Schron Wro - zamknięty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 24, 2008 20:21

Edyt(k)a pisze:
PcimOlki pisze:
P.S> Ciężko mi idzie dopatrzenie się związku błota na budowie z wrażliwością społeczeństwa. :wink:

Wrażliwość można rozumieć w szerokim kontekście, jako aspekt intelektualny, estetyczny.. błoto wywożone ciężarówkami z budowy, zalegające na ulicach całymi dniami, przekształacające się w piach, który kurzy okoliczne samochody i wdziera się przez okna i jeśli jest on dla wielu osob obojętny - bo tak zawsze było, bo cokolwiek - to dla mnie pewne zaburzeniem estetyczne ;-), przyzwyczajenie, wynaturzenie, że godzimy się, że może być brzydko, szaro i ponuro

Gdzie drwa rębią, tam wióry lecą. Auto można sobie umyć a budowy w dzisiejczych czasach nie miewają 5-letnich poślizgów. Sprzątanie za ciężarówkami byłoby technicznie trudne, niebezpieczne i nie pozostało by bez wpływu na przepustowość jezdni.

mamucik pisze:czy wiesz, ze koty grupują się, żeby umierać razem, ściągają do węzłów ciepłowniczych, wchodzą tylko te najcieżej chore. Zdrowe pozostają na zewnątrz.

Nie. Nie wiedziałem. Takie są zwyczaje wolnożyjących kotów? Można gdzieś o tym poczytać?

mamucik pisze:Tak jest na np Krzykach - w okolicy Hallera.
W porównaniu do piwnic, gdzie koty gnija żywcem - tak, jak na Śródmiesciu

I to się dzieje obecnie? Czy czasami? Czy kiedy? Jak się dostają do tych węzłów? Najczęściej są bardzo szczelne.

mamucik pisze:W porównaniu do działek, gdzie kotom dosypuje się do jedzenia szkło i gwoździe, jak na działkach przy Kochanowskiego.

Kto dosypuje? Skąd to jedzenie? Chyba na to jest paragraf.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Nie paź 26, 2008 20:56

Kicia_ nie widziałas przypadkiem w schronie rosyjskiego niebieskiego? Młody, kastrowany kocur.
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Nie paź 26, 2008 21:32

marcjannakape pisze:Kicia_ nie widziałas przypadkiem w schronie rosyjskiego niebieskiego? Młody, kastrowany kocur.

Nie było takiego. W poczekalni do lekarza była jakaś pani ze srebrnym kotem i twierdziła, że go wzięła ze schroniska, ale nie wiem, czy to było teraz. Zaraz się biorę za zdjęcia z dzisiejszego dnia.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Nie paź 26, 2008 23:10

Stan kotów na dzień 26.10.
BARAK:

284/08 5 miesięczna biało-bura koteczka ze złamaną lewą tylną łapką
Obrazek
629/08 DEMON - chyba już nie muszę przedstawiać? Dziś wystawił mi brzucho do głaskania.
Obrazek
718,719,720/08 2 miesięczne czarne kocurki, w tym jeden niewidzialny :wink:
Obrazek
713,714,716,717/08 2 miesięczne bure i jeden popielaty kocurki
Obrazek
688/08 4 letni biało-bury kocurek
Obrazek
691/08 2 letnia koteczka z raną pod lewą pachą, już jest u E(d)ytki w DT. Rana pięknie oczyszczona, dziś wyglądała duuużo lepiej. Wygląda na to, że rana jest od wrośniętej obróżki.
ObrazekObrazek
730,731,732/08 6 tygodniowe bure dziewczynki - adoptowane
Obrazek
ObrazekObrazek
733/08 3,5 roczna biało-czarna koteczka
Obrazek
638/08 4 letni czarny olbrzym, niezwykle łagodny i przytulaśny, widać, że już jest zdrowy, bo drze papę na cały barak, żeby przyjść i go głaskać. Oczko mu troszkę cieknie, ale z tym poradzi sobie nawet niedoświadczony opiekun.
Obrazek
736/08 1 roczny dymny kocurek, troszkę obrażony, bo świeżo po kastracji :wink:
Obrazek
737/08 Bura koteczka, baaardzo zestresowana
Obrazek
742/08 Biało czarna koteczka, 743/08 biało-bury kourek, przyniesione przez opiekunkę, bo jej partner znęcał się nad nimi pod wpływem alkoholu - czarno-biała adoptowana 27.10
ObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Pon paź 27, 2008 17:40 przez Kicia_, łącznie edytowano 2 razy

Kicia_

Post » Nie paź 26, 2008 23:41

KOCIARNIA:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Przywiezione przez Straż dla Zwierząt czekają na przyjęcie do schroniska, nie wiem jeszcze dokąd trafią:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
KWARANTANNA:
Obrazek
692/08 5 letni kocurek leczony Iverminą
Obrazek
Obrazek
Podwórkowy rezydent na leczeniu pozaklatkowym, to fajny, wesoły kotek, bardzo kontaktowy, dostaje tylko kropelki do oczu, może ktoś go tu wypatrzy...
Obrazek
IZOLATKA:
W izolatce siedzi sporo rezydentów.
Tygrysek, 15 letni kocurek, ulubieniec wszystkich. Spędził większość życia na działkach, co nie przeszkadza mu być kotem nakolankowym. Będzie miał czyszczone ząbki.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Są dwa kotki z dziwnie przekrzywioną szyją: ten i Kasia, której od ponad tygodnia nie widziałam.
Obrazek
Śliczności z dużego wybiegu
Obrazek
Muszkieterowie, ich karteczka wisi teraz klatkę niżej przy innych maluchach, ale chyba nadal mają numery 657,658,659/08
Obrazek
Maluchy z biegunką
ObrazekObrazek
728/08 4 letni kocurek, który dostał się we wnyki. Jego stan jest bardzo poważny, był operowany, ale nie wiadomo jeszcze czy mu się uda
Obrazek

Kicia_

Post » Pon paź 27, 2008 0:01

DUŻY WYBIEG:
Sporo tu dzikusków, ale są też fajne, oswojone koty. Wybieg jest fajny, ale myślę, że lepiej by im było we własnym domu z ogrodem. Gdyby ktoś słyszał o jakimś dla nich, proszę o wiadomość. Z tego wybiegu zabrałam Calineczkę, która jest teraz kochanym kotkiem domowym, można o tym poczytać na wątku schroniskowców.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nie jest dziki, wydaje się osowiały, zawsze leży w tej samej budce i nie reaguje jak skaczę wokół niego z aparatem
Obrazek
Dzikusek jakich mało, ale do osoby karmiącej go regularnie się przyzywczai
ObrazekObrazek
Obrazek
W budkach można wypatrzeć takie cuda, choć zalecam ostrożność, bo potrafią wyskoczyć prosto na twarz
Obrazek
Obrazek
A to cudo nie wiem co tu robi. Jest śliczne, maleńkie i zjawiskowo piękne. Wygląda na zdrowe, jak tylko będzie miejsce w DT, to zabiorę.
Obrazek

Kicia_

Post » Pon paź 27, 2008 18:51

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pon paź 27, 2008 22:00

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Od: Czw paź 09, 2008 17:38

Post » Wto paź 28, 2008 9:39

Mruczeńka1981 pisze:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=469519504
allegro dla schronu

Wielkie dzięki Mruczeńko, dzięki twoim ogłoszeniom co tydzień kilka kotków znajduje domek :)

Kicia_

Post » Wto paź 28, 2008 13:31

O rany... :(
a teraz napiszę coś, za co mnie pewnie zabijecie, ale patrze na Demona i mysle, że to jest kot pisany marcjannie :oops: bez względu na to ile ich ma, ale to po prostu jest kot który do nikogo innego mi nie pasuje :oops:

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto paź 28, 2008 13:43

:D :D :D
Never pisze:O rany... Sad
a teraz napiszę coś, za co mnie pewnie zabijecie, ale patrze na Demona i mysle, że to jest kot pisany marcjannie bez względu na to ile ich ma, ale to po prostu jest kot który do nikogo innego mi nie pasuje

Marcjanna .... pozbyłaś sie Amir.... czas na nowy szal ...

:smiech3: :smiech3: :smiech3: :smiech3: :smiech3:
ObrazekObrazek

maxiking

Od: Nie sie 24, 2008 16:42

Post » Wto paź 28, 2008 13:54

maxiking - wielkie, wielkie dzięki!!! Już miałam pierwsze telefony :)

A Marcjannie dajcie spokój, niech wyleczy swoje stadko do końca :)

Kicia_

Post » Śro paź 29, 2008 11:35

Podrzucam. W górę, na pierwsza stronę!
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Śro paź 29, 2008 18:36

:ok:
ObrazekObrazek

maxiking