MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 15, 2010 21:31 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

i będzie się wtedy nazywal "stary piernik"? 8O
ja protestuje :twisted:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Wto cze 15, 2010 21:45 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Kocurek został Pierniczkiem. Tak go już ujęłam na blogu. Tego imienia przynajmniej nie zapomnę, bo Horacy mi się już dziś dwa razy popierniczył :twisted:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Wto cze 15, 2010 21:48 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Barbara Horz pisze:Kocurek został Pierniczkiem. Tak go już ujęłam na blogu. Tego imienia przynajmniej nie zapomnę, bo Horacy mi się już dziś dwa razy popierniczył :twisted:

nomen omen :twisted:

Myszka.xww

Post » Wto cze 15, 2010 21:57 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Ja chyba zabronie co niektórym imion kocich wymyślać :twisted:

Jak Basi sie Horacy popierniczył, to co mamy powiedzieć na tego na D...Dyngusa, Dyndusia, Dyniusia :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Wto cze 15, 2010 21:58 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Dynduś brzmi uroczo :mrgreen:

Myszka.xww

Post » Wto cze 15, 2010 22:00 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Basia jak zacznie wymyślać imiona to zawsze jej oryginalne wychodzą :mrgreen:
Pingwinek
Pierniczek
:twisted:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Wto cze 15, 2010 22:02 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Dyndadełko :mrgreen:

Myszka.xww

Post » Wto cze 15, 2010 22:26 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Myszka.xww pisze:Dyndadełko :mrgreen:

Zwisadło :ryk: :ryk:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Wto cze 15, 2010 22:41 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Ja lokalna patriotka jestem i nie mogłam kota Janosik nazwać, a Dyngos to prawie to samo. Co prawda z Dyngosa rozbójnik jak z koziej dupy trąba :twisted: Strachulec to straszny. Zaczynam wątpić w jego domowe pochodzenie. Może on jednak sam łeb w tą obróżkę włożył :roll:
Pierniczki bardzo lubię :twisted: A tak poza tym, trza se było kota zabrać i imiona mu nadawać :evil: Halina nawet Pierniczka nie zapamięta :wink:

Barbara Horz

Post » Śro cze 16, 2010 0:56 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

czuje sie wielce zaszczycona mozliwscią nadania imienia futrzastemu :ryk:
ja mam zawsze takie kulinarne skojarzenia :mrgreen:

Adria - ale czeeeemu? :D bo ja nie rozumiem, w ogole :D

EDIT: w ogole, to Pierniczek dalej szuka DT?

Yorukamiko

Od: Czw maja 13, 2010 0:46

Post » Śro cze 16, 2010 6:50 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Yorukamiko pisze:czuje sie wielce zaszczycona mozliwscią nadania imienia futrzastemu :ryk:

Rozumiem, że bierzesz na siebie obowiązki wynikajace z zostania matką chrzestną ?
Tylko nie wal go w łeb szampanem :P
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Śro cze 16, 2010 8:37 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Widzę, że tutaj szampańskie humory od rana i dobrze, bo dobry humor to podstawa 8)

Nie zmienia to jednak faktu, że humor pryśnie jak bańka mydlana kiedy przyjdzie faktura od weta do zapłaty. Wczoraj zapłaciliśmy fakturę za maj. Czerwcowa jednak będzie znacznie wyższa :(
Niestety nasze chęci, zapał, zaangażowanie to za mało, żeby leczyć,sterylizować, karmić zwierzęta. Dlatego też zależy nam, żeby akcja sterylizacji CIACH była finansowana z osobnych funduszy przeznaczonych przez darczyńców na ten konkretny i bardzo ważny cel.

Wczoraj też dowiedzieliśmy się, że 16 letnia sunia, którą p.Ala dostała w spadku (już jakiś czas temu) zaniemogła a dokładnie ma poważne problemy z chodzeniem. P.Ala pomimo, że jest starszą osobą, szczupłą, drobniutką znosi/wnosi sunie po schodach, bo ona nie załatwi swoich potrzeb w domu. Sunia wymaga zdiagnozowania i leczenia. Zanim cokolwiek zaczniemy powinniśmy zrobić jej badania krwi, bo ma już swoje lata. Potrzebny jest również transport do lecznicy z lecznicy.

Nie po to zakładaliśmy fundację, żeby teraz odmawiać pomocy lub spychać odpowiedzialność na inne organizacje. Dlaczego wszystko musi sprowadzać się do pieniędzy :(

Yorukamiko,
Piernik potrzebuje DT, bo tak jak Basia pisała źle czuje się w większej grupie kotów. Jak już zapewne zdążyłaś nas trochę poznać, to jesteś zorientowana w "standartach" jakie wymagamy zarówno od DS jak i DT :)
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Śro cze 16, 2010 9:07 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Wiem, że to już było, ale zawsze jest dla nas aktualne :
Obrazek
Ada, nie bij, dobry humor, pozytywne myślenie sprzyja kreatywności. Może ktoś wymyśli konkretny sposób zdobycia funduszy.
Co bym to tylko znowu ja nie musiała się tym zająć, bo właśnie za tydzień mam poważna kontrolę w pracy i jestem wyłączona z życia , a poza tym już coś wymyśliłam i do jesieni mam co robić :roll:

Barbara Horz

Post » Śro cze 16, 2010 9:24 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Ehhh kochane pieniązki....
Wlasne rozpatruje z moją przyjaciółką co jej jest bardziej potrzebne - auto czy mózg.
Dziewczyna trobiel podpajęczynowkowy, który wymaga RM.
Z kasy oczekiwanie pół roku.
Prywatnie 600zł.
Ale akurat poszło jej przednie zawieszenie w aucie niezbednym do codziennego funkcjonowania m in dowożenia niepełnosprawnego dziecka na terapie.
Mechanik zaśpiewał jej dokładnie tę samą cenę.
I co ona ma teraz wybrac ?
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Śro cze 16, 2010 9:50 Re: MiauKot: Rudy bezpieczny. Poszukujemy akcjonariuszy Ciacha !

Hipcia, ale dajesz nam dylematy życiowe. Ja bym pewnie wybrała życie, samochód może poczekać bez względu na potrzebę - coś na ten temat wiem :roll:

Pierniczek nie chce jeść, jest ogólnie wkurw.....i nie wiem jak dalej jego pobyt u mnie będzie wyglądał, albo się chłop przyzwyczai, albo padnie z głodu :evil: Majkowiec, co on u Ciebie jadł, bo na mokre patrzeć nie chce, a suchego jak był z nim sama na sam w klatce też nie ruszył. Już mamy jedną Donię, której karmienie mięskiem kosztuje nas 100 zł miesięcznie, jak jeszcze tego przyjdzie nam osobno karmić to ja się poddaję.

Barbara Horz

[poprzednia][następna]