

W ogóle muszę znaleźć pracę, stałą, i to szybko. Będzie na koty więcej ;)
BTW, zostawiłam 50 zł, 42 wiszę za breloczki, to zaokrągliłam. Jak będę miała więcej mamony, to rzucę coś.

Hidi ajlowju :1luvu:
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Czw maja 10, 2012 21:33 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Pimpuś jest w kociarni boks nr 1
rozpiska wisi na ścianie obok i sa w torebce leki
1) ketokonazol ma dostawać 1/6 tabletki dziennie (rano) wymieszaną z żarełkiem ( tabletkę trudno podzielić więc zostawiłam tylko jedna i jutro rano ktoś musi się postarać podzielić, resztę wzięłam ze sobą i jutro w pracy podziele profesjonalnie na równe części i dostarcze już podzielone więc będzie sprawa prosta)
2) drugi lek 1 tabletkę 2 razy dziennie
3) mokre żarcie codziennie 2 razy ( p. Iwona przywiozła wypaśne puszki więc na początek po 1/2 puszki recovery 2x dziennie potem jak się skończą to te duże puszki ale nie pół bo może być za dużo a część i potem resztę można podzielić między kociarnię żeby nie leżały otwarte za długo na gorącu)
4) sucha karma wypaśna dla niego też dostarczona ( wszystko w szafce na dole opisane że to dla Pimpusia)
5) 2 razy dziennie wymieniamy podkłady-owijac kocyk(położyłam koło radia, dokupię więcej) i wurzucamy bo nie chcemy żeby się grzyb mnożył
nie wiem które koty są zaszczepione na grzyba ale musimy ograniczyć kontakt z Pimpiek żeby się grzyb nie szerzył
Pimpuś ma złe wyniki więc musi być dobrze karmiony więc nie żałować jedzenia, 23 pojedzie do weta na kontrolę

przy okazji dolałam wodę Glutkowi i przemyłam jeszcze raz oko Walerce
Ostatnio edytowano Pt maja 11, 2012 15:54 przez aange, łącznie edytowano 2 razy

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Czw maja 10, 2012 21:51 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

dobra robota aange :ok:
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Czw maja 10, 2012 22:46 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

wiiwii pisze:Hidi ajlowju :1luvu:

o matko :mrgreen: czym sobie zasłużyłam :D

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Czw maja 10, 2012 22:54 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

aange pisze:Pimpuś jest w kociarni boks nr 1
1 ketokonazol ma dostawać 1/6 tabletki dziennie wymieszaną z żarełkiem ( tabletkę trudno podzielić więc zostawiłam tylko jedna i jutro rano ktoś musi się postarać podzielić, resztę wzięłam ze sobą i jutro w pracy podziele profesjonalnie na równe części i dostarcze już podzielone więc będzie sprawa prosta)
2 drugi lek 1 tabletkę raz dziennie
3 mokre żarcie codziennie 2 razy ( p. Iwona przywiozła wypaśne puszki więc na początek po 1/2 puszki recovery 2x dziennie potem jak się skończą to te duże puszki ale nie pół bo może być za dużo a część i potem resztę można podzielić między kociarnię żeby nie leżały otwarte za długo na gorącu)
4 sucha karma wypaśna dla niego też dostarczona ( wszystko w szafce na dole opisane że to dla Pimpusia)
5 2 razy dziennie wymieniamy podkłady-owijac kocyk(położyłam koło radia, dokupię więcej) i wurzucamy bo nie chcemy żeby się grzyb mnożył
nie wiem które koty są zaszczepione na grzyba ale musimy ograniczyć kontakt z Pimpiek żeby się grzyb nie szerzył
Pimpuś ma złe wyniki więc musi być dobrze karmiony więc nie żałować jedzenia, 23 pojedzie do weta na kontrolę

musiałyśmy się minąć..

biedny Pimpuś :( musimy uważać, żeby stosować te same miseczki dla niego- może podpisać jakoś?

hidi

Post » Czw maja 10, 2012 23:01 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

hidi pisze:
wiiwii pisze:Hidi ajlowju :1luvu:

o matko :mrgreen: czym sobie zasłużyłam :D

Kontrola była :lol: i kontrola stwierdziła że zasługujesz

wiiwii

Post » Czw maja 10, 2012 23:08 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

:ryk:

hidi

Post » Pt maja 11, 2012 11:13 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

No niestety albo stety - Sandra już znalazła dom :cry: a tak ją chciałam jutro odebrać :(
Quot capita, tot sententiae

Le Tigre

Od: Sob gru 03, 2011 12:37

Post » Pt maja 11, 2012 11:23 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Le Tigre pisze:No niestety albo stety - Sandra już znalazła dom :cry: a tak ją chciałam jutro odebrać :(

Oj bardzo mi przykro.Ja jestem w schronisku raz w tygodniu w niedzielę dlatego też strona jest uaktualniana co tydzień.MOże warto podjechac do schroniska i po prostu obejrzeć sobie kociaki do adopcji i na miejscu zdecydować :)Zapraszam

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt maja 11, 2012 11:25 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Ewa jak kotka jest ciężarna to trzeba ją załapać i tak już duzo bezdomnego nieszczęścia chodzi po świecie.

mar_tika

Post » Pt maja 11, 2012 11:35 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

mar_tika pisze:
Le Tigre pisze:No niestety albo stety - Sandra już znalazła dom :cry: a tak ją chciałam jutro odebrać :(

Oj bardzo mi przykro.Ja jestem w schronisku raz w tygodniu w niedzielę dlatego też strona jest uaktualniana co tydzień.MOże warto podjechac do schroniska i po prostu obejrzeć sobie kociaki do adopcji i na miejscu zdecydować :)Zapraszam

No właśnie zamierzam, ale dopiero jutro będę mogła.

Le Tigre

Post » Pt maja 11, 2012 11:45 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Le Tigre pisze:
mar_tika pisze:

Powodzenia w adopcji.Ja będę dopiero w niedzielę w schronisku.Ciekawe który kociak wpadnie w oko

mar_tika

Post » Pt maja 11, 2012 11:52 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

hidi pisze:
aange pisze:Pimpuś jest w kociarni boks nr 1
1 ketokonazol ma dostawać 1/6 tabletki dziennie wymieszaną z żarełkiem ( tabletkę trudno podzielić więc zostawiłam tylko jedna i jutro rano ktoś musi się postarać podzielić, resztę wzięłam ze sobą i jutro w pracy podziele profesjonalnie na równe części i dostarcze już podzielone więc będzie sprawa prosta)
2 drugi lek 1 tabletkę raz dziennie
3 mokre żarcie codziennie 2 razy ( p. Iwona przywiozła wypaśne puszki więc na początek po 1/2 puszki recovery 2x dziennie potem jak się skończą to te duże puszki ale nie pół bo może być za dużo a część i potem resztę można podzielić między kociarnię żeby nie leżały otwarte za długo na gorącu)
4 sucha karma wypaśna dla niego też dostarczona ( wszystko w szafce na dole opisane że to dla Pimpusia)
5 2 razy dziennie wymieniamy podkłady-owijac kocyk(położyłam koło radia, dokupię więcej) i wurzucamy bo nie chcemy żeby się grzyb mnożył

musiałyśmy się minąć..

biedny Pimpuś :( musimy uważać, żeby stosować te same miseczki dla niego- może podpisać jakoś?

WAŻNE

Pimpuś tą drugą tabletkę ma dostawać 2 x dziennie po 1 szt.
Tą 1/6 , 1x dziennie.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Pt maja 11, 2012 12:32 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Le Tigre pisze:
mar_tika pisze:

Le Tigre, a do Kociej Przystani też zajrzysz? :) :kotek:

wiiwii

Post » Pt maja 11, 2012 12:44 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

A gdzie to? ;) macie domek osobno?

Le Tigre

[poprzednia][następna]