( było ODMA)--Fraszka--juz w domu tymczasowym

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 07, 2009 21:38

Po wizycie u weta otrzymałam dokładną relację... miejsce przy strupku zostało ogolone i jest smarowane maścią, prawdopodobnie coś tam się dostało do ranki, sierść chyba i to stąd problem. Ale ranka nie jest zakażona, powinno być ok. Nie wiadomo natomiast co z tym okiem, bo wet stwierdził, że najprawdopodobniej jest niedrożny kanalik między okiem a nosem, co się ponoć zdaża po kocim katarze i dlatego ciągle ropieje. Są aplikowane jakieś krople, ale jeśli nie pomogą, to chyba trzeba będzie zrobić zabieg udrożnienia w narkozie :?
Poza tym Fifa jest bardzo dzielna i cierpliwa, a w domu juz swobodna i chyba zadowolona :) Ma już swoje miejsca, a jej Duzi uczą się jej szybko.

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

Post » Śro lip 08, 2009 16:53

zdazaja sie takie niedrozne kanaliki-i wtedy faktycznie, operacyjnie sie to usuwa.
ale mam nadzieje,ze Fraszka nie ma jednak go zatkanego
Pozdrów ode mnie nowy domek Fify :D
w jakim miescie mieszka?

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw lip 09, 2009 8:52

W Chorzowie... więc niedaleko. Zostałam zaproszona na kontrolę :)
A kontrolę lekarską ma Fifa jutro o ile się nie mylę, więc może będzie wiadomo co się tam dzieje.

Nov@

Post » Czw lip 09, 2009 9:49

o w Chorzowie :D
fajnie,ze dosć blisko
moze chodza do naszych zaprzyjaznionych wetów :wink:

Mała1

Post » Pon lip 13, 2009 9:33

Jednak weterynarz powiedział, żeby przyjść dzisiaj... Ale ponoć jest już dużo lepiej. Taką dostałam wiadomość:
"Dziś idziemy do lekarza ale oko już super, chociaż już mnie niecierpi bo ja jej to kropie :) Dziś też ściągniemy szwy [po sterylizacji oczywiście] Ranka po operacji sama się wchłoneła, tylko szew i już nic nie będzie widać."
Tak, że - jest dobrze :D

Nov@

Post » Pon lip 13, 2009 11:26

moja kochana Fraszencja
tak bardzo sie cieszę ,ze juz ktos ja pokochał mam nadzieje na zawsze :D

Mała1

[poprzednia]