KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 13, 2011 21:44 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

terenia1 pisze:Gosia co z Miodkiem :cry:

tereniu i wszyscy piszę posta już drugi raz mam już dość problemów z internetem:( miodek ma dalej wysoką temperaturę 40,6 więc jest słabiutki dostał zastrzyki i został powtórnie przebadany lekarz uważa dalej że to infekcja wirusowa albo reakcja na szczepionkę bo był 8 lipca szczepiony .kotek jutro pojedzie do alaskana na dalszą obserwację dostanie teź leki i będzie pod kontrolą pewnie minie trochę czasu nim wróci do dobrej formy jest leczony najlepiej jak umiemy i tak będzie do skutku .do rana miodek jest w boksie na kociarni proszę zwróćcie uwagę na kupkę może ją zbadać ?

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro lip 13, 2011 21:56 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

terenia1 pisze:A dyżury na następny tydzień to całkowia klapa :cry:
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 18.07.-24.07.2011
18.07. pon. rano brak wie. brak
19.07. wt. rano brak wie. brak
20.07. śr. rano brak wie. brak
21.07. czw.rano brak wie. brak
22.07. piat rano brak wie. brak
23.07. sob. rano brak wie. brak
24.07. niedz. brak wie. Dorotka

18,20,22 rano

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Śro lip 13, 2011 22:00 Re: forum

A ja jestem mega wk.... Bo uciekl mi autobus :evil: i czekam na ostatnie 723. Wiec w domu jak dobrze pojdzie bede na 24 8O
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro lip 13, 2011 22:08 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Mara wiadomości z nowego domku Hopki :D :ok:
"Witam serdecznie:)
Jestem opiekunem prześlicznej kotki Hopki:) Pozwoliłam sobie napisać bo jestem taka szczęśliwa że z nami jest.Hopka tak jak Pani pisała bardzo szybko się zaklimatyzowała u nas,chociaż jest dopiero od wczoraj:)Ma juz swoje ulubione miejsce do spania <kanapa u syna w pokoju> tam gdzie wczoraj próbowała drapać:),miedzy Nią a psem nie ma żadnych problemów,ponieważ moja Sunia jest bardzo ułozonym psem,trzyma sie po prostu z daleka od Hopki i jest OK,Ona czasami ma napuszony ogon i grzbiet,ale do starć miedzy nimi nie doszło:)Uwielbia dwór,ponieważ zauważyłam że jak otwieram okno,zaraz znajduje się przy mnie,wtedy kłade poduszkę i wygladamy razem,interesują ją kury,bacznie przysłuchuje się kogutom:)Zauważyłam,że jest małym urwiskiem przy próbie zabawy z nią czasem pokazuje pazurki i swoje sliczne białe ząbki,ale da sie to znieść:);) Niestety bardzo interesował ją ptak,dlatego nasz Marceli zmienił miejsce zamieszkania<pietro niżej>:)Chciałam zapytać czym Hopka dokładnie była karmiona,ponieważ nie za bardzo zasmakowała jej karma sucha Whiskas,chyba,że nie była głodna ani też karma z puszki<tańsza> z obawy iż mogłaby głodować zakupiłam dziasiaj puszkę kitekata z makrelą<odrazu zjadła>:) i zaopatrzyłam sie jednak w karme suchą typu Purina dla kastratów,ponieważ duzo wczoraj szperałam po necie i okazało sie iż kastraty maja troszke inne zapotrzebowania zywieniowe i z tego wzgledu postanowiłam kupować tylko tę:) :) Zakupiłam jej też myszki do zabawy trzy rózne kolory i trzy różnego rodzaju,ale Ona uwilebia sie bawić zabawka zrobioną przez mojego synkaszpulka nitki:)Co do imienia to jeszcze nie wybralismy,mój starszy synek chciał nazwać ją po naszym byłym kotku imieniem Diesel,ale jakos mnie to imie do Niej nie pasuj:) zostałabym przy Hopce<bo to taka mała psotniarka,nie usiedzi długo w jednym miejscu,wszędzie biega lata>,ale mimo tego musze przyznac iż jest grzeczna.AAAA rewelacyjna jest w ŁAPANIU MUCH!!! hehe zawsze u nas mi ałam z tym problem ponieważ jak Pani sama widziała mamy zwierzeta które karmimy<glistami-pinka,białe robaki> czasem zdarzy sie jak jakaś upadnie zrobi się z tego poprostu mucha<zielona,mała mucha> teraz widzę,że problem much się skończy bo Hopka swietnie sobie z nimi poradzi:):):)Mysle,że Hopka jest zadowolona i czuje sie dobrze u nas:) Mam zrobione kilka zdjęć także jak syn wróci wrzuci mi je i wyslę je do Pani:)
Pozdrawiam serdecznie mama HOPKI:) "

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro lip 13, 2011 22:11 Re: forum

Chcialam Longera wypuscic na kwarantane ale tak zawalczyl ze Smola ze Uff,wiec przedzieliłam boks mamuski. A Miodzio taki byl slaby źe na zdrowej doszedl do miski z woda 2 razy liznol i nie mial sily wrocic do budki.dalam mu 15 ml conwa wiecej nie chcial za to Smola z rozkosza wylizala pudelko
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Śro lip 13, 2011 22:19 Re: forum

Longer przy mnie sral wodą, posprzatalam. Sprzatnelam tez kupe tej kotki do sterylki i siku tez
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro lip 13, 2011 22:27 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

W tym tygodniu brakuje nam jeszcze dwóch dyżurów - sobota 16.07.11r. rano niedziela 17.07.11r. wieczór.

terenia1

Post » Śro lip 13, 2011 22:29 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

18.07. pon. rano Beatka wie. MaraS.
19.07. wt. rano brak wie. Cookie
20.07. śr. rano Beatka wie. Dorotka
21.07. czw.rano brak wie. Cookie
22.07. piat rano Beatka wie. brak

terenia1

Post » Śro lip 13, 2011 22:39 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Na jutro w godzinach popołudniowych potrzebny transport kociaka do Będzina, plisss ja mam dyżur w K.CH. i nie dam rady :oops:

terenia1

Post » Czw lip 14, 2011 6:39 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Longer ma biegunkę po zwykłym pokarmie pisałam że kot może się rozchorować jak ma kopoty z watrobą i nerkami ,pytałam także czy miał kontrolne badania krwi bo miał mieć i co zalecił lekarz w sprawiediety?
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Czw lip 14, 2011 9:48 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Tereniu też dostałam info o Hopce a także jeszcze następne. Mam nadzieję, że ten temperamentny kot dobrze się odnajdzie w bardziej podmiejskich warunkach.
Zostawiałm Ci fakturę za RTG w szufladzie z fakturami z karteczką żółtą "Teresa". Jacyś wolontariusze byli dziś w KCh ale to już Wiesiak więcej napisze.

Zapisz mnie na dyżur na wtorek rano (szefowej nie będzie to się urwę) - zobaczę jak to jest przyjść po sobie :D

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw lip 14, 2011 10:11 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Mara S pisze:Tereniu też dostałam info o Hopce a także jeszcze następne. Mam nadzieję, że ten temperamentny kot dobrze się odnajdzie w bardziej podmiejskich warunkach.
Zostawiałm Ci fakturę za RTG w szufladzie z fakturami z karteczką żółtą "Teresa". Jacyś wolontariusze byli dziś w KCh ale to już Wiesiak więcej napisze.

Zapisz mnie na dyżur na wtorek rano (szefowej nie będzie to się urwę) - zobaczę jak to jest przyjść po sobie :D

Dzięki Mara zaraz wpisuję, info zamieściłam bo nie wiedziałm czy tez dostajesz :wink:
No a wponiedziałek wieczorem to porządnie posprzątaj zebyś na siebie rano nie marudziła :wink:
Fakturę za rtg zapłaciłaś? tzn mam przelać zwrot na Twoje konto?

terenia1

Post » Czw lip 14, 2011 10:12 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

18.07. pon. rano Beatka wie. MaraS.
19.07. wt. ranoMaraS wie. Cookie
20.07. śr. rano Beatka wie. Dorotka
21.07. czw.rano brak wie. Cookie
22.07. piat rano Beatka wie. brak

terenia1

Post » Czw lip 14, 2011 10:30 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

balbina38 pisze:Longerowi dałam dzisiaj "normalne"jedzenie więc zwróćcie uwagę na zawartość kuwety.

No więc Longer po"normalnym jedzeniu ma mega czyszczenie, więc.... Aż żal tego kota bo ze względu na swoją przypadłość żołądkowo/jelitową musi siedzieć cały czas w boksie.
Wczoraj juz go chyba roznosiło.
Był taki pobudzony i szalony w tym boksie.
Może powinniśmy załozyć Longerowi osobny wątek ze zdjęciami i szukać domku który juz tez ma kota na intensinalu.
To piękny, wesoły kot i żal patrzeć jak męczy się w boksie :cry:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Czw lip 14, 2011 10:37 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Gremlinki są w trakcie zabiegu a na transport z nimi załapał się miodek całe towarzystwo Wiesiu przywiózł dziś do alaskana .Przy okazji miodek będzie na obserwacji do póżneo popołudnia ale dziś jak mówiła Jadzia zjadł z apetytem mokre jedzenie więc jest chyba lepiej :)czekam na telefon z Alaskana jak się udał zabieg

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

[poprzednia][następna]