70 bezdomnych głodnych kotów..Potrzebne wsparcie na STERYLKI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 23, 2010 23:57 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

anduk pisze:
(zzzz8iuy\ <- nasza mała (Kłopotka) też postanowiła zabrać stanowisko w tej sprawie, sądzę, że z racji tego, że też była niedawno działkowa :mrgreen: )

A nie mogłeś prościej napisać, że łaziła po klawiaturze ? ;) Cieszmy się, że nie poszła w ślady Luny, która raz napisała nam niecenzuralne słowo na "ch" :)

Przyłączam się do podziękowań dla agiis-s :1luvu:
Dziś naszykowałam trochę polarowych ubranek i puchowych kurteczek, którymi wyłożymy budki kotom. Mam nadzieję, że jutro to wszystko będzie ustawione, bo czas najwyższy.

Szalony Kocie - nie zapisaliśmy się, bo mamy nadzieję na wykorzystanie innego sposobu.
Pozdrawiam :)
Własność Nelli, Luny, Kłopotka i księcia Rudolfa :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Od: Pon kwi 26, 2010 15:51

Post » Śro lis 24, 2010 17:48 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

:mrgreen: gratulacje dla wysłanników którzy trafili do tajnej siedziby Kociego Szczecina :mrgreen:
Budki jeszcze są a i ryba jeszcze u Włodka czeka - dajcie mu znać czy wam będzie jeszcze potrzebna - jak nie to wyrzuci ...
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Śro lis 24, 2010 18:29 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Zadzwonię do Włodka jutro i postaram się odebrać. Na budki też jest zapotrzebowanie, nie spodziewaliśmy się takiego entuzjazmu.

Budki postawiliśmy w samą porę - byliśmy przed chwilą i śniegiem wali, wieje i zimno. Koty wykazały ogromne zainteresowanie - kilku śmiałków nawet wskoczyło do środka i... na dach :roll: Rudolf który tak przybrał przed zimą tylko smętnie patrzył to na ten mały otwór to na swoją tuszę :mrgreen: Dobrze, że pod barakiem jeszcze mają schronienie i to w doborowym towarzystwie... z jeżem :spin2:

Mam tylko nadzieję, że nie będzie bijatyk o te miejscówki. Sprawdzę zdjęcia, jak coś się będzie nadawało to wrzucę. A te puszki z Niemiec mają olbrzymie wzięcie!

ps: a pro po puszek, opiekun dzisiaj uratował kota na działkach, głupek wsadził głowę do starej puszki i się zaklinował :roll: Uważajcie bo niektóre futra mają pomysły zupełnie od czapy...
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Śro lis 24, 2010 20:49 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

anduk pisze: nie spodziewaliśmy się takiego entuzjazmu.
taaa...zapomniałam że słuchy chodzą o nas zupełnie inne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

anduk pisze:Rudolf który tak przybrał przed zimą tylko smętnie patrzył to na ten mały otwór to na swoją tuszę :mrgreen:

to nasz bob budowniczy czyli Istna taki rozmiarek niewielki zrobiła ;)
ale jet jeszcze materiał - jakby coś zrobimy dla Rudolfa porządne m1 z dużym wejściem ...
ja tam się chętnie spotkam

agiis-s

Post » Śro lis 24, 2010 21:02 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Agiis-s, Rudolf byłby niesamowicie usatysfakcjonowany. On w ogóle ma maniery księcia, ale ze względu na to, że lato jest już tylko wspomnieniem, skromne M1 mu przypasuje ;)

Fotki, autorstwa Anduka poniżej. To coś białego i obłego na przyczepie to zabytek klasy A - pralka Frania . Słodką tajemnicą mojego ojca jest, dlaczego jeszcze nie wywieziono tego na złom :)

Zaśnieżona droga na działkę :|

Obrazek

Rudolf, budki, a w tle czyjeś zielone oczy :mrgreen:

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Czw lis 25, 2010 20:13 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Dziś mam nadzieję dotarła spora dostawa karmy z pieniędzy uzbieranych na koncie Kociej Doliny na koty z portu. Kociastym życzymy smacznego ;)
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Pt lis 26, 2010 15:57 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Super, że budki już dojechały na działki :ok:

Karma doszła do Was?

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pt lis 26, 2010 16:03 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Tak, pół godziny temu kuriera odebrałem. 4 duże zafoliowane worki i jedno pudełko, wygląda na puszki. Jeszcze nie otwierałem tego wszystkiego, worki są w garażu, puszki w domu. Jak skończę pracę to przetransportuję chyba worki do piwnicy, bo ujemne temperatury mogą być w nocy a garaż zwykły blaszany.

Dziękujemy wszystkim, którzy wspierają koty w Stepnicy - bez Was by tego wszystkiego nie było. Dziękujemy również Kociej Dolinie za pomoc, którą od was otrzymujemy oraz Kociemu Szczecinowi za budki, puszki i ryby - budki cieszą się wielką atencją :mrgreen:

Zima już niestety do nas zawitała, za oknem 0, na rachunku 0. Zaczyna się najbardziej trudny okres dla kociaków, prosimy byście o nas pamiętali. Aby rozpocząć nową zbiórkę i rozdziewiczyć rachunek, wpłacam 20zł drogą oficjalną na wszystkie stepnickie koty :kotek:

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Pt lis 26, 2010 18:20 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Nie ma za co dziękować - ogromną robotę robicie sami. W kwestii stepnickich kotów Kocia Dolina użycza swojego rachunku i rabatów w hurtowni. Cała moja robota, to wysłanie maila z zamówieniem, zaś Wy zbieracie pieniążki na koty i je dokarmiacie. Zatem na tym polu Kocia Dolina ma niewiele zasług ;)
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Pt lis 26, 2010 23:46 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Igulec - najpewniej każdy ma jakiś wkład. Rzecz w tym, że nie działamy w osamotnieniu. Chyba to nam daje motywację. Dlatego warto dziękować - każdemu, kto nie jest obojętny, każdemu, kto sprawia, że widzi się sens takich działań.
Bardzo dziękujemy :kotek:

Jestem wdzięczna Cudakowi, że założyła ten temat. Problem kotów portowych zaczął być widoczny, gdy mój ojciec (bosman portu do 2009 r.) odszedł definitywnie na emeryturę. Dokarmiał je od 1987 roku i nie resztkami z obiadu, jak to się mogło wydawać z pobieżnych obserwacji. Wydawał na karmę ok. 300 zł miesięcznie. Później miał trochę utrudniony dostęp. Dalej je dokarmia (przy wsparciu Cudaka1 i innych użytkowników tego forum). Od 1999 roku doszły jeszcze koty działkowe i osiedlowe. Tak to wygląda w ogólnym zarysie historycznym ;)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Pt lis 26, 2010 23:54 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

anduk pisze:Jak skończę pracę to przetransportuję chyba worki do piwnicy, bo ujemne temperatury mogą być w nocy a garaż zwykły blaszany.

6 worków (90kg) przetransportowałem do naszej piwnicy. 2 worki zostały w garażu, jutro lecą na działkę oraz do portu. Czuję się jak Pudzian po treningu ;)

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Sob lis 27, 2010 8:54 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

anduk pisze:
anduk pisze:Jak skończę pracę to przetransportuję chyba worki do piwnicy, bo ujemne temperatury mogą być w nocy a garaż zwykły blaszany.

6 worków (90kg) przetransportowałem do naszej piwnicy. 2 worki zostały w garażu, jutro lecą na działkę oraz do portu. Czuję się jak Pudzian po treningu ;)

i płacić za siłownię nie musiałeś :mrgreen:

a jak tam w sprawie rybki? odebrana?

agiis-s

Post » Sob lis 27, 2010 18:30 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

agiis-s pisze:a jak tam w sprawie rybki? odebrana?

Umówiliśmy się z Włodkiem na jutro :)

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Wto lis 30, 2010 15:13 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Podnoszę... Koty nadal proszą o wsparcie! :ok:

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Wto lis 30, 2010 17:14 Re: Ponad 70 bezdomnych, głodnych kotów...Potrzebna KARMA i DT!!

Rybka odebrana - dziękujemy!

ps: ale zimno - porażka :(

Obrazek Obrazek

anduk

[poprzednia][następna]