JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 20, 2010 18:31 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Ehh ten Maciek to nic nie napisze jak go nie przymuszę :PP Witojcie moje drogie :ryk:
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Od: Śro lis 03, 2010 19:49

Post » Sob lis 20, 2010 18:52 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

no Prue,ja na Ciebie bardzo liczę,bo jestem bardzo spragniona informacji o Julci.

Oczywiście zdaję sobie sprawę że ogólnie rzecz biorąc dany DS(nie piszę o Maciusiu-piszę ogólnie) nie ma glowy do pisania i naszej miau-owej zakrętki i to że Maciuś pisze to jest w ogóle bardzo miłe z jego strony ale ja bym zawsze chciała więcej,więcej i więcej :roll: :roll: :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lis 21, 2010 7:34 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Ja go pytam codziennie :-)
Powiem co wiem więc :-)
Ostatnie dwa dni póki nie wyjechaliśmy z Tobim tzn.środę i czwartek całe przesiedziała pod jego nogami i dawała się głaskać :)
Jak wrócili wspołlokatorzy to poszła do nich na chwilkę ale zaraz wróciła do Maćka i dalej z nim siedziała :) a noce przeznaczała sobie na zwiedzanie całego mieszkania,chyba jej raźniej się to robiło jak nikt nie patrzył :)) Maciek zrobił jej jakąś piłeczkę , ale spojrzała na niego takim spojrzeniem że mu się odechciało :PP Ogólnie to Julcia jest taka spokojna i ma maniery księżniczki.Czysto je,czysto się załatwia, bardzo delikatnie w kuwetce zakopuje.A czasem to siedzi na srodu pokoju i sobie patrzy poprostu.
A dziś poproszę Maćka aby napisał co sie działo jak mnie nie było :)
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Od: Śro lis 03, 2010 19:49

Post » Nie lis 21, 2010 18:56 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

No tak jak moja księżniczka :) Ona jak z kuwety po qpce wyjdzie to zanim się umyje to sama siebie zakopuje bo jej smierdzi :lol:
Ja ma jeszcze w pakiecie małego troglodytę który pluje jedzeniem po całym mieszkaniu, bo je jak prosiak, wyskakuje z kuwety razem z toną żwirku na łapkach i ogólnie dresiarz z niego straszny :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie lis 21, 2010 20:00 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Witam :)

Niestety na dwa dni musiałem zostawić Julcię z resztą rodzinki i samemu odwiedzić dom rodzinny.

Po powrocie Julcia była pierwsza do powitania, miźnęła pyszczkiem po nodze, dała się pogłaskać i uciekła na swoje miejsce koło mojego komputera :)

Podczas mojej nieobecności za to Julcia znalazła wreszcie pierwszą swoją zabawkę- gumkę do włosów Basi (mamusi :)).

A maniery rzeczywiście ma jak księżniczka :) Żadnego brudzenia, żadnego miauczenia. Raz jak zjadła wszystko z miseczki to przyszła do mnie, popatrzyła w oczy, wyszła i usiadła przy miseczce- od razu wiadomo o co chodzi. No i jak za krótko ją głaszczę to potrafi się zirytować i następnym razem odwrócić tyłem jak próbuję podejść :kotek:

Niestety nadal się boi ludzi przechodzących za drzwiami do mieszkania. Jak ktoś przechodzi na korytarzu to staje przed drzwiami i warczy. Mam nadzieję, że w końcu jej to przejdzie :)

Pozdrawiamy wszystkich :)
Obrazek
Dziękujemy Smarti :)

Maciek&Julcia

Od: Pt lis 05, 2010 18:05

Post » Nie lis 21, 2010 20:11 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

A z gumką uważaj żeby nie zjadła, bo może się zatkać. Nie wszystkie koty to "kozy" ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon lis 22, 2010 1:04 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

dokladnie-Julcia jest prawdziwa damą :1luvu: :1luvu:

i nie lubi jak coś się dzieje za drzwiami.
i potrafi tak wymownie patrzeć-zawsze wiadomo co ma na myśli...

kochana Julcia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

i super Duzi :piwa: :piwa:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon lis 22, 2010 12:50 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Lubię czytać ten wątek :mrgreen: od razu humor mi się poprawia :ok: :1luvu:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw lis 25, 2010 11:13 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

co tam u naszej Julci? :)

Agness78

Post » Czw lis 25, 2010 15:16 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Witam :)

Julcia jest już u nas 2 tygodnie :kotek:
Już coraz bardziej naturalnie zachowuje się w naszej obecności. Wczoraj po raz pierwszy nie spędziła całego dnia pod łóżkiem, nawet udało mi się ją namówić na krótką zabawę z wełnistą gumką do włosów na nitce, którą z miłą chęcią atakowała ( gumka jest dość duża i nie ma strachu, żeby połknęła, bardziej przypomina kłębek :) ). Po chwili jednak domyśliła się, że nitka jest trzymana przez jakąś rękę i na nią przeniosła swoją uwagę (na szczęście bez agresji tylko lekkie zadrapania :) )

Zaczęła też trochę więcej jeść. zwykle 100g puszeczkę jadła na 2 razy i zostawiała, także jej to starczało na cały dzień, pogryzała tylko suche od czasu do czasu (oczywiście zawsze dbamy, żeby miała coś w misce, także sama decyduje o tym ile chce jeść ). Teraz jej się zdarza wciągnąć pół puszki i miseczkę suchego na raz, po czym strasznie się boczyć dopóki nie damy jej więcej, musieliśmy więc zwiększyć jej posiłki :). Je 2 razy dziennie, choć czasem zagląda do miseczki i chrupnie kilka kawałków suchego.

Przede wszystkim jednak od dwóch dni zaczęła nas witać jak wracamy do domu. Jak ktoś z nas wejdzie do domu to podbiega, siada w przedpokoju, poczeka aż ten ktoś ją pogłaszcze i wtedy wraca na swoje miejsce :kotek:
Nie boi się też już prosić o różne rzeczy. Jeśli ktoś zapomni zostawić otwarte drzwi do jakiegoś pomieszczenia, to podchodzi do kogoś, miauknie cichutko wymownie, podchodzi do zamkniętych drzwi i czeka na obsługę :)

Pozdrawiam wszystkich i postaram się niedługo dać kolejne zdjęcia, niestety Julcia jeszcze nie lubi pozować i musimy się bardziej starać :)
Obrazek
Dziękujemy Smarti :)

Maciek&Julcia

Od: Pt lis 05, 2010 18:05

Post » Czw lis 25, 2010 15:41 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Kochana,wspaniała Juleńka :D
i jaka mądrutka :ok: :ok: :ok: no i szczęściara z niej...ale przy takiej urodzie to nie dziwne przecież :kotek:

Maćku,mam wielką prośbę-tak za jakiś czas-może za miesięc,dwa,jak Julcia się już dobrze zadomowi,zrob proszę Juleńce morfologię-tak na wszelki wypadek.
Ja teraz uczulona jestem bo walczylam o życie jednego swojego tymczaska (udało się :ok: ) i wszystkim swoim kiciom postanowiłam zrobić badania kontrolne-chcą czy nie chcą-raczej nie chcą :mrgreen: .
Julcia ma 6 latek,wyrzucam sobie że sama jej badań nie zrobiłam ( nie chcialam jej "dręczyć" ),
ale na pewno warto badać okresowo kicie-i dlatego o to Cię proszę :)

smarti

Post » Czw lis 25, 2010 16:10 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Smarti, a Julcia nie miała przypadkiem morfologi przed wyjazdem do Ciebie? Przy robieniu ząbków? Tak mi się coś chyba wydaje ale to Agness będzie najlepiej wiedziała.

Taaaa... Karmimy kotka z syndromem głodomora a potem się będziemy zastanawiać jak tu kotka odchudzić :mrgreen: Skąd ja to znam ;) Mój Mieczysław się "teoretycznie" odchudza ale tylko "teoretycznie" :twisted: baaaardzo "teoretycznie" :twisted: :twisted: :twisted:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw lis 25, 2010 18:47 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Gibutkowa pisze:Smarti, a Julcia nie miała przypadkiem morfologi przed wyjazdem do Ciebie? Przy robieniu ząbków? Tak mi się coś chyba wydaje ale to Agness będzie najlepiej wiedziała.

Taaaa... Karmimy kotka z syndromem głodomora a potem się będziemy zastanawiać jak tu kotka odchudzić :mrgreen: Skąd ja to znam ;) Mój Mieczysław się "teoretycznie" odchudza ale tylko "teoretycznie" :twisted: baaaardzo "teoretycznie" :twisted: :twisted: :twisted:

Nie miała :( Nie chcieliśmy jej męczyć dodatkowo. Z resztą była wychudzona i wyniki i tak wyszłyby raczej fatalne.

Agness78

Post » Czw lis 25, 2010 19:34 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

ano właśnie tak mi się wydawało..
i ja też jej nie chciałam męczyć ani przed sterylką ani przed wyjazdem do Maćka -ona sobie umie wszystko zalatwić na te ładne oczy..

a odchudzić kotka to prawie utopia jest-jak się te ślepki w człowieka wpatrują :roll:
Ostatnio edytowano Czw lis 25, 2010 22:08 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

[poprzednia][następna]