7 mordek potrzebujeDS.Serek i Samanta w domu:)Warszawa

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro mar 13, 2013 0:45 Re: DT, Bura dama szuka domu, Tyle do łapania ...bracia w do

Marzenia11 pisze:
asia2 pisze:mam i o maluchu. Może nie takie gornolotne:) i widać, że czlowiek na twarz pada ale jest. Skopiowane z maila

"Przed chwila pierwsy raz od nocy zalatwil sie do kuwety. Po tym fak ie po raz poerwszy rowniez odczuwal przyjemnosc z glaskania i mruczal! Mam nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej"

trochę lżej- to juz ja:))

ejjjj!!! :D to dobre wiadomości :D
wraz z pozostałymi możesz się w końcu ucieszyć a co ważniejsze, zasnąć w końcu dzisiaj w miarę spokojnie, co? :ok: :ok: :ok:

tak mi się wydaje:))

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Czw mar 14, 2013 0:46 Re: DT, Bura dama szuka domu, Tyle do łapania ...bracia w do

dziś nie mam wieści od domku Amadeusza.
Dostałam zdjęcia z domu Srebrnego , teraz Bobka. Poproszę Marzenkę11 aby tu wpięła , bedą szybciej dostępne:))

O Buranię, kochana koteczkę, miziasta i slodką ma następne zapytanie. Musi się udać. Ta kota nie może wrócić do piwnicy!!

asia2

Post » Czw mar 14, 2013 8:17 Re: DT, Bura dama szuka domu, Tyle do łapania ...bracia w do

Znajdzie, zobaczysz :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Czw mar 14, 2013 9:07 Re: DT, Bura dama szuka domu, Tyle do łapania ...bracia w do

:ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw mar 14, 2013 18:50 Re: DT, Bura dama szuka domu, Tyle do łapania ...bracia w do

domek Amadeusza sam z siebie nic mi nie przysyła. Muszę zastukać do nich.

asia2

Post » Czw mar 14, 2013 19:11 Re: DT, Bura dama szuka domu, Tyle do łapania ...bracia w do

wlaśnie dostałam informacje, że Zlatan , tak ma czarny na imie juz Pana zaakceptował i powoli się oswaja z resztą. UF :!: :D

asia2

Post » Czw mar 14, 2013 19:16 Re: DT, Bura dama szuka domu, Tyle do łapania ...bracia w do

asia2 pisze:wlaśnie dostałam informacje, że Zlatan , tak ma czarny na imie juz Pana zaakceptował i powoli się oswaja z resztą. UF :!: :D

:ok:

I za burcię :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Pt mar 15, 2013 12:26 Re: DT, Bura dama szuka domu, Tyle do łapania ...bracia w do

asia2 pisze:wlaśnie dostałam informacje, że Zlatan , tak ma czarny na imie juz Pana zaakceptował i powoli się oswaja z resztą. UF :!: :D

o, Zlatan. To sporotowiec - ciekawe czy wiedzą co zrobili, jako że kot zachowuje się zgodnie z imieniem.... :lol: :lol: :lol:
Zlatan Ibrahimowicz - tylko nie mogę sobie skojarzyć czy to piłkarz nożny (tak mi się najbardziej wydaje), ręczny czy też moze siatkarz.

Cieszę się z tych wiadomości :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt mar 15, 2013 14:31 Re: DT, Bura dama szuka domu, Tyle do łapania ...bracia w do

nożny piłkarz:) sprawdziłam w necie.
Juz nowemu Panu dal popalic, no "przykopał" trochę:))

asia2

Post » Pt mar 15, 2013 15:26 Re: DT, Bura dama szuka domu, Tyle do łapania ...bracia w do

:mrgreen: moze warto delikatnie zasugerowac zmiane imienia,np na Leni-od leniwca ... Itp.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt mar 15, 2013 16:09 Re: DT, Bura dama szuka domu, Tyle do łapania ...bracia w do

Marzenia11 pisze::mrgreen: moze warto delikatnie zasugerowac zmiane imienia,np na Leni-od leniwca ... Itp.

niech ma gościu , co chce :ok: . Może tak lubi :D

asia2

Post » Pt mar 15, 2013 22:29 Re: DT, Bura dama szuka domu, Tyle do łapania ...bracia w do

asia2 pisze:
Marzenia11 pisze::mrgreen: moze warto delikatnie zasugerowac zmiane imienia,np na Leni-od leniwca ... Itp.

niech ma gościu , co chce :ok: . Może tak lubi :D

na pewno nie wie co zrobił :mrgreen:

Marzenia11

Post » Nie mar 17, 2013 21:22 Re: DT, Bura dama szuka domu, Tyle do łapania ...bracia w do

Co słychać? Jakies wieści z domków?

Marzenia11

Post » Czw mar 21, 2013 0:41 Re: DT, Bura dama szuka domu, Tyle do łapania ...bracia w do

Jonesy - czyli rudasek ma się super!!!! Tu jestem spokojna na maksa.

Niestety dostalam dzis inf z domu Zlatana.

Piszę po dłuższym czasie.Ze Zlatanem nadal nie jest łatwo. Targaja nim 2 instynkty: z jednej strony bardzo chce się do nas przytulać z drugiej bardzo się wszystkiego od pierwszego dnia boi. Czyli wygląda to tak, że miauczy aby go pogłaskac ale jak się do niego idzie to ucieka. W końcu jak się siądzie bez ruchu i podejdzie sam można go głaskać. Wtedy jest jak przytulanka. To co mnie martwi najbardziej to to, że nadal sika. Wczoraj nasikał do kosza z bielizną i zrobił kupę na firankę - mimo, że kuweta była czysta. Dzisiaj zrobił siku obok kuwety. Nie wiem już sam z czym to jest związane - czy nadal nie akceptuje rozłąki z Panią? Czy to coś innego? Czy ma Pani może jakieś rady na taką sytuację?

pomózcie, proszę.

asia2

Post » Czw mar 21, 2013 7:52 Re: DT, Bura dama szuka domu, Zlatan potrzebuje pomocy

Według mnie co9ś jest nie tak z domkiem.Jakoś kot i Duzi nie mogą sie dogadać.Może to jest wina tego,że kot jest sam, bez towarzysza. Powinni dać mu spokój bo mam podejrzenia,ze próbuja go an siłę obłąpaić. Nie wiem jak to u nich jest ale z takimi "problemowymi" kotami nic na siłę robić nie można. Nigdy nie powinno sie do nich "startować" z pozycji stojącej pochylając sie nad nim.Nie powinno sie wyciągać ręki wprost nad głową. Tylko kucki, siedzenie w pokoju, ręka z boku by kot widział, zabawa wędką ,zero dotykania jak kot nie che za to mizianki na jego zasadach.
Powinni dostawic więcej misek/kuwet z różnymi żwirkami.Może za bardzo go pilnują jak chodzi do kuwety i stresuje się tym.Może nieodpowiednie miejsce na kuwete wybrali. Czy ma ten sam zwir co u ciebie,Asiu? Bo to wżne. Moze go za mało jest w kuwecie.A kuwetę jaka mają, taka samą jak u ciebie?
W miejscach szczególnie przez niego wybranych powinni postawić miski z jedzeniem tak by nie robił.Zero krzyku tylko chwalenie jak kot prawidłowo się załatwi i przysmaki. Likwidacja rzeczy, które go zachęcają do lania. feliwy do kontaktu, karma Calm RC, dużo cierpliwości i spokoju.
Asiu, nie wiem co pomoże .To powyższe to moje obserwacje z naszymi kotami problemopwymi.
Nigdy nie można kota zaskoczyc swoim wejściem. Trzeba pod drzwiami już do niego mówić.Może należy ograniczyć przestrzeń.
Wydaje mi sie jednak,ze cos robią ludzie nie tak nie zdając sobie sprawy. Wiem,że trudno mieć kota i nie głaskać go ale czasem tak trzeba. Poza tym wydaje mi się,że tutaj również o brak towarzysza kociego może chodzić. Bo on chyba był mocno z bratem związany?
Trzymam kciuki mocne. :ok:
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]