Schronisko w Rudzie Śląskiej - do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 30, 2010 22:02 KOTY SZUKAJĄCE DT/DS

Liwia_ pisze:Dla malutkiego elegancika chyba nie ma szansy, ktoś musiałby go wziąć od razu, jutro najdalej, a kto da szansę choremu malcowi...? :(
2 "dzisiejsze" koty bezpieczne, ale ciągle mi siedzą w głowie te podrostki - są tak kochane, tak się garną do człowieka :(

Niestety,mały będzie jutro uśpiony.Podobno nie ma sensu,cierpi...Nie widzi,ropa leje sie mu z oczu i nosa :( Justyna mówi,że naprawde nie ma sensu trzymanie go:( na siłe dawała mu jeść,ale nic z tego.Cały czas płacze.Jest pod lampą,żeby było mu ciepło :(

Za to poprzesyłała fotki kotów...

Zaraz dodam...

Jedyny maluszek w schronisku,ma ok 8 tyg.,Ma katar.

Obrazek
Obrazek

Duży kocurek,buro-rudo-biały, pewnie na tych małych fotkach nie widać koloru? ma być może ok 3 lat,jest niezwykle miły i przyjacielski.Panicznie boi się kotów, w ich obecności nawet nie je.Musi być karmiony osobno,co jest bardzo uciążliwe.W schronisku od 1,5 tyg.Na koty nie syczy,jedynie reaguje ucieczką.Kiedy któryś podchodzi,to kamienieje ze strachu.nie chce w ogóle wyjść z koszyczka.Jest podobno naprawde super miziankowy.
Obrazek
Obrazek

Kotka,ok 7 mies., bardzo wesoła,energiczna,fajna,bezproblemowa,uwielbia się bawić,choć czasem olewa ludzi i sama sie zajmuje sobą,cieszy się ze wszystkiego,daje sie oczywiście głaskać.
Obrazek
Obrazek

Kotka w pilnej potrzebie diagnostycznej..Kotka,która zyje za szafką w schronie.Została wyrzucona i 2 lata zyła pod sklepem.podobno charczy i to już od roku.Teraz doszedł jej koci katar i tak wylądowała w schronisku.Być może ma też coś z zatokami.Nie można jej wysterylizować przez to i tak na świecie pojawiały sie małe :( Jest miła i bezproblemowa.Dla niej będzie tylko jedna opcja i to domyslcie sie jaka,potrzebuje weta,diagnostyki.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kotka,ok 1,5 r.,miła,kontaktowa
Obrazek
Obrazek

kocurek,8 mies., zaczyna mu sie kk,bardzo sympatyczny
Obrazek
Obrazek

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Wto lis 30, 2010 22:49 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

To daje 10 (!) kotów, które pilnie potrzebują dt. + Miś + czarna u p. Cz. Nie ma szans, nie ma dt nawet dla jednego, co dopiero tylu :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto lis 30, 2010 23:26 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Liwia_ pisze:Dla malutkiego elegancika chyba nie ma szansy, ktoś musiałby go wziąć od razu, jutro najdalej, a kto da szansę choremu malcowi...? :(
2 "dzisiejsze" koty bezpieczne, ale ciągle mi siedzą w głowie te podrostki - są tak kochane, tak się garną do człowieka :(

cholera :( niech moja kwarantanna juz minie :(
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto lis 30, 2010 23:57 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Może któryś kot podobny do jakiejś rasy? :) może da sie podciągnąć pod coś?

strasznie dużo tego...

justyna8585

Post » Śro gru 01, 2010 0:17 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Wszystkie są wg mnie doskonale podobne do dachowca ;) i "pospolicie" umaszczone :( Są śliczne, urocze, kochane... tylko mało "chodliwe" :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro gru 01, 2010 0:26 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Liwia_ pisze:Wszystkie są wg mnie doskonale podobne do dachowca ;) i "pospolicie" umaszczone :( Są śliczne, urocze, kochane... tylko mało "chodliwe" :(

No to wyszła nowa rasa-dachowiec pospolity :)

tak na poważnie,to nie wiem,gdzie już ogłaszac koty.Zazwyczaj wyróżniona aukcja przynosiła spore zainteresowanie,a teraz echo.Koty z Dt nie potrafią znaleźć domu,a co dopeiro ze schronu...

justyna8585

Post » Śro gru 01, 2010 7:49 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

takie cudne kotki, jaki los je czeka, pingwinka szkoda, ech, bezsilność jest taka dobijająca...
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro gru 01, 2010 9:34 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Biedny pingwinek :-( Nie ma nikogo kto mógłby go wziąć na DT i na leczenie? :cry: :cry: :cry:

Ten mały szaraczek też pilnie potrzebuje DT :cry: :cry: :cry:

podrostki też szukają DT :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro gru 01, 2010 11:36 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

I jak malutek, przeżył noc?
Obrazek

Madziulla

Od: Pt lis 13, 2009 10:05

Post » Śro gru 01, 2010 12:21 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Madziulli odpisałam na pw.

Ja już nigdy nie robie ogłoszeń tak późno w nocy,całą noc śniłam o kotach i to nie najlepiej.

justyna8585

Post » Śro gru 01, 2010 12:47 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

przepraszam za caps lock

MAMY PARĘ GODZIN

viewtopic.php?f=1&t=120885&p=6742208#p6742208

wątek malucha "od Liwi_"

justyna8585

Post » Śro gru 01, 2010 14:07 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Ten wątek jest wątkiem ogólnym schronu tak? może więc poprosić o zrobienie banerka
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro gru 01, 2010 15:32 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

mar9 pisze:Ten wątek jest wątkiem ogólnym schronu tak? może więc poprosić o zrobienie banerka

Chyba jest....

Czy ktos moze zrobic watek 2. maluchowi w schronie? za pare dni będzie w takim samym stanie,jak ten mały z watku

justyna8585

Post » Śro gru 01, 2010 21:13 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Allegro mysle że jest najbardziej rozpowszechniony z portali z ogłoszeniami.
Sugeruje równiez adopcje.org
Myśmy tam głównie szukali.
Przed świętami zawsze jest większa szansa :)

Morfi

Od: Śro gru 01, 2010 16:07

Post » Śro gru 01, 2010 21:17 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kociaki,dorosłe szukają DT/DS

Morfi pisze:Allegro mysle że jest najbardziej rozpowszechniony z portali z ogłoszeniami.
Sugeruje równiez adopcje.org
Myśmy tam głównie szukali.
Przed świętami zawsze jest większa szansa :)

Kiedyś allegro przynosiło więcej domów,a teraz i oglądalnośc dużo mniejsza.

Przed świetami większa szansa,ale i też większa szansa na powrót zwierzaka,bo ludzie biorą w ramach prezentu niestety.

jeśli wyrobię się dzisiaj,to zrobie wątek tej czarnej kotce,chociaż nie wierze,że sie coś znajdzie.

justyna8585

[poprzednia][następna]