Uwaga! nagroda za informację

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 15, 2009 16:47 Uwaga! nagroda za informację

Zgadzam się z wieloma wypowiedziami na wątku.Nie sądzę jednak by sprawca został wykryty.Nagroda za informacje była również ustanowiona w przypadku beztialskiego zabicia psa w Skierniewicach i tez sięgała kilku tysięcy.Śledztwo zostało umorzone,z powodu nie wykrycia sprawcy
Pies konał kilka dni.Sądzę,że jego wycie słyszeli ludzie przechodzący obok miesca każni.
Życzę by w tym wypadku było inaczej.
E
Elżbieta

Post » Pon cze 15, 2009 18:30

kaja555 pisze:PcimOlki - wszyscy znają wikipedię :D , nie musisz nas pouczać.

Jak widac nie wszyscy.
kaja555 pisze: Powiedz raczej, po co jesteś na wątku? :D

Ciekawsze wydaje się po co ty jesteś.
kaja555 pisze:Mam wrażenie, że chcesz wszystkich pouczać, łącznie z Fundacjami, prawnikami i policją. Marzy się chyba kariera wątkowego mądrali...
może wróćmy do sprawy tego biednego kota...

Twoje wrażenia niewiele mnie obchodzą.
Nie podoba mi się oskarżanie kogokolwiek na zasadzie: winny, bo był blisko i twoje wytłuszczone teksty tego nie zmienią. Co się naprawdę wydarzyło, nikt stąd nie wie, bo na pewno dawno by zgłosił Policji. Mógł być to nawet jakiś dziwaczny wypadek. Mało prawdopodobne, lecz taka możliwość istnieje i tego równiez twoje teksty nie zmienią. Skieruj swoją nienawiść w innym kierunku, bo mi jest obojętna.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pon cze 15, 2009 18:36

PcimOlki pisze:Mógł być to nawet jakiś dziwaczny wypadek.

Pozostawiam bez komentarza... Szkoda słów...

.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon cze 15, 2009 19:08

Dokładnie tak-jaki dziwaczny wypadek? Kot sam się skatował? No taki wypadek, że komuś się nóż czy siekiera obsunął. :-((

margo22

Od: Pt wrz 08, 2006 16:37

Post » Pon cze 15, 2009 20:30 Re: Uwaga! nagroda za informację

Elżbieta pisze:Nagroda za informacje była również ustanowiona w przypadku beztialskiego zabicia psa w Skierniewicach i tez sięgała kilku tysięcy.Śledztwo zostało umorzone,z powodu nie wykrycia sprawcy
Pies konał kilka dni.Sądzę,że jego wycie słyszeli ludzie przechodzący obok miesca każni.

Pamiętam, że ten przypadek był mocno nagłośniony - efekt żaden. Koń jaki jest każdy widzi. Gorzej jak własny mąż okazuje się psycholem - na psychola zdalnego można pomstować i donieść.
ewar pisze:Też nie rzucałabym oskarżeń,bo wiem np,że kota na podwórku koleżanki kopnął z pozoru miły człowiek.Żaden menel,ojciec dzieciom,wierzący i praktykujący katolik.Kopnął tak mocno,że kot po niedługim czasie zmarł.Nikt nie zdecydował się zeznawać.Kot był niczyj,opiekowała się nim koleżanka
Koleżanka też się nie zdecydowała?

Motodrama

Od: Sob wrz 29, 2007 13:21

Post » Wto cze 16, 2009 6:28

Pcimolki, mnie daleko do nienawiści, po prostu mam cie za mądrale, który poucza ludzi całkiem niepotrzebnie.

Chyba nie wierzysz w to, że na podstawie domysłów policja aresztuje trzepakową młodzież i zamknie w mamrze na 2 lata? :D

Jestem na tym wątku, bo mam nadzieję, że wreszcie znajdzie się winny. Prawdziwie winny, nie na podstawie domysłów.

A ty po co jesteś?
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Wto cze 16, 2009 8:13

kaja555 pisze:Jestem na tym wątku, bo mam nadzieję, że wreszcie znajdzie się winny. Prawdziwie winny, nie na podstawie domysłów.

A ty po co jesteś?

:!:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto cze 16, 2009 8:20

Motodrama,nie ona tego nie widziała,powiedziała jej sąsiadka,jak zwykle w tajemnicy.
Naprawdę mam nadzieję,że ten bestialski czyn nie pozostanie bez kary.

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto cze 16, 2009 11:18

hop

Czy w dalszym ciągu nic nie wiadomo? Chyba po raz pierwszy mam mieszane uczucia co do nieprzekupności społeczeństwa.
A na takich osiedlach zazwyczaj wiadomo kto co i dlaczego.

ewik1976

Od: Pt cze 12, 2009 12:59

Post » Wto cze 16, 2009 11:20

Szansa na wykrycie sprawcy może nie jest duża. Tym bardziej, że nie wiadomo, czy byli świadkowie.

A jednak zamieszanie warto zrobić, to wyraźny sygnał, że coś takiego nie jest tolerowane, myślę, że to ważne. A jeśli byli świadkowie to nawet, jeśli się nie odezwą sprawca ma powody do obaw. Zawsze to lepsze niż obojętność.

A może jednak się uda...
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto cze 16, 2009 11:24

A czy ktoś szukał miejsca gdzie to się odbyło?
Piwnice w blokach ślady krwi?
Obserwacja też dużo daje...kto się kręci i jak zachowuje kiedy pochodzi zwierzę..nie wiem.

Gdyby się sprawca znalazł pewnie trzeba by się zapisać na listę osób chętnych do odstrzelenia go na własną rękę..a ja myślę, że gdyby trafił do więzienia, a nie dostał zawiasy to za znęcanie nad bezbronną istota potraktowaliby go odpowiednio chłopaki. Tak jak za gwałt czy sex z dzieckiem. I to by było rozwiązanie.

Aha jest wiele teorii ale szczególnie okrutne torturowanie zwierząt (większe a nie żaby chociaż też szkoda) w dzieciństwie pojawia się u seryjnych morderców psychopatów - później często rozwija się w morderstwa ludzkie z okrucieństwem. Polecam lektury z profilowania sprawców przestępstw można trochę dowiedzieć się o takiej osobie. Może to pomoże ustalić sobie profil najpierw. Ja stawiam na dzieciaki a dokładnie na jednego góra parę. Trzeba wypytać dzieciaki. Zobaczyć kto tam się kręci, zrobić listę i obserwować..Nie znalazłam info gdzie kotka została znaleziona i w jakim stanie? Czy została podrzucona w miejsce gdzie bywała? Czy jest znane to miejsce tortur? Czy przy niej jeszcze coś było?
Wiem że łatwo pisać co się powinno...

Tak czy inaczej jak się takiej jednostki nie utylizuje to nic dobrego z tego nie wyrośnie. Piszę "z tego" bo to nawet nie jest zwierzę ani człowiek. A rodzice na terapię!

Naprawdę jedyne co można zrobić żeby tego tak nie przeżyć to ogromna wiara, że im więcej negatywnych myśli i energii wokół sprawcy tym szybciej to do niego wróci. Ze do końca życia będzie warzywem! Ja mu tego życzę, świadomie, źle, z pełną odpowiedzialnością powolnej śmierci latami w męczarniach. Na zdrowie!Takie rzeczy wracają.

gagucia

Od: Śro lip 20, 2005 2:54

Post » Śro cze 17, 2009 21:40

Coś nowego może w sprawie mordu na koteczce?
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw cze 18, 2009 16:13

Jak tak dalej pójdzie to sprawie ukręcą łeb :cry: :cry: Zrobili trochę szumu,nikogo nie znaleźli,a teraz zaczyna to cichnąć to i dadzą sobie w końcu spokój :cry: :cry: A psychole będą nadal bezkarnie chodzić :evil: Czy można coś z tym zrobić :?: :?: Przecież tak nie można :!: :!:

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

Post » Pt cze 19, 2009 15:46

Agnes128 pisze:Jak tak dalej pójdzie to sprawie ukręcą łeb :cry: :cry:

Są takie wieści? :(
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Sob cze 20, 2009 19:17

Podnoszę.
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]