Kosmitka- wcale nienajbrzydszy kot - cud wigilijny u Fufu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 24, 2008 23:08

Kosmitka jest przekochana, przesłodka, przecudna. Niesamowicie kocha człowieka, lgnie do nas bardzo. Barankuje, ociera się, mruczy jak tylko jest blisko nas. Bardzo proludzka kotunia z niej. Tylko biedactwo zakatarzone strasznie. Nie ma apetytu, nie chce jeść :( Bardzo nie lubi zastrzyków, więc podawanie jej leków jest trudne. Niestety musiała dożylnie dostać glukozę z witaminami. Biedna jest bardzo :(
fufu

Post » Śro gru 24, 2008 23:10

Kciukujemy nieustajaco!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Musi byc dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kosmitko, trzymaj sie i zdrowiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro gru 24, 2008 23:14

Kosmitko :ok:
Obrazek
Obrazek

catalina

Od: Sob kwi 16, 2005 10:31

Post » Śro gru 24, 2008 23:16

Dziewczyny, stawiam sprawę jasno. Kosmitka zostanie u nas na stałe. Jeśli zechcecie nam pomóc, to będziemy bardzo wdzięczne, bo pomoc nam się teraz przyda. Jeśli nie, to zrozumiemy.

Trzymajcie kciuki za małą.
fufu

Post » Śro gru 24, 2008 23:25

:love: :love: Niesamowite!
Fufu, kicia dostała od Ciebie najpiękniejszy prezent pod choinkę jaki kot może sobie tylko wymarzyć! :dance: :dance:
Czy kicia ma taki otwarty pyszczek z powodu zapchanego noska czy coś z pysiem?
Obrazek

Ewik

Od: Pt lip 25, 2003 22:55

Post » Śro gru 24, 2008 23:50

Fufu, spróbuj kurczaka ugotowanego w rosołku, Kosmitka średnio daje się karmić na siłę, ale może zaskoczyć. Przemywajcie jej często nosek wacikiem zmoczonym ciepłą wodą, tak aby starać się go odetkać.
Aha, najlepiej zmieniajcie obuwie, jak wchodzicie do łazienki, pamiętaj o izolacji.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw gru 25, 2008 7:54

fufu - jeszcze co do jedzonka, to może tuńczyk zadziała. Mocno pachnie i mała może mimo zatkanego noska wyczuje ten zapach i spróbuje. Niektórzy jeszcze próbują whiskasa :oops: bo też śmierdzi mocniej :wink: i kotek może zaskoczy. Zresztą nie dziwię się Kosmitce - my jak mamy zapchany nos, jesteśmy chorzy - też nie mamy apetytu.
Mam nadzieję, że noc minęła Wam w miarę spokojnie. Odezwij się fufu, jak Kosmisia się czuje...

Co do pozostania małej na stałe...ja tylko wyrażę swoje zdanie. Wiem, że macie wielkie serca, ogromne! Tak wrażliwych ludzi brakuje na tym świecie. Wzięliście do siebie wiele potrzebujących zwierząt. Ale pamiętaj fufu Kochana - nie zbawisz całego świata......w schronisku będzie wiele bidulek...przecież nie możesz przygarnąć wszystkich. Myśl o dobrze swoich zwierzątek. Macie ich już bardzo dużo. Czy ja dobrze liczę? Kosmitka to 13-ty kot? Plus 4 psy... Tu nie chodzi o to, że Wasze zwierzęta będą zaniedbane, bo wiemy wszyscy jak fantastycznie o nie dbacie. Ale w końcu braknie środków.... :( a co jeśli - odpukać! - zwierzątka zaczną chorować? W końcu nie dacie rady! Pamiętajcie o tym też, że w dużym zagęszczeniu zwierząt jest ryzyko występowania chorób takich jak w schronisku... :( myślę, że Ania CC może Wam powiedzieć jakie jest ryzyko. Ja nie potępiam - bo jak potępić Wielkie Serca jak Wasze...ale ......... Violetta Villas też chciała dobrze..... :( nie zacznijcie być kolekcjonerkami zwierzęcych bid - niezależnie od Waszych intencji, to w rezultacie nie będzie dobre ani dla Was ani dla tych zwierząt :(
Proszę - niech Kosmitka będzie już ostatnim przygarniętym zwierzęciem.
Mam nadzieję, że nie uraziło Cię fufu to co napisałam. Naprawdę nie mam złych intencji. Tylko przemyślcie sobie to wszystko..... ok?

I czekam na wieści o Kosmitce.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw gru 25, 2008 10:10

Pomogę, tak jak napisałam.
Czy jest już bazarek na kicię, to będę miała coś do dorzucenia.
ObrazekObrazek

Ikotipies

Od: Wto maja 30, 2006 20:22

Post » Czw gru 25, 2008 12:04

Mała noc przespała spokojnie. Rano po odetkaniu, umciu noska zjadła miseczkę suchej karmy i wypiła sporo mleczka :dance:
fufu

Post » Czw gru 25, 2008 12:07

no to fantastycznie! Poczuła, że warto jest walczyć o siebie. że się nią ktoś zajmuje, że daje jej serce. To jest najlepsze dla niej lekarstwo. Mam nadzieję, że ona da radę! Bardzo mocno trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw gru 25, 2008 12:22

fufu pisze:Mała noc przespała spokojnie. Rano po odetkaniu, umciu noska zjadła miseczkę suchej karmy i wypiła sporo mleczka :dance:

cieszę się bardzo:)
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw gru 25, 2008 12:52

magicmada pisze:
fufu pisze:Mała noc przespała spokojnie. Rano po odetkaniu, umciu noska zjadła miseczkę suchej karmy i wypiła sporo mleczka :dance:

cieszę się bardzo:)

ja też bardzo, bardzo
jak kotek je to już jest na prostej :P :P

i poproszę o nr konta to coś wrzucę
do kosmicznej skarpeteczki
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw gru 25, 2008 13:56

Trzymam kciuki :ok: :s5:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Czw gru 25, 2008 15:19

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tinyurl.com/93s47d][IMG]http://img248.imageshack.us/img248/2592/kosmji8.jpg[/IMG][/URL]
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Czw gru 25, 2008 15:34

Satoru pisze:Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tinyurl.com/93s47d][IMG]http://img248.imageshack.us/img248/2592/kosmji8.jpg[/IMG][/URL]

No normalnie łzy mi się zakręciły... Dziękuję...
fufu

[poprzednia][następna]