~~~Piorunka(felv+).......................................[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 24, 2009 19:21

A czy Piorunka ma jakis banerek? trzeba rozreklamowac pannę, dt to dla niej wielka szansa, tym bardziej, ze jest w niezłej formie!
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Nie maja 24, 2009 19:24

Milenka, przecież na już noszę panienkę. :wink:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie maja 24, 2009 19:25

A tu jest kod banerka

iskra666 pisze:Gdyby ktoś mógł wkleić do podpisu bannerek Piorunki, to będziemy bardzo wdzięczni..

tutaj jest kod..

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/zbvf][img]http://upload.miau.pl/3/215186.gif[/img][/URL]
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Nie maja 24, 2009 19:36

Dzięki Aniu, zakręcony kret ze mnie :oops:

milenap

Post » Nie maja 24, 2009 20:10

Byliśmy dzisiaj w schronie..
Panienka Piorunka choć niby taka wystraszona cały czas siedziała z nami i zajadała się a to royalkiem a to witaminkami :)
Z zestawu żywieniowego wygląda to tak, że będzie jadła tego royala, acane i mam nadzieję, ze będzie podawane jej scanomune
[mamy na stanie jedno opakowanie,na 3 tyg. starczy ]

Czytam wszelkie informacje na temat białaczki..
dzisiaj będę rozmawiała z 'górą' na ten temat..

możemy kupić jej lepsze jedzenie.. możemy zawieść ją do weta, który powie co i jak podawać.. myślę, że moglibyśmy zebrać nawet na ten interferon czy na droższą kurację...
Wydaje mi się, ze leczenie jej w schronie jest.. hm.. nierealne..
no sami musielibyście zobaczyć jak to wszystko wygląda..

Nie żebym była pesymistką i nie chciała jej leczyć..
Ja na prawdę chcę i zrobiłabym wszystko, żeby jej pomóc..
ale jestem realistką..

Musiałby stać się cud i musiałby znaleźć się dom.. nawet tymczasowy, który by ją leczył i oswajał... tylko gdzie znaleźć taki dom, który weżmie schroniskową nieufną kotkę z białaczką... ?

Dzisiaj do schronu przyjechało kolejnych siedem pięknych oswojonych zdrowych kociątek...

:cry:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Nie maja 24, 2009 21:21

Leki, lekarze, pieniądze nawet - to nie jest problem. Brakuje nam opiekuna dla Piorunki. Bez tego ona właściwie nie ma szans.

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Nie maja 24, 2009 21:23

iskra666 pisze:mam nadzieję, ze będzie podawane jej scanomune
[mamy na stanie jedno opakowanie,na 3 tyg. starczy ]

Martwię, się o to, że nikt nie dopilnuje, czy ona zjada to scanomune. Witaminy też powinna dostawać... :(

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Nie maja 24, 2009 21:25

Iskra, mam nadzieję, że wszystko się ułoży :ok:
Ile Piorunka waży? Zastanawiam się, ile kosztowałby Virbagen dla Niej.
A jak koteczka reaguje na inne koty?

Pozdrawiamy gorąco, a zwłaszcza Psotuś, który jutro kończy drugą serię Virbagenu. Jeśli mogłabym Ci coś doradzić - pisz na PW, chętnie pomogę :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie maja 24, 2009 21:26

kasia86 pisze:Dla kici jedynym ratunkiem jest domek, ale to chyba wszyscy tu wiedzą.
Dobre odżywianie i dbanie o kotkę i oczywiście Zylexis lub inne podobne tego typu. Następnie, po odpowiednim czasie powtórka testu.

Już pisałam, że jedynym ratunkiem dla kici jest domek, chociaż tymczasowy.
My niestety wiemy jakie są warunki w schronisku, i mamy nadzieję, że jakaś dobra dusza ulituje sie nad kicią. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie maja 24, 2009 21:37

Nie wiem czy wet ważył Piorunkę.. na moje oko to tak ze 2,5 do 3kg.. ale bliżej 2.. jest bardzo malutka i chudziutka..

Piorunka inne koty uwielbia.. jak już kiedyś pisałam Piorunka mieszkała w boksie z Misiem.. [Miś o dziwo testy ma in minus]
ocierała się o niego..mruczała do niego...wtedy ja podkładałam rękę do Misia i Piorunka miziała się o mnie.. ale potem orientowała się, że coś jest nie tak i uciekała. Piorunka uwielbia grzać się na słonku.. tzn tak na prawdę nie wiem czy o słonko akurat chodzi czy np lampka też by wystarczyła :)
Generalnie jest ciekawskim ale i nieufnym kotem kochającym ciepło i inne koty. Ludzi lubi obserwować..podchodzi i np zje coś z ręki, ale boi się dotyku.. raczej syknie i ucieknie niż pacnie łapą..

Co do leków to mam pytanie.. czy jedna kapsułka scanomune dziennie dla niej to nie jest za dużo ?
a co do całej reszty.. czy ktoś mógłby powiedzieć ile mniej więcej kosztowałoby leczenie Piorunki [oczywiście chodzi mi o samą białaczkę] do następnego testu, to była bym bardzo wdzięczna.... :oops:

Dziękuję pięknie za wsparcie...................
:oops:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Nie maja 24, 2009 21:37

Erin pisze:Ile Piorunka waży? Zastanawiam się, ile kosztowałby Virbagen dla Niej.

Nie ważyliśmy jej, to błąd, przyznaje. Ona jest drobniutka, ok. 3 kilo. Ale równie dobrze może być 2,5, bo jest trochę wychudzona.
Na koty reaguje dobrze. W małej kociarni nigdy nie było awantur. Jest płochliwa i ustępliwa.

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Nie maja 24, 2009 21:42

Przypomnę jeszcze filmik Piorunki:

http://www.youtube.com/watch?v=vI-kDk_4YBw

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Nie maja 24, 2009 21:43

Tajemniczy Wujek Z. pisze:
Erin pisze:Ile Piorunka waży? Zastanawiam się, ile kosztowałby Virbagen dla Niej.

Nie ważyliśmy jej, to błąd, przyznaje. Ona jest drobniutka, ok. 3 kilo. Ale równie dobrze może być 2,5, bo jest trochę wychudzona.
Na koty reaguje dobrze. W małej kociarni nigdy nie było awantur. Jest płochliwa i ustępliwa.

Oj, to faktycznie kruszyna.
Ale w takim razie leczenie Virbagenem nie byłoby aż tak drogie.
A co do charakteru, to może to też nieźle rokuje.

Erin

Post » Nie maja 24, 2009 22:02

To prawda, najważniejsze, żeby kicia miała tymczas, żeby ktoś dopilnował podawania leków.

Białaczki naprawde nie trzeba się bać! Wystarczy szczepienie własnych kotów albo izolacja! Wirus jest nietrwały, nie przeniesie się na inne koty "fruwając".

Iskra pomyślcie o beta-glukanie, opakowanie kosztuje ok. 30-40 zł, to jest to samo co scanomune, a jedna ampułka wystarcza na ok. 30 dawek, więc koszt bez porównania mniejszy.

Interferon ludzki- Roferon A kosztuje ok. 70 zł, po rozcieńczeniu (mam schemat, sama rozcieńczam, więc mogę wszystko wytłumaczyć) mamy 100 000 dawek, więc wychodzą grosze, a można podawać wielu kotom.

Tylko najgorsze, ze to musi byc regularnie :(

Białaczkowce są dla mnie szczególnie wazne, ale niestety nie jestem w stanie wziac Piorunki, mieszkam w kawalerce, mam 2 plusy i 2 minusy, ok. 10 bezdomniaczków, przede mną wielka rewolucja życiowa i pzreprowadzka, nie dam rady :(

milenap

Post » Nie maja 24, 2009 22:05

Mileno, beta glukan to świetny pomysł :ok: Teraz Laboratoria Natury mają w promocji - 2 razy tyle za starą cenę (ja kupowałam ostatnio 60 kapsułek za niecałe 40 zł). Natomiast co to Intronu, to zastanawiam się, czy ludzki wystarczy, bo jednak stan Piorunki jest dość poważny.

Erin

[poprzednia][następna]