Poznań Główny PKP/PKS -Krakvet- dziękujemy w imieniu kotów!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 15, 2011 14:39 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

o mamo jak mi Koli żal :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Od: Wto lut 15, 2011 23:54

Post » Wto lis 15, 2011 14:41 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

A co się dzieje z Kolą...?

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Wto lis 15, 2011 15:03 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

Kasia9191 pisze:o mamo jak mi Koli żal :(

?? :strach:
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Wto lis 15, 2011 15:21 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

no zestresowany jest strasznie... siedzi pod łóżkiem przez cały czas, bardzo mało je...tylko wtedy kiedy jestesmy bardzo cicho....wychodzi dopiero po 23...dzisiaj w nocy długo się uczyłam, a biedny Kola chodził po pokoju i miauczał... nie dał się pogłaskać od tamtego czasu, a jak za bardzo sie pcham z ręką do jego kryjówki to mnie osykuje :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Kasia9191

Od: Wto lut 15, 2011 23:54

Post » Wto lis 15, 2011 15:34 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

:( Miejmy nadzieję że mu to minie. Dobrze że w ogóle wychodzi. Już myślałam że coś strasznego mu się stało.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Wto lis 15, 2011 18:56 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

Dobrze, że trafił na taki wyrozumiały DT. Łatwiej będzie później wyadoptować miziaka niż kota, który chowa się przed wszystkim :)
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Śro lis 16, 2011 19:55 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

Dostałam maila

witam :) ja trochę nie na temat :) pisałam na mail ogólny fundacji, ale komputer mi się zawieszał i nie wiem czy mail dotarł. ja z pewną sprawą. otóż wczoraj widziałam na dworcu głównym w poznaniu kociaka. wyglądał na głodnego i jakoś tak mało żywotniego. nie udało mi się go nakarmić, ponieważ wsiadałam do pociągu :( czasami jak przejeżdżam pociągiem to widzę, że kręcą się jakieś kotki na dworcu. nie wie Pani może czy ktoś tam koty dokarmia i czy można im jakoś pomóc? sama działam również jako wolontariusz na terenie wałbrzycha, natomiast nie jestem w stanie pomóć w tak odległym poznaniu :(
ślicznie dziękuję za informację, ponieważ ten kotek wczoraj bardzo mnie zmartwił :(
pozdrawiam Marzena

Dostawa karmy z niedawno poznanej firmy dotrze do Poznania najprawdopodobniej w poniedziałek :)
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Śro lis 16, 2011 20:03 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

Ja nie wiem co ta Pani widziała, bo na dworcu nie ma kociaków :| Przynajmniej teoretycznie, ale praktycznie też nikt z nas nie widział, a w sobotę byłyśmy tam przy zmianie budek dobre 1,5 godziny. Można jej napisać i się zapytać, żeby dookreśliła gdzie kotka widziała i jak wyglądał? Może też umie określić wiek skoro działa jako wolontariusz, 2 czy np. 5 miesięcy? Najmłodsze kociaki to około 4/5 miesięczne ale na Składowej i raczej wyglądają dość dobrze. Niewykluczone, że ktoś podrzucił tak jak Brandy i Whisky.

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Śro lis 16, 2011 20:05 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

Kociak ?? Tam nie ma kociaków, przynajmniej w poniedziałek żadnego nie widziałam. Chudy i bardziej mizerny może być buro-biały staruszek, ale one już raczej wiekowy jest. Reszta kotów to ma obwisłe, tłuste brzuszki :oops:

Edit: swoją drogą te młode czarne łajzy zaraz te tłuste brzuchole będą po ziemi ciągnęły 8)
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro lis 16, 2011 20:09 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

Rozmawiałam z Martą i jej pociąg przyjeżdża o 22.30, jakby się dało ustalić gdzie kociak był widziany to Marta się przejdzie rozejrzeć.

moorland

Post » Śro lis 16, 2011 20:14 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

itaka pisze:Kociak ?? Tam nie ma kociaków, przynajmniej w poniedziałek żadnego nie widziałam. Chudy i bardziej mizerny może być buro-biały staruszek, ale one już raczej wiekowy jest. Reszta kotów to ma obwisłe, tłuste brzuszki :oops:

Edit: swoją drogą te młode czarne łajzy zaraz te tłuste brzuchole będą po ziemi ciągnęły 8)

a staruszek to baaardzo dobrze wygląda, byłam pod wrażeniem, aż go nie poznałam ostatnio

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

moorland

Post » Śro lis 16, 2011 21:11 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

c.d.

O to super, że działają wolontariusze :)
nie jestem zalogowana na forum miau... :(
czy mogłaby Pani tylko wspomnieć na tym forum o kotku?
kot kręcił się wczoraj po godz. 13 przy jednym z peronów, zdaje się koło peronu 4, bałam się, żeby nie wpadł pod pociąg :( szedł w kierunku jazdy z poznania na wrocław...
jakby Pani gdzieś te informacje na miau zamieściła to bardzo byłabym wdzięczna!!!

nie wiem jak tamto forum działa... postaram się zalogować w najbliższym czasie...

chociaż po tym co przeczytałam na forum miau, o dokarmianiu na dworcu, budce i cd. to myślę, że kotek gdzieś się tam mógł już ulokować i człowiek jest spokojniejszy... :)
pozdrawiam serdecznie
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Czw lis 17, 2011 13:04 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

We wtorek zabrałyśmy z moorland Tygryska i Radka na badania.
Tygrysek miał badania kontrolne - wyniki: kreatynina 3,2, mocznik 250.
Nadal ma dostawać ipakitynę 2 razy dziennie i 2 razy w tyg. będzie dostawał kroplówki podskórne - dostałyśmy na razie na 3 tyg.
Jeśli nie będzie jakoś b. źle się czuł, to kontrola po miesiącu.
Na razie zaczęłyśmy na dyżurach wypuszczać Go z klatki, nie boi się już wychodzić.

Radek miał robione badanie krwi i kału, bo ostatnio schudł, mimo że dużo jadł i ma duży brzuch.
Krew ok, ale w kale były pojedyncze jajeczka nicieni, więc dzisiaj rano z Martą odrobaczyłyśmy całe piwniczne towarzystwo.

--------------------------------------------------------
I jeszcze prośba:
Gotowe cztery budki dla kotów czekają u mnie na balkonie, a szkoda, bo koty b. chętnie zasiedliły te, które już zawiozłyśmy na PKP.
Czy w sobotę lub niedzielę ktoś dałby radę razem ze mną zawieźć te budki na PKP i Składową?

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Czw lis 17, 2011 13:12 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

Mnie jak zwykle nie ma w Poznaniu :evil:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Czw lis 17, 2011 14:03 Re: P-ń Gł. i in./Ogrzej kocią dupkę za sześciozłotówkę - str 47

A mnie z kolei nie zwykle, ale tez nie ma w Poznaniu.

moorland

[poprzednia][następna]