Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
elzii pisze:Podrzucam
elzii pisze:Kurcze, ze zdjeciami nie ma problemu, ale nie moge liczyc na domki w innym rejonie Polski, bo nie jestem mobilna wiec transport odpada. A sprawa jest naprawde pilna...
elzii pisze:Zdaje sobie sprawe, jak odbywaja sie transporty, ale to kolejny problem i dodatkowe odwlekanie adopcji w czasie.
Moge oddac koty w kazdej chwili, mam chetne domy, ale nie sa to ludzie o podejsciu do kotow, ktore mnie by satysfakcjonowalo. Najwyrazniej miau nie jest odpowiednim miejscem na poszukiwanie nowych domow dla kotow, bo uzytkownicy aktywni to zazwyczaj osoby maksymalnie zakocone, bedace domami tymczasowymi, pomagajace odratowanym bidulkom w znalezieniu wymarzonego DS.
Niestety, Chelm to nie Warszawa, i swiat wirtualny nie jest miejscem popularnym i odgrywajacym znamienna role w poszukiwaniu pupila. Moze powinnam oglosic sie w chelmskich lecznicach/sklepach zoologicznych, wtedy odzew bylby wiekszy.
Kociaki w tej chwili mają ok 4-5 m-cy, już 3 m-cznym można było szukać domów.
Domków nie szuka się w ostatniej chwili, poza tym młodszym jednak dużo łatwiej jest znaleźć dom.
Pisałaś już wcześniej, że ich nie zatrzymasz, dlatego proponowałam pomoc w ogłaszniu już dawno. Prosiłam o zdjęcia poszczególnych kociąt, niby to nie problem ale do tej pory zamieszczasz przeważnie grupowe (a te wsześniejsze są już nieaktualne).
Co jakiś czas zaglądam na forum i ani fotek ani treści ogłoszeń nie widzę, dlatego nie bardzo wiem czego od nas oczekujesz.
Domków nie szuka się w ostatniej chwili, poza tym młodszym jednak dużo łatwiej jest znaleźć dom.
Mam wrażenie, że jesteś rozgoryczona, ale nie możesz oczekiwać, że nagle wszyscy przybiegną tu z pomocą w robieniu ogłoszeń, ponieważ te kotki są mało znane na forum. Po prostu zaniedbałaś ich promowanie. Takie długie przerwy w wiadomościach też tym kociakom nie pomogły.
elzii pisze:Kociaki w tej chwili mają ok 4-5 m-cy, już 3 m-cznym można było szukać domów.
Byc moze, ale jakie to ma w tym momencie znaczenie? To, ze szukam im domow wlasnie teraz jest spowodowane wieloma czynnikami, o ktorych mowic nie jestem ani zobowiazana ani sklonna, bo to osobiste sprawy.Pisałaś już wcześniej, że ich nie zatrzymasz, dlatego proponowałam pomoc w ogłaszniu już dawno. Prosiłam o zdjęcia poszczególnych kociąt, niby to nie problem ale do tej pory zamieszczasz przeważnie grupowe (a te wsześniejsze są już nieaktualne).
Co jakiś czas zaglądam na forum i ani fotek ani treści ogłoszeń nie widzę, dlatego nie bardzo wiem czego od nas oczekujesz.
Oglaszanie to jest akurat najmniejsza trudnosc w szukaniu domow, nie potrzebuje pomocy w oglaszaniu. W ogole nie potrzebuje pomocy, to, ze prosilam o nia w sierpniu wynikalo z tego, ze nie znalam mentalnosci tego forum i aktywnych uzytkownikow, nie bylam swiadoma, jaka panuje tu atmosfera, jakie podejscie do nowych uzytkownikow maja ci z nabitymi tysiacami postow - pomoc potrzebujacym zwierzetom staje sie tlem, na pierwszy plan wysuwa sie obrzucanie sie odpowiedzialnoscia, obwinianie lub wzbudzanie poczucia winy, bezpodstawne osady i zenujace komentarze, pomimo ze kazdy zdaje sobie sprawe, ze za literami w poscie kryje sie czlowiek, ktory postepuje tak, jak nauczylo go zycie i na ile mu to 'zycie' pozwala.
Zamiescilam post w ktorym nie bylo ani slowa z prosba o pomoc - dlatego, ze ja dziekuje serdecznie za TAKA pomoc, od strofowania mam rodzicow. Jesli ktos wyraza chec adopcji - sygnalizuje to, jesli osoba czytajaca ogloszenie zna kogos, kto chcialby zaadoptowac zwierzaczka - daje mi znac. Taki jest sens ogloszenia, ogloszen w ogole, przynajmniej moim skromnym zdaniem, a nie dyskusja na temat, kiedy koty mozna bylo najlatwiej wyadoptowac, ze wczesniej byloby lepiej i ze oglaszajacy sie ociaga. Bezsens. Czego od Was oczekuje? "Was" tzn? Nie mam postawy roszczeniowej, nigdy nie mialam, niczego nie oczekuje od "WAS" oprocz tego, co napisalam powyzej - sygnalu od osoby, ktora chcialaby przygarnac i pokochac jedna z koteczek z ogloszenia.Mam wrażenie, że jesteś rozgoryczona, ale nie możesz oczekiwać, że nagle wszyscy przybiegną tu z pomocą w robieniu ogłoszeń, ponieważ te kotki są mało znane na forum. Po prostu zaniedbałaś ich promowanie. Takie długie przerwy w wiadomościach też tym kociakom nie pomogły.
Owszem, jestem rozgoryczona, ale na pewno nie z tego powodu, o ktory mnie Pani posadza. O oczekiwaniach napisalam juz wyzej, a moze powinnam zatrudnic kotom specjalistow od PR-u? Jesli szanse na adopcje na tym forum wzrastaja wraz z popularnoscia danych zwierzat, to ja nie mam pytan, milosnicy zwierzat, ta? No tak, kota tez trzeba umiec sprzedac. Okrucienstwo wielkie z mojej strony, ze zajmowalam sie absorbujaca do reszty opieka kotow, zamiast je promowac na miau. O ja niedobra. Po prostu brak slow.
elzii pisze:Kociaki w tej chwili mają ok 4-5 m-cy, już 3 m-cznym można było szukać domów.
Byc moze, ale jakie to ma w tym momencie znaczenie? To, ze szukam im domow wlasnie teraz jest spowodowane wieloma czynnikami, o ktorych mowic nie jestem ani zobowiazana ani sklonna, bo to osobiste sprawy.Pisałaś już wcześniej, że ich nie zatrzymasz, dlatego proponowałam pomoc w ogłaszniu już dawno. Prosiłam o zdjęcia poszczególnych kociąt, niby to nie problem ale do tej pory zamieszczasz przeważnie grupowe (a te wsześniejsze są już nieaktualne).
Oglaszanie to jest akurat najmniejsza trudnosc w szukaniu domow, nie potrzebuje pomocy w oglaszaniu. W ogole nie potrzebuje pomocy, to, ze prosilam o nia w sierpniu wynikalo z tego, ze nie znalam mentalnosci tego forum i aktywnych uzytkownikow, nie bylam swiadoma, jaka panuje tu atmosfera, jakie podejscie do nowych uzytkownikow maja ci z nabitymi tysiacami postow - pomoc potrzebujacym zwierzetom staje sie tlem, na pierwszy plan wysuwa sie obrzucanie sie odpowiedzialnoscia, obwinianie lub wzbudzanie poczucia winy, bezpodstawne osady i zenujace komentarze, pomimo ze kazdy zdaje sobie sprawe, ze za literami w poscie kryje sie czlowiek, ktory postepuje tak, jak nauczylo go zycie i na ile mu to 'zycie' pozwala.
Zamiescilam post w ktorym nie bylo ani slowa z prosba o pomoc - dlatego, ze ja dziekuje serdecznie za TAKA pomoc, od strofowania mam rodzicow. Jesli ktos wyraza chec adopcji - sygnalizuje to, jesli osoba czytajaca ogloszenie zna kogos, kto chcialby zaadoptowac zwierzaczka - daje mi znac. Taki jest sens ogloszenia, ogloszen w ogole, przynajmniej moim skromnym zdaniem, a nie dyskusja na temat, kiedy koty mozna bylo najlatwiej wyadoptowac, ze wczesniej byloby lepiej i ze oglaszajacy sie ociaga. Bezsens. Czego od Was oczekuje? "Was" tzn? Nie mam postawy roszczeniowej, nigdy nie mialam, niczego nie oczekuje od "WAS" oprocz tego, co napisalam powyzej - sygnalu od osoby, ktora chcialaby przygarnac i pokochac jedna z koteczek z ogloszenia.Mam wrażenie, że jesteś rozgoryczona, ale nie możesz oczekiwać, że nagle wszyscy przybiegną tu z pomocą w robieniu ogłoszeń, ponieważ te kotki są mało znane na forum. Po prostu zaniedbałaś ich promowanie. Takie długie przerwy w wiadomościach też tym kociakom nie pomogły.
Owszem, jestem rozgoryczona, ale na pewno nie z tego powodu, o ktory mnie Pani posadza. O oczekiwaniach napisalam juz wyzej, a moze powinnam zatrudnic kotom specjalistow od PR-u? Jesli szanse na adopcje na tym forum wzrastaja wraz z popularnoscia danych zwierzat, to ja nie mam pytan, milosnicy zwierzat, ta? No tak, kota tez trzeba umiec sprzedac. Okrucienstwo wielkie z mojej strony, ze zajmowalam sie absorbujaca do reszty opieka kotow, zamiast je promowac na miau. O ja niedobra. Po prostu brak slow.
elzii pisze:Kociaki urosly, sa juz 3-miesiecznymi podrostkami, z coraz wieksza ciekawoscia zwiedzaja i obserwuja swiat, ich zabawom nie ma konca... Maja regularny rytm dnia z popoludniowa drzemka i poznowieczorna aktywnoscia, jestem w nich zakochana po uszy, wiecie jak to jest, jak wychowuje sie szkraby od malenkosci.. Ale przyszedl ten czas, kiedy 5 kotkow jest dla moich rodzicow zbyt duza iloscia zwierzat, poza tym 4 z nich to kotki, wiec tym bardziej sa niechetni, z kolei na sterylizacje pieniedzy nie mialabym (nie zarabiam)... Wiem, ze ten moment musial nastapic, ze predzej czy pozniej musialabym poszukac im domkow, ale to dla mnie tak okrutnie trudne... Z ogromnym bolem w sercu musze poszukac wlasnie tym 4 dziewczynkom kochajacych, najlepszych domkow, najchetniej oddalabym je parami, zeby nie bylo im smutno, gdy przyjdzie im smakowac zycie w innym miejscu, wsrod innych ludzi. To kotki wychodzace, zamykane na noc (nigdy nie byly w nocy na dworze, kocieta wychowywane bez matki moim zdaniem nie powinny nawet). Przekaze je tylko w dobre rece, ludziom kochajacym zwierzeta, poswiecajacym im czas, uwage, otaczajacym czuloscia i miloscia, dlatego wlasnie tutaj ich poszukuje. Jesli nie znajdzie sie chetny ktos swiadomy kociego piekna i wyjatkowosci, rodzice odbiora mi koty i oddadza je ludziom, dla ktorych koty sa zwierzetami wyswiadczajacymi dwie podstawowe uslugi - utylizacji odpadkow z obiadu i wylawiania niechcianych gryzoni, w miejsce gdzie koty przezywaja nie wiecej niz rok, gina pod kolami samochodow, cierpia przez pasozyty, niezyty zoladkow i inne choroby... Nie moge na to pozwolic, by wychowane w atmosferze czulosci i milosci zwierzeta znalazly sie w domach, w ktorych nikt nigdy juz nie okaze im ciepla nawet w postaci zwyczajnych pieszczot, glaskania. Niedlugo zamieszcze zdjecia dziewczynek z opisem charakteru kazdej z nich, prosze o pomoc forumowe kolezanki z okolic chelma, jesli znacie kogos, kto chcialby otoczyc miloscia moje malenstwa, prosze o wiadomosc. Maluszki za troskliwa opieke odwdziecza sie najlepiej jak potrafia, to naprawde dobre dziewczynki.
Oddaje z nimi czesc mnie, czesc mojego serca...
Użytkownicy przeglądający ten dział: 44 Kocie Wyspy, Google [Bot], Google Adsense [Bot] i 689 gości