Jesteśmy po kontroli u weta.
Chorowitki obejrzane, osłuchane i obmacane
Jacek i Placek oraz Lala i Lola kończą leczenie
Dr.stwierdził, że wszystko wygląda ok, ja też nie widzę żadnych niepokojących objawów, więc od jutra jesteśmy bez leków
Tosia i Tysia nie spodobały się Panu Dr -może ma zły gust

- i u nich antybiotyk zostaje jeszcze co najmniej przez dwa tygodnie, a potem kontrola.
Jeśli Tolek też będzie nie taki jak powinien, to też mamy wejść z lekami.
Przy antybiotyku z pupoli się lekko leje, więc dodatkowo zużywam tonę Lakcidu.
No i smarowanie grzyba oczywiście.
A teraz tadamm:
oto nasi nowi lokatorzy

Jak się naumiem imion, to przekaże dokładnie, ale generalnie przyjechali
rudo-biali Takt i Tercet -to lekkie dzikunki do udomowienia
czarna Tara, szylkretkowo-bura Transza i biało-czarny Targ z chorym oczkiem
i bury Yorkuś -ten już teraz mógłby nie schodzić z rąk ludzia
U Asi została jeszcze bura Stuła, ale musi być doleczona.
Mamy za zadanie wyleczyć grzybka, oswoić no i znaleźć wszystkim fajne domki -ten ostatni punkt oczywiście jest najłatwiejszy
A teraz poważniejąc: zabraliśmy maluchy, bo Asia ma za dużo futer pod opieką i trzeba Jej pomóc, a my jesteśmy jedynym domem po pp i z grzybem w dodatku

, więc bez obaw zwierzyniec mogliśmy przejąć.
Mam nadzieję, że damy radę, bo w tej chwili mamy 18 tymczasów + 5 naszych rezydentów.
Do końca sierpnia pracuję lekko ulgowo, więc mogę poświęcić więcej czasu na zajmowanie się futrami.
Niedługo poproszę o pomoc przy zrobieniu pięknych fotek i ogłoszeniu maluchów, ale musimy dojść do siebie.
Na razie mamy mały zapas jedzenia i żwiru, ale gdyby jakieś Dobre Dusze mogły wspomóc nas przede wszystkim żarełkiem (gł.mokrym) dla młodych, to będziemy ogromnie wdzięczni
Do tej pory na wszystkie futra wydawaliśmy ponad tyś miesięcznie, a teraz będzie znacznie więcej -sami możemy nie dać rady i stąd moja prośba

Jedzonko, które małe koty jedzą to:
suche -RC Kitten + Arion Kitten
mokre -Animonda Rafine Kitten, Carny Kitten, Von Feinsten Kitten, Miramor Kitten (tacki i saszetki), Schesir Kitten puszki (najtańsze) lub saszetki, tacki.
Pomimo w miarę skromnych możliwości finansowych staramy się odkarmić młodziaki dobrym jedzeniem -niech na starcie mają możliwość nabrania sił i zdrowia, to później będzie im łatwiej.
Gdyby ktoś chciał nam pomóc, proszę kontakt przez pw -i my i zwierzaki będziemy ogromnie wdzięczni

.