KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 21, 2010 6:53 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Marea pisze:Współczuję Monika :roll:
Na dole macie wszędzie kafle? czy parkiet/panele też? kafle byłyby zbawienne w takim wypadku...
Ps. zróbcie Kikuku usg ... może ona faktycznie nie była strylizowana....

Na dole mamy część w kaflach a część w panelach u góry same panele, niestety mieszkanie było już urzdzone przez poprzedniego właściciela, ja bym kafle wszędzie dała, panele już spuchły gdzieniegdzie.
Nie wiadomo czy na usg wyjdzie czy Kikuju jest wysterylizowana, ale można spróbować.
Kikuju trafiła do Agn rok temu z Poznania ze swieżym szwem na brzuszku, czyli niby wysterylizowana :roll: zagadkowa sprawa.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro lip 21, 2010 7:06 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Tyle w zakresie wyspania się....

Gryzelda życzy sobie żebyśmy jej zastąpili Suzuki, i CAŁĄ NOC po nas łaziła i domagała się głaskania. Czyli właziła na brzuch (na szczęście głownie TZtowy), zaczynała ugniatać, łebek pod dłoń i głaskaj. CAŁĄ NOC w tej chwili też. I szuka pocieszenia że gdzieś zniknął kot a ona nie wie co się stalo... więc się tuli.

Na szczęscie nie miauczała bo byśmy oszaleli....

Ech.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro lip 21, 2010 7:37 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Moniko teraz już nie ma silnych. "Pachną" panele, "pachną" fugi i będą sikać. Musisz zastosować jakiś środek, który rozłoży resztki moczu. Nie zrobi tego ani ocet, ani domestos, ani nic innego. Niestety wyprane miękkie rzeczy też trzymają "zapas" zapachu, którego my nie czujemy :( i też trzeba je takim środkiem potraktować. Natomiast okolice zalodówkowe oprócz odsmrodznia może jakiś odstraszacz by się przydał.
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Śro lip 21, 2010 7:40 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Ktoś coś pisał o urineoff czy czymś podobnym... że zapachy wywabia ... głowę bym dała że testował to ktoś z Trójmiasta? Za diabła oczywiście nie pamiętam kto :roll:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro lip 21, 2010 12:45 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

ja testowałam Vitopar i Autopar sa ok,
na mojego brudasa nie ma silnych... ehh
kochane rudziątko ;-) a urineoff testowal ktos na forum z gazety, "nasz maly koci zakątek" i tez sie sprawdzilo
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro lip 21, 2010 14:13 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Gdzie mozna zrobic szybko test kału na lamblie? i jakie koszta? orientuje się ktoś? :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro lip 21, 2010 17:35 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

...Rano o 4.00 wstałam dać jeść , bo cosik wyło...
Jakoś słabo zamknęłam drzwi...bo obudziłam się koło 5.00 z kotami wszędzie...otworzyły drzwi...
Urynoterapia ... pranie jeszcze mam do nastawienia.
Ugotowałam rozmrożone nóżki.
Poodkurzałam, jeszcze podłogę muszę umyć...a chce mi sie...

Ciągle jestem zmęczona... upał...

Minia w ramach uszczęśliwiania mnie zrobiła mi qupola na środku pokoju i kawałek dalej kałużę ...
Dlaczego? Bo przy kuwecie kręciły się kocięta...
Kociaste wykończyły zamowione 12 puszek Animondy i jedną 800g psią- kupiłam na próbę, bo nie wiedziałam czy będą jeść. Jedzą :)
W drodze 24x800g...na trochę wystarczy... 40l żwiru jest już w mojej dużej kuwecie... drugie 40l niebawem dołączy...
Suche powoli się kończy... chyba rzeczywiście z początkiem sierpnia będę jakieś wory zamawiać...i chyba to będzie TOTW...i coś jeszcze , żeby im mieszać...

Rano o 7.00 sprzątałam zasiurane poduszki z budki... i myłam zkuponione krzesełko...

Hoga mimo Rulidu dalej grucha... po Unidoxie szybciej znikło, ale Unidox już raz brała...niby Rulid miał byc taki bomba ...

Wróciłam z praktyk, to Gaga powitała mnie z ropną kluską w oku... dostała Ofloksacyną...
Mućka jako jedyna okłada je pazurami po pysiu...bo każde ma to samo oko zakaprawione...

Qupale...różnie... podejrzewam lamblie, bo i mnie goniło pare dni... a kociaste popuszczają bąkując...nawet moja szczepiona Tina-dlatego myśle , że lamblie.
Mucik, Mamba,Minia mają dobre qupale.
Tina...
Hoga, Ivo i Igo też fajne...
Gagi, Kala i Kali... różnie, jedna część rzadka, druga twardsza...

Dziś mało nabroiły... ale to chyba ze względu na poranną urynoterapię.

Co do Urine Off - dobre.
Vitopar też dobry :) jego używamy :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Czw lip 22, 2010 6:37 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Marea pisze:Gdzie mozna zrobic szybko test kału na lamblie? i jakie koszta? orientuje się ktoś? :roll:

Nie wiem. Ja ostatnio robiłam kocicy parazytologię w Redłowie. Zapłaciłam 20 złotych. Im chyba badania robi BRUS

Najbliżej jest tutaj

Punkt Pobierania Materiału jest czynny:
od poniedziałku do piątku w godzinach 7:00-18:00
w soboty 8:00-13:00

ZAPRASZAMY !

Gdańsk Wrzeszcz

ul. Grunwaldzka 60

tel. (58) 556 65 93 begin_of_the_skype_highlighting (58) 556 65 93

Nie wiem jak świeża musi być kupa, ale wiem, ze w przypadku lamblii jeden wynik negatywny jeszcze nie świadczy, że jest ok. Zadzwoń i spytaj co i jak.
Obrazek

Blusik

Post » Czw lip 22, 2010 7:12 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Dzięki Mariola!

Tak btw Mario bardzo dziekujemy za drapaczek :)
Kociaki używają :)
Obrazek

Marea

Post » Czw lip 22, 2010 19:25 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

dorzuciałam jeszcze dwie ksiązki, ponownie zapraszam :)
viewtopic.php?f=20&t=114587
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Pt lip 23, 2010 0:42 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Kociska szaleją...teraz chłodno, to można...
Umyliśmy podłogę... świetnie się zawsze przy tym bawi Kali...wjeżdża na mokrą podłogę i się slizga...
Hoga mimo Rulidu dalej pociąga... muszę ją na coś innego przestawić...
Jeszcze kuweta na wieczorek została mi do posprzątania...
Przyszłam do domu i po 15.00 już padłam spać...wstałam trochę po 19.00 i tak się pultam , sprzątam i piorę...bo dostałam kolejną dawkę urynoterapii na dziś...

Ciocia Marzenka wpadła, jeść od Cioci Blusik przyniosła - dziękujemy!!

Podliczyłam wstępnie bazarki, datki i wydatki...jesteśmy praktycznie na zero... a nie wliczałam leków Jumi, wizyt u Weta, za które płaciłam, podkładów, husteczek i mięcha w postaci kurzych skrzydeł, nóżek(dlaczego ? Bo nie mam paragonów więc... ) ... z tego by się jeszcze dwie stówki uzbierały...

Jeszcze trochę i będę musiała kupić suche... intestinal mam nadzieję starczy nam do końca lipca, a później... ciągle nie wiem, co zamówić...
Zastanawiam się nad TOTW...ale Sanabelle Bosh też brzmi cenowo dobrze...i Mastery też...i Nutra Gold...coś suchego musi być...
...łatwiej by mi było podjąć decyzję , jakbym miała próbki tych karm...

Jeszcze trochę czasu jest...pomyślimy...

seja

Post » Pt lip 23, 2010 5:01 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Uwierz mi na słowo - najlepszą karmą będzie TOTW. Karma nie zawiera niestrawnych dla kotów zbóż i ma jeszcze inne plusy.
Zajrzyj tutaj http://chatul.pl/viewtopic.php?t=539
Obrazek

Blusik

Post » Pt lip 23, 2010 8:56 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Ja też uważam ze TOTW jest naj naj, po nutra gold moje miały sraczki...musiałam "śmietnikowym" dac, te tez bieguniły :roll:
Nie zastanawiaj się Aśka...pozatym i młode i duże mozesz karmić TOTW, i nie bedziesz musiala kombinowac z karmieniem i miseczkami...przy TOTW zero rewelacji zołądkowo sraczkowych
Obrazek

Marea

Post » Pt lip 23, 2010 12:42 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

Cóż , pozostaje mi tylko ją zamówić...

Chętnie zamówię 2x6.8kg...ktoś chce drugie 6.8kg? wychodzi taniej...

seja

Post » Pt lip 23, 2010 13:13 Re: Trójmiasto koci żłobek u seji... prosimy o $ na maluchy!!

zamów z e-karma, jest taniej niż zooplus...
Obrazek

Marea

[poprzednia][następna]