MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 07, 2010 18:43 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

pewnie się pakuje... do swojego domku...
joluka, ale nas trzymasz w napięciu... jak już otrzesz łzy po pożegnaniu, to napisz koniecznie co i jak, bo inaczej połowa kibiców zejdzie na zawał :!:

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Wto wrz 07, 2010 18:53 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

:?: :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto wrz 07, 2010 18:56 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

joluka kochana, zaraz dostanę 2 zawał.. napisz, jak było... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto wrz 07, 2010 19:21 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

Ja wyszorowalam kuchenke i szafki w kuchni, bo tylko fizyczna robota byla mnie w stanie jako tako zajac, zeby nie nerwowac co z Malwina :)

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Wto wrz 07, 2010 19:21 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

Kochane!!! Przepraszam Was strasznie - nie mogłam od razu..... :cry: :cry: :cry:

Malwinki nie ma już u nas :crying: - pojechała do Krakowa...

Pan Marcin dzwonił już z drogi, żeby mnie uspokoić... - tak się zachowałam, jak wychodził, że widocznie zwątpił... :(

Malwinka jest w samochodzie bardzo grzeczna i cichutka (jak zawsze zresztą) - po 22:00 powinni być na miejscu - czekam na telefon, jak przebiegną pierwsze chwile w nowym domu.

Boję się oczywiście i panikuję - głowa mi pęka, oczy pieką jak diabli, myśleć nie mogę jasno - ale czy Malwinka spełni ich oczekiwania? a jak się nie zaprzyjaźni z rezydentem? jeśli będzie tak zestresowana, że zamknie się w sobie i nie będzie chciała być słodką przylepą..... :( :( :( - sorry, ale to wszystko takie ciężkie..... :cry:

Pan Marcin bardzo miły i sympatyczny - żona też - dzwoniła w czasie jego wizyty, żeby powiedzieć, że wszyscy czekają na Malwinkę, mają dwie córki: 21-letnią własną i 12-letnią adoptowaną. Obejrzeliśmy zdjęcia ich kotów i wysłuchaliśmy ich historii, porozmawialiśmy o Malwince, jej zachowaniach, charakterze, dotychczasowych przeżyciach. No i zdecydowaliśmy się Malwinkę oddać - umowa podpisana, zostaliśmy zaproszeni do Krakowa na odwiedziny...

czy ja na pewno dobrze zrobiłam...????? ona pewnie jest przerażona i nie wie, co się dzieje.... :cry: :cry: :cry:

nie nadaję się - nigdy więcej!!!! :cry: :cry: :cry: sorry......

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto wrz 07, 2010 19:27 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

Malwinka na pewno wyczuła dobrego ludzia i nie czuje się źle. No, moze troche pogrymasi, ale za to wszyscy ją tam ugłaszczą :)
Dobrze zrobiłaś.
A co do przyzwyczajania się - ja moich 3 tymczasów w ogóle do adopcji nie zdążyłam wystawić, tylko je zatrzymywałam na stałe. Moja koleżanka też :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto wrz 07, 2010 19:29 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

Joluka, choc Tobie i Malwinie nie jest lekko to jestem dobrej mysli. Jedz do Krakowa jak najszybciej, innej rady dac Ci nie moge.

E, tam zaraz nigdy wiecej :) Malwina jest wyjatkowym kotem i mocno Wam za serce zalazla :)

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Wto wrz 07, 2010 19:37 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

Przytulam mocno.Będzie dobrze.
zawsze powtarzam sobie,ze nigdy wiecej nie naraże kota i siebie na stres.To jakbyśmy je zdradzili. Zdobyli zaufanie, nauczyli dobra, dali bezpieczeństwo a potem oddali w łobce łapki.Ale potem jak słysze dobre wieści, to wiem ze było warto.
Będzie dobrze, wiem to.Dałaś jej tyle miłosci i tyle serca,ze Malwinka wie i rozpozna dobrego czlowieka. Trzymam kciuki za szybka aklimatyzację.
Nie zamartwiaj sie za bardzo.Radzę sobie ze stresem paląc lampki przed figurką w drodze do pracy.Nie jestem nadmiernie wierząca ale przynosi mi to wielką ulga. Wiem co czujesz i jak boli.A koty takie jak Malwinka bola szczególnie.
Będzie dobrze. Będziesz pod telefonem, na każde zawołanie. Mozesz zawsze pojechać. A teraz popłacz sobie i nie zamartwiaj sie. Bo "nasze" koty wyczuwają nasz nastrój. Daj jej dobrą energie na nowe życie.
Przytulam
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto wrz 07, 2010 19:38 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

Joluka, dobrze zrobiłaś, Malwinka będzie miała teraz fajny domek, a przecież tego wszyscy jej życzyliśmy ! :1luvu:
Zawsze na początku kocinki są trochę zestresowane, ale później wszystko powinno się unormować,
Będzie dobrze :ok:
Trzymaj się :1luvu:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Wto wrz 07, 2010 19:39 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

joluka, myśl pozytywnie i nie zakładaj z góry czarnego scenariusza. Będzie dobrze :ok: :ok: :ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto wrz 07, 2010 19:42 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

kochana :1luvu: :1luvu: , to bardzo trudnee decyzje, ale cóż robić trzeba je podejmować.. wierze w Twój instynkt, nie wątpię w intencje wszystkich, Malwinka też wie, dlaczego tak musi być.. koty są niesamowicie empatyczne i inteligentne..
będzie dobrze.. :ok: :ok: zobaczysz, a rozstanie z bliska istotą zawsze jest trudne i niesie wiele obaw.. to też tak musi być, bo gdyby nie było, to dopiero zaczęłabym się martwić.. :1luvu:

joluka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Malwinko :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok:

czekamy na szybkie wieści :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto wrz 07, 2010 19:46 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

Dziewczyny - nawet nie wiecie, jak Was kocham!!!! :1luvu: Siedzę przed laptopem, łzy mi lecą na klawiaturę, zasmarkana jestem jak nieszczęście i czuję się jak wyżęta szmatka - ale wiem przynajmniej, że mnie rozumiecie i dla Was przynajmniej nie jestem śmieszna.... dziękuję Wam za tyle dobrych słów!!!

ASK@ pisze:Radzę sobie ze stresem paląc lampki przed figurką w drodze do pracy.Nie jestem nadmiernie wierząca ale przynosi mi to wielką ulga.

Asiu - zapalę! bo ja z kolei głęboko wierzę, że domek dla Malwinki wymodlony przeze mnie u św. Franciszka! ostatnio jak ta głupia przypomniałam sobie, że przecież św. Franciszek z Asyżu to ten najwłaściwszy święty dla bezdomnych zwierzaków! i jakby w odpowiedzi - w niedzielę telefon od p. Marcina........

św. Franciszku - opiekuj się proszę naszą kochaną, malutką Malwinką - utul ją tej nocy, jeśli będzie przestraszona, uspokój, gdy będzie się bała nowej sytuacji i nieznanych ludzi, a jeśli będzie tęskniła, szepnij jej proszę do uszka, że zawsze na nią czekamy i nigdy nie przestaniemy jej kochać..... :cry:

joluka

Post » Wto wrz 07, 2010 19:48 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

Hanulka - zmień proszę tytuł.....

joluka

Post » Wto wrz 07, 2010 20:10 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

joluka, odczytałam Twoje posty całej naszej rodzinie, tj. TŻ'owi, Baji leżącej na moich kolanach i Maluchowi wyciągniętemu na biurku przed monitorem. wszyscy trzymamy kciuki za Malwinkę :ok: :ok: :ok: i za Was, żeby Wam za ciężko bez Malwinki nie było :ok: :ok: :ok:
P.S. Baja miauknęła przy fragencie o św.Franciszku, widać coś w tym musi być :ok:

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Wto wrz 07, 2010 20:12 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

Cześć Joluko i Malwinko :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

[poprzednia][następna]