PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 09, 2011 9:43 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Melduję posłusznie, że Stachurra w sobotę złapała kolejnego kota z Huty. Brakuje nam jeszcze jednego zwierza do kompletu. Zabiegowanie odbędzie się w najbliższych dniach. Zdjęcia wcześniejszej trójki (kryptonimy: Dalmatynka, Konduktor, Zwrotnica) już wkrótce :).
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Wto maja 10, 2011 12:21 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

kotka z Bytomia ma już załatwiony zabieg :)

natomiast pozwolę sobie poprosić o pomoc w poniższej sprawie- doceniam, że właściciel sam poprosił o pomoc (wytłuszczenie moje):

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z280871866

Witam... Mamy do oddania śliczną kotkę - białą w czarne łaty). Może zostać oddana w okolicy 21 maja i chcielibyśmy bardzo oddać ją w dobre ręce. Zainteresowanych proszę o kontakt pod adresem e-mail mail: borek007@interia.eu

Zachęcam do adopcji kotka - przekochana z niej rozrabiara i z pewnością będzie wspaniałą towarzyszką codzienności!!! My z racji posiadania już dwóch kotów nie możemy jej zatrzymać. Kicia zaczyna już jeść samodzielnie i szkoli się w korzystaniu z kuwety.

Nie była szczepiona ani odrobaczona.

Pragnę również poinformować, że ze względu na kiepską sytuację finansową zbieramy na sterylizację matki kotki i będziemy bardzo wdzięczni za pomoc. Jednakże jak napisałem w ogłoszeniu kotka jest za darmo a ewentualna "zapomoga" na w/w cel będzie leżała WYŁĄCZNIE w chęci bądź jej braku adopcyjnego rodzica!!!

Najważniejsze żeby kociak znalazł nowy, szczęśliwy dom.

z góry w imieniu kotów dziękuję za pomoc :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto maja 10, 2011 12:37 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

napisałam do Pana w sprawie sterylki.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto maja 10, 2011 12:45 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

koteczka już znalazła dom, ustalamy datę zabiegu dla mamy ;)
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Wto maja 10, 2011 12:58 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Ale szybka akcja :piwa:

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Wto maja 10, 2011 21:06 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

lutra pisze:koteczka już znalazła dom, ustalamy datę zabiegu dla mamy ;)

super, bardzo dziękuję :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw maja 12, 2011 12:17 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

zabieg kotki umówiony w lecznicy na Kordiana. Powoli kończą się darmowe zabiegi... Masakra.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Pt maja 13, 2011 5:14 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

luelka pisze:Melduję posłusznie, że Stachurra w sobotę złapała kolejnego kota z Huty. Brakuje nam jeszcze jednego zwierza do kompletu. Zabiegowanie odbędzie się w najbliższych dniach. Zdjęcia wcześniejszej trójki (kryptonimy: Dalmatynka, Konduktor, Zwrotnica) już wkrótce :).

Kolejna kotka w ciąży :/ sezon, panie, sezon. Kicia wczoraj została wysterylizowana w ramach miejskich sterylizacji dzięki pomocy Lutry :D

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Pt maja 13, 2011 12:57 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

kolejna PILNA prośba o pomoc- w razie czego się dorzucę, piszcie ile - wytłuszczenie w odpowiedzi moje:

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z281765234

Witam, będę mieć do oddania kocięta!!!
Dokładnie nie wiem kiedy, ale myślę, że w okolicy końca maja, czerwca, gdyż dopiero ich oczekujemy.
Zainteresowanych naprawdę proszę o kontakt mailowy: rmczupkiewicz@o2.pl bądź tel. 502862549 po godz. 16

napisałam, zachęciłam do kastracji aborcyjnej i dostałam odpowiedź:

> Witam,
>
> w chwili obecnej mam 2 kotki prawie przy rozwiązaniu i nie wiem czy jest
> jeszcze szansa na usuniecie?
> Poza nimi mam jeszcze 3 kotów (kotkę i dwa koty). Czy ich też dałoby
> się
> wykastrować???
Gdyz właśnie nasz budżet domowy nie pozwala nam na
> przeprowadzenie zabiegu u takiej ilości zwierząt.
> Wszystkie nasze koty to znajdy, ale nie mamy warunków na więcej
> zwierząt
> już stad tez moje ogłoszenie na portalu Gumtree.
>
> Pozdrawiam
>
> rczupkiewicz

będę bardzo wdzięczna za pomoc!

edit: jestem z panią w stałym kontakcie, jedna kotka już urodziła :( czyli rozmawiamy o zwykłej, nieaborcyjnej kastracji, druga jeszcze w ciąży...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob maja 14, 2011 20:35 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

XAgoX, czy Państwo mają możliwość sami dowieźć kotki na zabieg, jeśli tak, to ja mogę umówić. Niestety, ze względów czasowych i innych nie dam rady sama pojechać po zwierzaki.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Pon maja 16, 2011 13:24 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

lutra pisze:XAgoX, czy Państwo mają możliwość sami dowieźć kotki na zabieg, jeśli tak, to ja mogę umówić. Niestety, ze względów czasowych i innych nie dam rady sama pojechać po zwierzaki.

ponieważ kontakt się urwał (zasugerowałam (delikatnie, naprawdę delikatnie!) rozważenie eutanazji świeżo narodzonego miotu, który jak sama pisała NIESTETY przyszedł na świat, a którym też zgodnie z własną wypowiedzią nie jest w stanie się zająć), obawiam się, że mi dziewczyna już nie odpowie na maila (no chyba, że kolejnym dość agresywnym anonsem na Gumtree, który dziś znalazłam), ale jak kto inny spyta, dostanie odpowiedź. Swoją drogą niepokoi mnie fakt, że nie chce też kociaków porządnie odchować, tylko pozbyć się ich w wieku zaledwie 4 tygodni jak wynika z następnego ogłoszenia...
w razie potrzeby pomogę w szukaniu transportu, zależy mi, aby udało się tym kotkom pomóc.
Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI! :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon maja 16, 2011 13:41 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

napisałam maila.dam znać.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Pon maja 16, 2011 13:59 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

lutra pisze:napisałam maila.dam znać.

dziękuję :1luvu: :1luvu:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon maja 16, 2011 14:32 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

"Dziękuję z całego serca i pozdrawiam serdecznie!!!" to od Pani z pierwszego ogłoszenia tego z maluchami, w sobotę kotka i kocurek będą wykastrowane. Wklejam podziękowania, bo tu się zaczęło i bez tu nie byłoby tam.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Pon maja 16, 2011 14:36 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

lutra pisze:"Dziękuję z całego serca i pozdrawiam serdecznie!!!" to od Pani z pierwszego ogłoszenia tego z maluchami, w sobotę kotka i kocurek będą wykastrowane. Wklejam podziękowania, bo tu się zaczęło i bez tu nie byłoby tam.

mam nadzieję, że dobrze zrozumiałam- chodzi o tę samą osobę (p. Różę Cz.), tyle, że o pierwsze ogłoszenie? :) mam nadzieję, że uda się zapobiec porodowi drugiej zaciążonej kotki :ok:

i jeszcze raz dziękuję, też z całego serca :D
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]