TYSKIE MRUCZKI VII - czekają i czekają , domki potrzebne!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 30, 2010 22:29 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - male kociaki PILNIE szukaja domow!!

RudyiSrebrnyKot pisze:A nie widać przez to okienko kotów, co?
Zawsze można rozbić szybę, ale myślę, że to ostateczność. Najpierw by trzeba było jednak sprawdzić, czy są tam koty/
A później porozmawiać z władzami spółdzielni mieszkaniowej... Żeby przedsięwzięli konkretne środki POMOCY kotom w zimie. Np. jedną piwnicę im udostępnić na blok?

Jest to nie szyba lecz porządna deska , płyta i byłam tam przed chwilka i nic nie słyszałam , inne okienko w bloku jest otwarte ale tam mieszka Plamka a ona jest bardzo charakterna a ja kotom tym z zamkniętego okienka daje jeść koło poczty na otwartej przestrzeni ( były pod moim adresem nie wybredne krzyki i nawet obelgi ) a ani wczoraj , ani przed wczoraj ani dziś żaden kot nie przyszedł :x Jutro ma ktoś inny przyjść do mnie abyśmy mogły iść pochodzić po tych lokatorach ....
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto lis 30, 2010 22:52 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - male kociaki PILNIE szukaja domow!!

dzis jest bardzo mrozno, a w nocy ma byc jeszcze gorzej... wiec koty pochowaly sie pewnie w piwnicach...
nie przejmuj sie tymi obelgami itp, tych ludzi kiedys myszy za przeproszeniem doslownie zezra, wtedy beda blagac o kota :evil:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto lis 30, 2010 22:56 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - male kociaki PILNIE szukaja domow!!

CatAngel pisze:Dobrze, że u mnie na osiedlu takie rzeczy się nie dzieją :evil: i oby tak zostało :)

Kociara82 pisze:Ludzie z tego osiedla twierdza, ze jak kota wpuszcza do piwnicy, to beda mieli tam pelno myszy
A ja myślałam, że myszy uciekają przed kotami 8) dobrze wiedzieć, że nie :ryk: bezmózgie Yeti :P

A na jednym osiedlu w Katowicach jest zakaz dokarmiania kotów. Jeżeli ktoś dokarmi będzie miał eksmisje :? No czego to ludzie nie wymyślą :x

8O 8O 8O to jest bezprawne zacznijmy od tego, ale widze, ze ludzka glupota sie szerzy... :evil:

Kociara82

Post » Wto lis 30, 2010 22:57 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - male kociaki PILNIE szukaja domow!!

Justa&Zwierzaki pisze:
Caragh pisze:Jak tam samopoczucie Mruczki?? :1luvu:
Justys, jak Czort? :roll:
Choc w zasadzie to powinnam pytac jak tam Ty i jak Ci idzie schodzenie mu z drogi :mrgreen: :wink:

Nie uwierzysz , Czort już mnie nie goni :twisted:
8O 8O 8O niemozliwe :ryk: Moze wreszcie do niego dotarlo ze niepotrzebnie sie tak wkurzal, ze ty tylko dbasz o jego zdrowie... :roll: :wink:

Kociara82

Post » Wto lis 30, 2010 22:58 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - male kociaki PILNIE szukaja domow!!

CatAngel pisze:
Zawsze można rozbić szybę, ale myślę, że to ostateczność. Najpierw by trzeba było jednak sprawdzić, czy są tam koty/
A później porozmawiać z władzami spółdzielni mieszkaniowej... Żeby przedsięwzięli konkretne środki POMOCY kotom w zimie. Np. jedną piwnicę im udostępnić na blok?

:ok: :ok: :ok: :ok:

o, pomysl znakomity :ok: :ok: :ok:

Kociara82

Post » Wto lis 30, 2010 23:01 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - male kociaki PILNIE szukaja domow!!

Idź na wszelki wypadek sprawdzić, jak będziesz mogła. Myślę, że nic się nie stało. Koty się ukryły przed zimnem...

A może potrzebujesz plakatów propagujących pomoc kotom w zimie? Wiem, że Ewung na miau takie dla Kociamy z Goleszowa przygotowała. Na pewno użyczy. Mogę wydrukować w A4 i przesłać do Ciebie, albo wysłać Ci plik źródłowy i sama wydrukujesz.
Można po ćmoku porozwieszać. A nuż komuś dadzą do myślenia????....
Najlepiej, jakby to kto inny rozwieszał. Może ten chłopak, który niedawno był na forum i chciał pomóc? - żeby nie było na Ciebie ;P...
Jakby co to mów.
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Wto lis 30, 2010 23:03 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - male kociaki PILNIE szukaja domow!!

Kociara82 pisze:
CatAngel pisze:

:ok: :ok: :ok: :ok:

o, pomysl znakomity :ok: :ok: :ok:

Tylko pewnie trudno wykonalny?
Przebić się do tych z władz, to jak kopać w betonie czasami.
Ale jakby co to służę pomocą. Co prawda nie mam doświadczenia z władzami, ale w pisaniu umów mam :) (choć też niewielkie).

RudyiSrebrnyKot

Post » Wto lis 30, 2010 23:11 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - male kociaki PILNIE szukaja domow!!

jesli myslenie wladz jest takie same jak ludzi z osiedla kolezanki... (jeden z wczesniejszych moich postow) to sie im nie przegada. :roll:
Ale jesli ktos ma gadane i sile przebicia-calym sercem wspieram pomysl... :ok:

Kociara82

Post » Wto lis 30, 2010 23:15 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - male kociaki PILNIE szukaja domow!!

RudyiSrebrnyKot pisze:Idź na wszelki wypadek sprawdzić, jak będziesz mogła. Myślę, że nic się nie stało. Koty się ukryły przed zimnem...

A może potrzebujesz plakatów propagujących pomoc kotom w zimie? Wiem, że Ewung na miau takie dla Kociamy z Goleszowa przygotowała. Na pewno użyczy. Mogę wydrukować w A4 i przesłać do Ciebie, albo wysłać Ci plik źródłowy i sama wydrukujesz.
Najlepiej, jakby to kto inny rozwieszał. Może ten chłopak, który niedawno był na forum i chciał pomóc? - żeby nie było na Ciebie ;P...
Jakby co to mów.

Plakaty by się przydały bo jestem jutro umówiona z 2 koleżankami i chcemy atakować adm , alby otworzyli oczy a to zawsze będzie łatwiej ...
Ciężko raczej by było z wydrukowaniem teraz bo jej nie mam drukarki a kolega który mi drukuje plakaty to nie zawsze może ( drukuje z pracy ) ale jeśli tez możesz to i ten w wersji elektronicznej bym wzięła a kilka w papierze ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto lis 30, 2010 23:30 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - male kociaki PILNIE szukaja domow!!

RudyiSrebrnyKot też myślałam, że u mnie władze trudne i nie do opanowania, i proszę jakie cuda sie dzieją, można u mnie na wątku poczytać :) (banerek)
Także zawsze można spróbować, przeciez nic się nie straci :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro gru 01, 2010 0:29 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - male kociaki PILNIE szukaja domow!!

Kociara82 pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:
Caragh pisze:Jak tam samopoczucie Mruczki?? :1luvu:
Choc w zasadzie to powinnam pytac jak tam Ty i jak Ci idzie schodzenie mu z drogi :mrgreen: :wink:

Nie uwierzysz , Czort już mnie nie goni :twisted:
8O 8O 8O niemozliwe :ryk: Moze wreszcie do niego dotarlo ze niepotrzebnie sie tak wkurzal, ze ty tylko dbasz o jego zdrowie... :roll: :wink:

:ryk: :ryk: Co nie? :lol: tez czytalam z niedowierzaniem :ryk:
Dobrze, ze mu przeszlo :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro gru 01, 2010 0:37 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - male kociaki PILNIE szukaja domow!!

Choc w zasadzie to powinnam pytac jak tam Ty i jak Ci idzie schodzenie mu z drogi :mrgreen: :wink:[/quote]
Nie uwierzysz , Czort już mnie nie goni :twisted:[/quote] 8O 8O 8O niemozliwe :ryk: Moze wreszcie do niego dotarlo ze niepotrzebnie sie tak wkurzal, ze ty tylko dbasz o jego zdrowie... :roll: :wink:[/quote]
:ryk: :ryk: Co nie? :lol: tez czytalam z niedowierzaniem :ryk:
Dobrze, ze mu przeszlo :ok:[/quote]
Chyba za bardzo pochwaliłam Czorta no i chyba za bardzo się z nim spoufaliłam bo pozwoliłam sobie na pogłaskanie go jak sobie leży przy mnie na mojej wersalce a nie opłacało mi się to :twisted: Na szczęście zatrzymały sie jego ząbki na bluzie :twisted:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro gru 01, 2010 7:24 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - male kociaki PILNIE szukaja domow!!

Justa&Zwierzaki pisze:
RudyiSrebrnyKot pisze:Idź na wszelki wypadek sprawdzić, jak będziesz mogła. Myślę, że nic się nie stało. Koty się ukryły przed zimnem...

Jakby co to mów.

Plakaty by się przydały bo jestem jutro umówiona z 2 koleżankami i chcemy atakować adm , alby otworzyli oczy a to zawsze będzie łatwiej ...
Ciężko raczej by było z wydrukowaniem teraz bo jej nie mam drukarki a kolega który mi drukuje plakaty to nie zawsze może ( drukuje z pracy ) ale jeśli tez możesz to i ten w wersji elektronicznej bym wzięła a kilka w papierze ...

Ok. Napiszę do Ewy :)

RudyiSrebrnyKot

Post » Śro gru 01, 2010 10:16 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - male kociaki PILNIE szukaja domow!!

Jak czytam pewne rzeczy to aż mi się nóż w kieszeni otwiera....

Niektórych to by się przydało tak z 2 nocki na takim mrozie o głodzie potrzymać.... Bardzo szybko by się nauczyli.
Nie rozumiem co to może przeszkadzać, u nas w sklepie zoologicznym normalnie jest karton gdzie można wrzucać jedzenie dla kotów, na osiedlu są chyba z 3 karmicielki (które coś naprawdę robią, a nie tylko biorą kasę z gminy :evil: )

Justyś super, że poskromiłaś Czorta :ok: A jak Myszunia?

Ode mnie poleciał grosik, cel sama wybierzesz.
Obrazek ObrazekObrazek

-kropeczka-

Od: Czw cze 10, 2010 15:43

Post » Śro gru 01, 2010 12:56 Re: TYSKIE MRUCZKI VII - male kociaki PILNIE szukaja domow!!

watpie, czy taki pobyt na mrozie ludziom cos pomoze zrozumiec... :roll:

Kociara82

[poprzednia][następna]