DT SMARTI - pierwsza część.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 18, 2011 16:51 Re: DT SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego kota bo SIKA!!!

Ty mi Sz.Kocie wytłumacz o co w Twoim poście chodzi łopatologicznie bo ja czytam i czytam i nic nie rozumiem :roll:
chyba jestem w stresie :oops:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto sty 18, 2011 16:52 Re: DT SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego kota bo SIKA!!!

To niech chociaż do schronu odda, będzie co wyciągać... kuźwa ja bym tylko chodziła po lecznicach z dyktafonem i takie tępe rury nagrywała a potem na policję. Kilku wetom odebrałabym prawo wykonywania zawodu też :evil:
Dobrze że ten Twój jest spoko ale babsztyl znajdzie takiego co się "podejmie" :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sty 18, 2011 16:55 Re: DT SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego kota bo SIKA!!!

Smarti zgłoś kotka na seniorach viewtopic.php?f=1&t=118406 może tam się ktoś znajdzie chętny :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sty 18, 2011 16:55 Re: DT SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego kota bo SIKA!!!

co do tego babska to ona już zdecydowała-chce się kota pozbyć jak rozumiem i na nic argumentu-musimy mu znależć dom jakikolwiek dla niego lepszy niż śmierć!

a argumenty w stylu-"może ona nie jest zła.."to chyba kpina-tak, przeważnie dobrzy ludzie usypiają swoje zwierzęta..

ja to bym ja golymi rękami ...i poszłabym siedzieć.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto sty 18, 2011 16:56 Re: DT SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego kota bo SIKA!!!

smarti pisze:Ty mi Sz.Kocie wytłumacz o co w Twoim poście chodzi łopatologicznie bo ja czytam i czytam i nic nie rozumiem :roll:
chyba jestem w stresie :oops:

Masażyk może? Herbatki? relanium? :mrgreen:

Podesłałam linka, gdzie na końcu wątku pani szuka kota. Opisała jakiego i jak tak go opisywałam, to pomyślałam o Promyniu. Bo jednokolorwy, duży, koty pewnie lubi. Ideał :D
Ale to trzeba zajrzeć na ten wątek, znaleźć na końcu Panią i napisać pw :>

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto sty 18, 2011 16:57 Re: DT SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego kota bo SIKA!!!

no to faktycznie jest wstrętne babsko...

Może w tej lecznicy mogliby go przetrzymac parę dni... Może coś by się przez ten czas znalazło...

edit: a napisałam, że może nie jest zła, bo ostatnio miałam podobną sytuację - i okazało się że kobieta naprawdę nie wie, co zrobic a oddanie własnego kota do schroniska uważa za największe okrucieństwo. Staramy sie teraz wspólnie zaradzić sytuacji i mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy. czasem po prostu ludzi wystarczy wesprzeć i pokierowac, bo sami nie potrafią... Tutaj niestety chyba tak nie jest - z tego co czytam
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Wto sty 18, 2011 17:40 Re: DT SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego kota bo SIKA!!!

Duszek,to nie do Ciebie, to tak ogólnie-jeśli ktoś uważa ze można w ogóle uśpić swojego 10 letniego kota to ja nie potrafię zrozumieć że to nie jest zły człowiek..
no i z nią nie ma dyskusji bo kontakt z nią ma tylko wet.

smarti

Post » Wto sty 18, 2011 18:40 Re: DT SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego kota bo SIKA!!!

Biedny kociak :(
Jak pomyślę, że mogłabym oddać (a co dopiero uśpić) mojego 12-letniego Filemona, który tyle ze mną przeżył i dzielnie znosił moje "wspaniałe" pomysły (m.in. podróż autokarem do Włoch) to przewraca mi się wszystko do góry nogami.
Trzeba koniecznie małemu pomóc, tylko gdzie znaleźć DT w tak krótkim czasie.
Właśnie przez takich ludzi jak ten babol odechciało mi się pracy zoopsychologa. Na kursie zrozumiałam, że to nie jest praca ze zwierzętami, tylko korygowanie zachowania opiekunów - a im się to mało podoba. A ja jestem coraz mniej wyrozumiała.

A jeżeli chodzi o Promysia, to miałam cichą nadzieję, że juz u Ciebie zostanie.... czy kolejna zmiana nie będzie dla niego zbyt dużym stresem?
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto sty 18, 2011 18:48 Re: DT SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego kota bo SIKA!!!

Cześć Kochani! :)
Co za wstrętne babsko :roll: Po prostu w głowie się nie mieści :twisted:

A co do Promysia, to też miałam nadzieję, że zostanie u Iwonki.
Bo gdzie Czarnemu Księciu będzie lepiej?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto sty 18, 2011 18:48 Re: DT SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego kota bo SIKA!!!

Wiecie, liczcie się z tym, że ostatni rezydent dołączony do Smartinkowego stada spowodował protestanckie sikanie pozostałej siódemki. teraz byłoby ósemki. To jednak jest coś, co potrafi zniechęcić do dokacania :/

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto sty 18, 2011 19:08 Re: DT SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego kota bo SIKA!!!

Tylko Promyś, nawet będąc rezydentem, byłby pewnie odizolowany od pozostałych, przynajmniej do powtórzenia testów. A na to trzeba jeszcze poczekać, z tego co pisała Iwona.

Erin

Post » Wto sty 18, 2011 19:42 Re: DT SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego kota bo SIKA!!!

Nie namawiajcie smarti na "dokocenie" :wink: . Dziewczyna ma miękkie serce... A to, jak wyprowadza koty na "ludzi" zasluguje na medal!
Jeżeli Promyk ma szansę na najlepszy dom, nalezy mu ja dać!
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Wto sty 18, 2011 19:59 Re: DT SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego kota bo SIKA!!!

Weszłam tutaj, żeby dowiedzieć się jak Carlito.

A tu taki temat
smarti pisze:Duszek,to nie do Ciebie, to tak ogólnie-jeśli ktoś uważa ze można w ogóle uśpić swojego 10 letniego kota to ja nie potrafię zrozumieć że to nie jest zły człowiek..
no i z nią nie ma dyskusji bo kontakt z nią ma tylko wet.

Wiecie co? Jak o tym czyutam mam poważne wątpliwości.
Oczywiście sytuacja jest przedziwna bo z opisu wynika, że kot wczesniej nie sikał, a kobieta zamiast mu zrobić badania nie chce go.

Jednak ja żyłam ponad 17 lat z kotem, który lał. Nie z choroby, dialog z nami uprawiał. Ja go wzięłam na dobre i na złe jako małego kociaka, i nie było mowy o pozbyciu się go. Ale czasem wydawało mi się, że to przekracza moją wytrzymałość.
Całkiem sporo osób mówiło mi, że nie mogłyby zyć z takim kotem. Bo to wcale nie jest łatwe życie. Nie wypada też tanio wziąwszy pod uwagę niszczycielską moc kociego moczu.

I tak sobie myślę, że jeśli ktoś chce się pozbyć kota, który sika (zakładając, że nie jest to lanie spowodowane chorobą), to bardziej humanitarnym wyjściem jest uśpienie go niż wydawanie do schroniska czy przekazywanie na dalszą poniewierkę. Bo nie wierzę, że ktoś, kto takiego kota weźmie, będzie tolerował jego lanie. Kot trafi zapewne do schroniska albo zostanie wyrzucony, To nie jest dobre rozwiązanie.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto sty 18, 2011 20:05 Re: DT SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego kota bo SIKA!!!

A nie uważasz, że lepiej jest zastanowić się dlaczego leje (w 90% nie jest to z powodów zdrowotnych)? I zmienić to co mu się nie podoba? To niestety MY LUDZIE musimy zrozumieć kota lub psa, a nie zwierzaki nas.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto sty 18, 2011 20:10 Re: DT SMARTI - POMOCY-chcą uśpić zdrowego kota bo SIKA!!!

Dokładnie, Bianka ma rację.
Ja sama mam "lejka" w domu i nie mam najmniejszego zamiaru się Pixia pozbywać.

Erin

[poprzednia][następna]