*Meggi i Beti z Opola - obie szczęśliwe.*

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon sie 10, 2009 21:42

To wstawię fotki obu dziewczynek (jeszcze ze schroniska) :D :wink:

Morelowa dama - Meggi :) i szylkretowa piękność - Betti :)

Obrazek

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto sie 11, 2009 8:22

:love: :love:

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Czw sie 13, 2009 22:03

Przecudnie razem wyglądają na tych zdjęciach, marzy mi się żeby tak bardziej się polubiły.

ewaj44

Od: Pon lip 06, 2009 20:22

Post » Pon sie 17, 2009 20:37

U nas zazdrość nadal w modzie. Podczas weekendu kością niezgody stała się, do tej pory niechciana, budka wiklinowa. Po tym jak pierwsza weszła do niej Beti, nagle stała się najlepszym legowiskiem pod słońcem. No i oczywiście sprzeczka- kto zalegnie w takiej super budce....
Meggi złowiła już wsystkie ćmy i muchy, posłała mi kilka baranków i rozłożyła się wygodnie obok mnie. Czasem tylko unosi się, żeby sprawdzić czy wszystko pod kontrolą. Beti już nie wejdzie do pokoju, leży w kuchni- Artura nie ma cały tydzień, więc Meggi może rządzić swobodnie na pokojach.

ewaj44

Post » Wto sie 18, 2009 7:57

Swoim zachowaniem przypominają kłócące się, zazdrosne baby :twisted:
Mam nadzieję, że kiedyś im się to znudzi.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Wto sie 18, 2009 13:42

Znudzi się im, na pewno. Pewnie jak to dwóm babom - zajmie więcej czasu ale przejdzie im. Dorosłe koty z ciężką przeszłością dłużej dochodzą do wniosku, że już nigdy więcej... A obu kotkom brakowało dotychczas wszystkiego :(
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro sie 19, 2009 20:42

Wiecie co, Meggi to mi przypomina tego kota z filmu 'Shrek' ma takie hipnotyzujące i rozczulające oczyska. Jak już rozmiękczy człowieka to "wyciąga pazurki" i nie masz szans. Ciekawa jest wszystkiego i wszędzie zagląda, co kryje się w tej szeleszczącej torbie, tak na wszelki wypadek trzeba sprawdzić....
Beti- raczej damska wersja straszego towarzysza kota Filemona. W kuchni jest ok, blisko miska z jedzeniem i jak nasypią do niej nie trzeba będzie daleko dreptać.
Spotkanie na szczycie przy misce z wodą kończy się prychaniem Beti, a Meggi zimną krwią nie bawi się w sygnały ostrzegawcze- podnosi łapkę.
Musiałam napisać łapkę, bo jest drobniusia i trudno jej kończyny nazwać łapą. Przy tak mizernej posturze ma charakterek i tupet ta panna.
Takie złudzenie kotki biedotki już mija, ale te oczy nadal hipnotyzują.

ewaj44

Post » Śro sie 19, 2009 22:02

Ewo, dziewczynki się polubią, na bank. Szylkretki są z reguły bardziej delikatniejsze, wrażliwsze. Może w poprzednim domku była jedynaczką...?

Ściskam Was mocno :)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw sie 20, 2009 21:11

Bardzo dziękuję za zainteresowanie i słowa nadziei. Wiem, że nasza kocia zazdrość to pestka i naprawdę jest mnóstwo dramatów na forum, tym bardziej cieszę się na te kilka dobrych rad. Szkoda, że na razie nie mogę wkleić fotek dziewczyn. Pięknoty z nich to fakt.
Jeśli któraś z "kocich cioć" będzie przejazdem w naszych stronach to gorąco zapraszam. [/u]

ewaj44

Post » Wto sie 25, 2009 20:19

Meggi na lekach od wczoraj -problemy z układem moczowym. Dostała zastrzyki a teraz sama muszę podawać jej leki. Wygląda na to, że będzie dobrze.

ewaj44

Post » Wto sie 25, 2009 20:34

Ogrom kciuków za zdrowie Meggi.

I za Beti.

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Wto sie 25, 2009 20:49

Dzięki serdeczne :) w imieniu kotek. Już dziś widzę poprawę, więc jestem pozytywnie nastawiona do tej kuracji.

ewaj44

Post » Nie wrz 06, 2009 13:33 Re: *Meggi i Beti z Opola - już są w swoim nowym domku. :)*

Co słychać u Panien z Dobrego Domu ;)
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pon wrz 07, 2009 8:02 Re: *Meggi i Beti z Opola - już są w swoim nowym domku. :)*

No nareszcie mam tydzień wolnego, cudownie.
Dziewczyny w porządku. Wydaje się, że dieta i leki pomogły Meggi. Co prawda badań labolatoryjnych moczu nie udało się nam zrobić, więc leczenie było na podstawie objawów i badania fizykalnego. Miała lekki stan podgorączowy i załatwiała się poza kuwetą, wstrzymywała mocz długo, aż nie mogła wytrzymać i załatwiała się tam gdzie stała.
Beti uradowana z przyjazdu Artura, wreszcie spokojnie opuściła kuchenny zakątek.
Od czasu wizyty u weta Meggi chyba tęskni za podwórkiem, bo często stoi pod drzwiami i miałczy. Nie wiem jak ona to robi ale zauroczyła wielu w poczekalni u weterynarza-miałam dwie propozycje kupna ślicznotki :o .
Betki nie mogę dawać mokrego jedzonka, bo tak je łapczywie zjada, że potem wymiotuje. Trzymamy również dietkę, bo apetyt tygrysa jej nie opuszcza. Zrobiła się naprawdę spora ale i sierść jej wypiękniała i na diecie nie drapie się tak bardzo jak wcześniej.
Zazdrość ich nie opuszcza ale powoli każda z nich przystosowuje się do nowych warunków i wydają sie być ciut spokojniejsze. Nie sądzę, żebym kiedykolwiek mogła zobaczyć jak moje dwa futerka śpią razem, choć częściej po prostu starają się nie wchodzić sobie w drogę.
Obrazek

ewaj44

Post » Wto wrz 08, 2009 21:18 Re: *Meggi i Beti z Opola - już są w swoim nowym domku. :)*

Jestem teraz większość dnia w domu i cała szczęśliwa. Czas i cierpliwość otwiera Beti a ona wychodzi coraz częściej z kuchni. Ciągle czuje się tam najbezpieczniej ale też przyjdzie do mnie do pokoju jak ją zawołam a traktorek słychać głośniej. Nawet wieczorem pogoniła niezdarnie muchę, hi hi. Zaczyna wyluzowywać się.
Obrazek

ewaj44

[poprzednia][następna]