K-ów, adopcje wirtualne naszych kotów - bezcenne!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 13, 2009 19:52

Miuti pisze:Tweety - tak własnie myślę, żeby harce z nową mamusią odbywały się w mojej obecności.
Kotki wczoraj trochę possały.
W nocy niewiele jadły, ale rano wrąbały jak trza.

Postaram się kupić podkłady do budki, w której mieszkają maluchy.

Powtarzam - jeżeli pożyczycie klatkę, mogę jeszcze coś u siebie potrzymać podczas urlopu.

Chyba że ktoś chce do oswajania przynajmniej cętkowaną trikolorkę, rudaska albo biało-burego z wielkimi uszam

Może by się coś dało zorganizować?

:1luvu: dajcie znać, kiedy mogę łapać, jeżeli tylko będzie możliwość. To dla tych kociaków naprawdę ostatnia szansa.

W utrzymaniu nie mogę niestety pomóc, teraz martwy sezon na kursy, więc jestem bezrobotna.
Ostatnio edytowano Pt sie 14, 2009 1:00 przez queen_ink, łącznie edytowano 1 raz

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Czw sie 13, 2009 21:33

Etiopia u Ciebie jest klatka, którą można by było dzisiaj zabrać?
Bo jedna jest w kotowozie ale potrzebne są dwie.

Tweety bardzo przepraszam ale nie doczytałam wcześniej....:oops: :oops:

Jutro zejdę do piwnicy i pójdę zlokalizować klatke (tzn. na pewno jest ale nie wiem w którym miejscu piwnicy i nie wiem czy nie trzeba jej odkopac -szwagier ma tam tymczasowo rzeczy)

W ramach przeprosin za gapiostwo do klatki dodam kuwete nie uzywana CAT IT (ma jedna wade brak zatrzasku wiec przy przenoszeniu trzeba trzymac za dno)
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Czw sie 13, 2009 21:51

Katgral razem ze swoim facetem tak zbajerowała mała kocinkę na wielkim parkingu Ikei, że goowniarza złapała w ręce zanim się spostrzegł chociaż każdemu uciekał. Kasia, po prostu będziesz wyznaczana do zadań specjalnych, jest parę miejsc z maluchami do złapania :wink:
Oczywiście padło na Patkę_, która się wychyliła, że ma wolny tymczas. No to już raczej nie ma, w dodatku nie dałyśmy jej posiedzieć spokojnie w kinie, no cóż, służba nie drużba :twisted: Maluch jest pewnie dziewczynką, tri, w dodatku wyrzuconą, po złapaniu przytulała się i mruczała. Będzie na katgralowym utrzymaniu.

Waldi też nie idzie do domu, pan chciał kota, który duży urośnie, bo to ostatni kot w jego życiu ze względu na wiek więc mówił, że chce trochę pogrymasić, bo i tak nikt mu nie zstąpi kota, który dożył 16 lat i śmiał odejść a nie żyć nadal ... Pan ma trafić jutro do Marka w sprawie marmurka Fredzia. Więc Majeczka na tymczas w ogóle odpadła w przedbiegach
To rzekłszy idę sobie zdychać dalej
Ostatnio edytowano Czw sie 13, 2009 22:03 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw sie 13, 2009 22:01

Widzę, że kilka kotów znalazło domy - świetnie :D

Dostałam maile i zabiorę się za ogłoszenia jak tylko trochę ogarnę wszystko dookoła :roll:

:ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw sie 13, 2009 23:40

zaznaczę sobie :wink:
Proszę się nie dziwić, ani nie krytykować mojej decyzji... Obejrzałam zdjęcia smarków z Bieżanowa... Wiem, że nie są jeszcze złapane i nie wiadomo, które się złapią... Dam wirtualną opiekę białym chorym oczkom i biało-rudemu choremu oczku.

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Czw sie 13, 2009 23:53

kitkowa pisze:zaznaczę sobie :wink:
Proszę się nie dziwić, ani nie krytykować mojej decyzji... Obejrzałam zdjęcia smarków z Bieżanowa... Wiem, że nie są jeszcze złapane i nie wiadomo, które się złapią... Dam wirtualną opiekę białym chorym oczkom i biało-rudemu choremu oczku.

Dziękuję :1luvu: Zakładam, że się złapią, a leczenie pewnie trochę potrwa, zwłaszcza tego najgorszego smarka.

queen_ink

Post » Czw sie 13, 2009 23:55

Witam wszystkich ;)
Ja tylko tak nieśmiało zaglądam, by przeczytać o kieleckich kociakach dokarmianych u Miuti ;) Fajnie, że zostały zaakceptowane - mleka kotki nic nie jest w stanie zastąpić. Oczywiście kocięta wrócą do Kielc, gdy tylko zaczną samodzielnie jeść.

Tweety, Miuti - wielkie dzięki za pomoc :)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pt sie 14, 2009 0:20

Tweety pisze:
XAgaX pisze:http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-koci-ta-ch-tnie-przyjm-kotka-d-ugow-osego-W0QQAdIdZ148051240 - dziś natrafiłam na coś takiego, może któryś z Waszych podopiecznych dostanie szansę albo uda Wam się przekonac ich do adopcji niedługowłosego malucha- trzymam kciuki! :ok: :ok:

dzięki :1luvu:
kto tam ma coś bardziej puchatego? chociaż odrobinę?

obiecuję wklejać kolejne podobne ogłoszenia, może choć jeden kot dzięki temu znajdzie dom :) takie jak np. to:

http://krakow.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=148267114
Ostatnio edytowano Pt sie 14, 2009 0:57 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 1 raz
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt sie 14, 2009 0:45

lutra pisze:Tweety, Mambo jest kobietą!
Obiecałam Dziewczynom, że jak Panny osiągną dojrzałość, to pomożemy im taniej wysterylizować. W porywie serca. Hope, że nikt się nie wkurzy.
PS
Ze złych wieści, Irma szuka domu, jej tymczas nie zdecydował się na adopcję, więc kitka tymczasuje u mnie.
PPS
Czekam z niecierpliwością powortu TZ Patki z wojaży (;). Mam nadzieję, że znajdzie chwilę na foty Leona i Leona się w końcu ukaże w "DP"

Kiedyś robiłam mu zdjęcia na Wielopolu, mało świetne, ale może się komuś chwilowo nadadzą (rola drugoplanowa - ręka Marka ;))

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt sie 14, 2009 1:28 przez queen_ink, łącznie edytowano 1 raz

queen_ink

Post » Pt sie 14, 2009 0:59

pozwolę sobie jeszcze wkleić mój alarmowy wątek z prośbą o pomoc- jakoś się postaram odwdzięczyć :) :oops: :oops: :oops: :oops:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=98056
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt sie 14, 2009 7:27

Przez miesiąc jestem na urlopie.
Jeżeli dacie mi jakąś klatę, nogę rozszerzyć działalność.

queen_ink - zadzwoń do mnie, pogadamy.
Tel. na priva.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pt sie 14, 2009 7:30

Gem pisze:Witam wszystkich ;)
Ja tylko tak nieśmiało zaglądam, by przeczytać o kieleckich kociakach dokarmianych u Miuti ;) Fajnie, że zostały zaakceptowane - mleka kotki nic nie jest w stanie zastąpić. Oczywiście kocięta wrócą do Kielc, gdy tylko zaczną samodzielnie jeść.

Tweety, Miuti - wielkie dzięki za pomoc :)

oczywiście, w dodatku Miuti idzie teraz na urlop to maluchy będą częściej mogły przebywać z mamką bez narażania małego dziabąga.

XAgaX, dzięki za ogłoszenie, już tam napisałam. Co do ciężarnej to wiadomo jak wysoka ta ciąża? Wiesz dobrze, że taka sterylka gdy kotka na ostatnich nogach to u nas ostateczna ostateczność i marginalne przypadki

Tweety

Post » Pt sie 14, 2009 7:51

przypominam o jutrzejszym spotkaniu. Widzę, że niektórzy powracali z urlopu więc też ich zapraszamy :1luvu: Wiem, że można zrobić burzę mózgów w trzy osoby ale będzie to raczej wiosenna mżawka a nie burza :wink:

aktualna lista
uczestników
1. Ogocha
2. Patka_
3. Kastapra
4. Miuti
5. Mjs
6. Anna09
7. Maja215
8. Edit_f
.
.
. Tweety

można przytargać ze sobą druga połowę (o ile ma jeszcze ochotę słuchać o kotach :wink: )

Tweety

Post » Pt sie 14, 2009 7:59

Małe coraz większe i coraz mniej zagrożone.
Kolorki ciągną mleczko - ale niewiele. Po karmieniu piersią są jeszcze głodne! Więc je pompuję jak należy. Są cudne! Za parę dni dostaną już pierwszy rosołek. Z kurki. Jeszcze bez jarzynek. I troszeczkę gerberka. One tak się strasznie garną do człowieka! Mieszkają w Atlasie Nikity.
Nikita nadal bardzo dziki. Jakoś go sobie nie wyobrażam u Pauliny. Myślałyśmy, że przyjedzie lagodny kiciuś, a przyjechała straszna wścieklizna!
I w dodatku na pewno chora. Bo w to, żeby tak monstrualnie zapasiony kot jest zdrowy, przenigdy nie uwierzę. Iwonka i Edyta go Widziały - i były zdumione jego "rozmiarami".
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pt sie 14, 2009 8:21

Będę, bo Brzuszek wymaga, żebym została w Krk.
Zrobię sałatkę i przyniosę coś słodkiego + parę pomysłów. :)
Proszę o informację, gdzie i o której.
PS
Nadal nie mam telefonu ideowego, więc era, co zdziera.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

[poprzednia][następna]