MILA NIE ŻYJE ,ALE BŁAGA O POMOC DLA SWOJEGO RODZEŃSTWA...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 11, 2010 0:17 Re: MILA NIE ŻYJE ,ALE BŁAGA O POMOC DLA SWOJEGO RODZEŃSTWA...

:1luvu: :kotek: :1luvu:

izaz

Od: Czw gru 04, 2008 0:16

Post » Czw lut 11, 2010 12:17 Re: MILA NIE ŻYJE ,ALE BŁAGA O POMOC DLA SWOJEGO RODZEŃSTWA...

kociamysza pisze:Dla mnie osobiscie, powtarzam, osobiscie glosowanie na miau ma kilka wad.
np wymog 10 postow i 30dniowy okres karencji. To niweczy akcje pozyskiwania głosów, bo spora ilosc chetnych glosowac na tego czy innego kandydata po prostu nie moze.

Kociamysza, te obostrzenia zostały wprowadzone całkiem niedawno, kiedy to jedna z prokocich grup wygrała czy próbowała wygrać ankietę miau za pomocą głosów mnóstwa znajomych zarejestrowanych tylko i wyłącznie dla potrzeb tej ankiety. Dodam, ze ta prokocia grupa na miau była wówczas nieznzna albo prawie nieznana.
Uznano wówczas, że te 10 postów - to naprawdę niewiele, Ty np masz 3 posty dziennie, i 30 dni karencji to takie minimum zabezpieczajace przd podobnymi akcjami.
I jak widzę - to działa, aferka podobnej do tej opisanej nie powtórzyła się.

Piszę z perspektywy kilku lat na forum - teraz bywm rzadziej, mniej czytam, ale kojarzę osoby pomagające sporadycznie, pomagające stale i np osoby "specjalizujące" się w podgrzewaniu atmosfery czy hopkaniu :wink:.

Co do głosowań - w ankiecie miau głosuję zawsze na swojego prywatnego wybranego kandydata, natomiast w ankiecie Krakwetu - na kandydata wybranego w ankiecie miau, solidarnie, już bez względu na moje osobiste zdanie o nim, sympatie czy antypatie :wink:

Dlaczego? Ano dlatego, że w ankiecei miau teraz mamy 7 kandydatów, wybieramy jednego i glosy całego mau w Krakwecie oddajemy na niego. Jeślbyśmy w Krakwecie głosowali nie solidarnie, a każdy po swojemu - głosy rozbiłyby się na 7 kandydatów i żaden by pewnie pomocy nie otrzymał.

Zajrzycie w wątek Brzusiów - Brzusie też pomagają co miesiąc, może stamtąd uda się uzyskać pomoc.
Zapraszamy do członkowstwa w Klubie Brzusiowatych - skladka niewielka, 1zł/m-c od Brzusia, a troszkę złotóweczek co miesiąc na pomoc tym chudszym jest :wink:.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw lut 11, 2010 13:35 Re: MILA NIE ŻYJE ,ALE BŁAGA O POMOC DLA SWOJEGO RODZEŃSTWA...

panikota pisze:Musiałam przeniesć na inny serwer bo coś się jednak photobucket wywalił :(

Jak ktoś ma banerek, to proszę podmieć kod, bo poprzednie nie działają poprawnie :!: :!: :!:

panikota pisze:Uwaga NOWE kody

Banerki głosowania KrakVetu do wybou do koloru

W związku z sugestiami różnych osób jak również moimi wątpliwościami co do wielkości pierwszej wersji banerka wrzucam kilka jego wersji zróżnicowanych przede wszystkim pod względem wielkości, ale również nieznacznie treści :)

:arrow: 180 x 120 pikseli

Obrazek

Kod do wklejenia

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/kangloswt][img]http://tnij.org/gloskan1[/img][/url

:arrow: 150 x 100 pikseli (poprzedni pomniejszony)

Obrazek

Kod do wklejenia

[url=http://tnij.org/kangloswt][img]http://tnij.org/gloskan2[/img][/url]

:arrow: 160 x 120 pikseli (nieco inna treść)

Obrazek

Kod do wklejenia

[url=http://tnij.org/kangloswt][img]http://tnij.org/gloskan3[/img][/url]

:arrow: 133 x 100 pikseli (poprzedni pomniejszony)

Obrazek

Kod do wklejenia

[url=http://tnij.org/kangloswt][img]http://tnij.org/gloskan4[/img][/url]
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw lut 11, 2010 13:39 Re: MILA NIE ŻYJE ,ALE BŁAGA O POMOC DLA SWOJEGO RODZEŃSTWA...

A dziś znowu coś nie tak z banerkiem :(

ewik1976

Od: Pt cze 12, 2009 12:59

Post » Czw lut 11, 2010 13:43 Re: MILA NIE ŻYJE ,ALE BŁAGA O POMOC DLA SWOJEGO RODZEŃSTWA...

ewik1976 pisze:A dziś znowu coś nie tak z banerkiem :(

ewik1976 w poście wyżej nowy kod, prosze zamień stary na ten nowy... u mnie działa...
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw lut 11, 2010 14:31 Re: MILA NIE ŻYJE ,ALE BŁAGA O POMOC DLA SWOJEGO RODZEŃSTWA...

Ktoś już zgłosił RTOZ w Krakwecie? Tam można chyba do 16 zgłaszać, a i u nas piszą, że tam również należy zgłaszać:
2.Kandydata z Miau, zgłasza dowolna osoba pamiętając o tym,że zgłosić go należy w wątku na miau jak i w odpowiednim wątku na KrakVecie.

Ja już się w tym wszystkim gubię.

ewik1976

Post » Czw lut 11, 2010 14:39 Re: MILA NIE ŻYJE ,ALE BŁAGA O POMOC DLA SWOJEGO RODZEŃSTWA...

tak, ja zgłosze, jesli splapcio nie zglosi tym samym tekstem.. albo kociamysza...

ale w domu będę po 20...

będzie dobrze.... działajmy w sprawie glosowania miau.... :ok: :ok: :ok: :ok: niestety jesteśmy drudzy... :(
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw lut 11, 2010 17:00 Re: MILA NIE ŻYJE ,ALE BŁAGA O POMOC DLA SWOJEGO RODZEŃSTWA...

Haniu na krakvecie nie trzeba żadnych specjalnych tekstów, wystarczy założyć konto, zalogować się i napisać kogo się zgłasza, jeśli na naszym forum wygrałyby koty Andżeliki, to forumowicze mają już zebrane wątki i na krakvecie będą solidarnie głosować na wspólnego kandydata. W przypadku naszej przegranej, opisy na forum krakvetu i tak niczego nie wniosą, bo inny kandydat będzie miał poparcie 2 największych zwierzęcych forów, a i my nie będziemy przecież łamać regulaminu.
FORZA!
ITALIA

bianco nero

Od: Czw gru 11, 2008 2:12

Post » Czw lut 11, 2010 17:33 Re: MILA NIE ŻYJE ,ALE BŁAGA O POMOC DLA SWOJEGO RODZEŃSTWA...

Zgłoszone na Forum Krakvetu :ok: :ok:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Czw lut 11, 2010 18:53 Re: MILA NIE ŻYJE ,ALE BŁAGA O POMOC DLA SWOJEGO RODZEŃSTWA...

Dzięki :) to teraz tylko czekanie na wyniki nam zostało.
FORZA!
ITALIA

bianco nero

Post » Czw lut 11, 2010 19:53 Re: MILA NIE ŻYJE ,ALE BŁAGA O POMOC DLA SWOJEGO RODZEŃSTWA...

Żeby tak znalazło się tych kilka głosów :ok: :ok:

ewik1976

Post » Czw lut 11, 2010 20:12 Re: MILA NIE ŻYJE ,ALE BŁAGA O POMOC DLA SWOJEGO RODZEŃSTWA...

kociamysza pisze:
Dla mnie osobiscie, powtarzam, osobiscie glosowanie na miau ma kilka wad.
np wymog 10 postow i 30dniowy okres karencji. To niweczy akcje pozyskiwania glosow, bo spora ilosc chetnych glosowac na tego czy innego kandydata po prostu nie moze. W Krakvecie juz tak.

No właśnie. Śledziłam przypadkiem, a potem już z ciekawości, wątek Milki z gazetowego Kociego Zakątka. Wszystko dobrze się układało, kibicowałam malutkiej, znalazły się domki... I jakbym obuchem w głowę dostała - KONIEC :cry:
Bardzo przeżyłam śmierć koteczki, chciałam choć dobrym słowem tu, na forum, uczcić pamięć Milki, żeby wiedziała, że była kochana i przeze mnie...

I dlatego sie zalogowałam. Nie po to, by kogoś wygryzać z kolejki po pomoc. Jednak rozumiem, że w życiu niektórych kombinowanie to podstawa egzystencji ;) i stąd te ostre kryteria przy głosowaniu na miau.
Więc zagłosuję na krakvecie, skoro tam mogę. Pozdrawiam :)

strelicja

Od: Sob sty 30, 2010 21:27

Post » Czw lut 11, 2010 20:44 Re: MILA NIE ŻYJE ,ALE BŁAGA O POMOC DLA SWOJEGO RODZEŃSTWA...

strelicja pisze:
kociamysza pisze:
Dla mnie osobiscie, powtarzam, osobiscie glosowanie na miau ma kilka wad.
np wymog 10 postow i 30dniowy okres karencji. To niweczy akcje pozyskiwania glosow, bo spora ilosc chetnych glosowac na tego czy innego kandydata po prostu nie moze. W Krakvecie juz tak.

No właśnie. Śledziłam przypadkiem, a potem już z ciekawości, wątek Milki z gazetowego Kociego Zakątka. Wszystko dobrze się układało, kibicowałam malutkiej, znalazły się domki... I jakbym obuchem w głowę dostała - KONIEC :cry:
Bardzo przeżyłam śmierć koteczki, chciałam choć dobrym słowem tu, na forum, uczcić pamięć Milki, żeby wiedziała, że była kochana i przeze mnie...

I dlatego sie zalogowałam. Nie po to, by kogoś wygryzać z kolejki po pomoc. Jednak rozumiem, że w życiu niektórych kombinowanie to podstawa egzystencji ;) i stąd te ostre kryteria przy głosowaniu na miau.
Więc zagłosuję na krakvecie, skoro tam mogę. Pozdrawiam :)

Bardzo nam miło, że historia Milki poruszyła tyle serc. Jeżeli kotom Andżeliki uda się wygrać w wyborach na miau, to każda zainteresowana osoba, będzie mogła oddać na nie głos na stronie krakvetu.
FORZA!
ITALIA

bianco nero

Post » Czw lut 11, 2010 21:06 Re: MILA NIE ŻYJE ,ALE BŁAGA O POMOC DLA SWOJEGO RODZEŃSTWA...

IKA6 :1luvu: strelicja :1luvu: dziękuję... :1luvu:

chcialam tam załączyć tekst o tym, co KAN robi...
bo skąd na krvt będzie miał na ten temat informacje???
ale ok, zbyt długo zwlekaliśmy.... dzięki...

kochani walczmy o każdy głos.. KAN nie może czekać 2 miesiące do następnej możliwości.. bo nie wiadomo, czy jeszcze będzie... cały czas dobija nas utrata lokalu i koty na bruk? a wygrana pozwoliłaby ten lokal mieć.... mam taką nadzieję....
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw lut 11, 2010 21:20 Re: MILA NIE ŻYJE ,ALE BŁAGA O POMOC DLA SWOJEGO RODZEŃSTWA...

Hanulka, napisz to koniecznie w tytułach wątków!

że nie otrzymanie funduszy z krakvetu może oznaczać koniec działalności!!!!
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

[poprzednia][następna]