Wrocławskie schroniskowce

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 07, 2008 19:19

Havena pisze:Chyba nam sie uda tym razem - w czwartek jedziemy po persika, ktory jest we Wroclawiu w DT! Prosze o kciuki, zebysmy sie szybko polubili ;)

Chcialam sie tylko pochwalic, ze kocur juz jest u nas!!! Na razie zaszyl sie jednak za szafka :-( Boje sie troche o niego...
Wiecej nie bede zasmiecac watku prywata ;)

Pozdr.
Havena
Kocurek adoptowany 07.08.2008!!! :D
Obrazek

Havena

Od: Nie lip 20, 2008 22:37

Post » Czw sie 07, 2008 19:25

Havena pisze:
Havena pisze:Chyba nam sie uda tym razem - w czwartek jedziemy po persika, ktory jest we Wroclawiu w DT! Prosze o kciuki, zebysmy sie szybko polubili ;)

Chcialam sie tylko pochwalic, ze kocur juz jest u nas!!! Na razie zaszyl sie jednak za szafka :-( Boje sie troche o niego...

Pozdr.
Havena
:dance:
gratulacje:)
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Czw sie 07, 2008 21:24

Mruczeńka1981 pisze:
Havena pisze:

Pozdr.
Havena
:dance:
gratulacje:)

Przylaczam sie do gratulacji :D :D :D

Czy to ta persiczka co byla u Martki?

bellavita

Od: Czw wrz 27, 2007 15:04

Post » Czw sie 07, 2008 21:44

bellavita pisze:Przylaczam sie do gratulacji :D :D :D

Dziekuje!

bellavita pisze:Czy to ta persiczka co byla u Martki?

Nie, to persik bedacy na tymczasie u innej forumowiczki z Wroclawia. Nie byl oglaszany na miau, tylko na stronie For Animals.

Pozdr.
Havena
Kocurek adoptowany 07.08.2008!!! :D
Obrazek

Havena

Od: Nie lip 20, 2008 22:37

Post » Pt sie 08, 2008 5:48

ossett pisze:Mruczysława
Obrazek

Mrusia staruszka czeka na swoj domek...

bellavita

Post » Pt sie 08, 2008 6:56

Kicia_ pisze:
ossett pisze:Ona chyba budziła noworodka ze snu i dlatego ja oddali do schroniska.

No i tego nie rozumiem. Moje koty też biegały po noworodku, darły mu się do ucha, spały na nim i pod nim, asystowały przy karmieniu, przewijaniu i kąpaniu, ale obudzić go ze snu nie dały rady. Myślę, że to raczej Ciocia Dobra Rada opowiedziała bajeczkę o przegryzaniu grdyki we śnie :evil: Oj, co ja się nasłuchałam będąc w ciąży na temat kotów...

Mit o przegryzaniu grdyki we śnie (a szczególnie owłosionej) przez koty jest ciągle żywy w całym naszym pięknym kraju, a nawet coraz żywszy, bo coraz częściej go słyszę. Pokutuje od Białowieży(tam zginął w ten sposób pewien ksiądz osobiście znany matce człowieka u którego mieszkałam) po Wrocław(to właśnie ( a także to, że rzucaja sie na dzieci nawet 5letnie) uzasadnia niechęć do kotów ochraniarzy firmy Skorpion).
No, a koty piwniczne w blokach to uwielbiaja skakać z rur na niewinne lokatorki, dlatego chodza one tam tylko z mężami, którzy dla ich bezpieczeństwa noszą klucze do piwnicy ze sobą do pracy.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Pt sie 08, 2008 7:12

ossett pisze:
Kicia_ pisze:
ossett pisze:Ona chyba budziła noworodka ze snu i dlatego ja oddali do schroniska.

No i tego nie rozumiem. Moje koty też biegały po noworodku, darły mu się do ucha, spały na nim i pod nim, asystowały przy karmieniu, przewijaniu i kąpaniu, ale obudzić go ze snu nie dały rady. Myślę, że to raczej Ciocia Dobra Rada opowiedziała bajeczkę o przegryzaniu grdyki we śnie :evil: Oj, co ja się nasłuchałam będąc w ciąży na temat kotów...

Mit o przegryzaniu grdyki we śnie (a szczególnie owłosionej) przez koty jest ciągle żywy w całym naszym pięknym kraju, a nawet coraz żywszy, bo coraz częściej go słyszę. Pokutuje od Białowieży(tam zginął w ten sposób pewien ksiądz osobiście znany matce człowieka u którego mieszkałam) po Wrocław(to właśnie ( a także to, że rzucaja sie na dzieci nawet 5letnie) uzasadnia niechęć do kotów ochraniarzy firmy Skorpion).
No, a koty piwniczne w blokach to uwielbiaja skakać z rur na niewinne lokatorki, dlatego chodza one tam tylko z mężami, którzy dla ich bezpieczeństwa noszą klucze do piwnicy ze sobą do pracy.

Psychoterapia powinna być obowiązkowa!
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Pt sie 08, 2008 7:26

Przypominam:

Potrzebne pieniązki na leczenie i utrzymanie schroniskowców. Pomóżcie!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=79351&start=0
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=79349

Zapraszam też do robienia własnych bazarków dla naszych schroniskowców.

Kicia_

Post » Pt sie 08, 2008 19:46

Kicia_ pisze:Przypominam:

Potrzebne pieniązki na leczenie i utrzymanie schroniskowców. Pomóżcie!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=79351&start=0
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=79349

Zapraszam też do robienia własnych bazarków dla naszych schroniskowców.

Naprawde fajne gadżeciki sa na bazarku :D :D :D

bellavita

Post » Sob sie 09, 2008 6:12

Wczoraj znowu odwiedziłam nasze eks-schroniskowce.

Pirat jest przezabawny i inteligentny!
I jest juz całkiem miziasty, ale tylko wtedy jak sam tego chce.

Głaskałam lewa ręką intensywnie Mrusię, która przybierała rózne rozkoszne pozy i wydawała rozkoszne pomruki. Tuz za mna usadowił się Pirat i dość długo to obserwował, tak jak i Biała z oddali (zza krat swojego buduaru). W pewnym momencie Pirat położył sie tuż koło mojej prawej ręki, także z łatwością mogłam jednocześnie głaskać i jego jego.
Po 10 minutach pojawiła się Biała, która obserwowała z zainteresowaniem to głaskanie. Potem i sama chetnie poddala sie głaskaniu, ale na koniec zbiła mnie łapka.
Jednak jest coraz mniej zła. Ona w ogóle lubi być w pobliżu człowieka, Obserwować najczęściej z góry to co sie robic, asystowac przy wszystkim.
Jest jednak krzykliwa i drazliwa. Ale jakby coraz z nią lepiej. Nawet juz zaczyna sie czasem łasić do nóg.

Pirat tez chodzi za człowiekiem i obserwuje; poza tym biega, poluje, robi siusiu do nie swoich kuwet, dojada z miseczek Mrusi i Bialej, wyleguje sie na posłanku Białej i kocyku Mrusi, ale głownie jest naziemny, chociaż i poskakąc po meblach sobie lubi. Za to Biała prawie zawsze w locie i w najmniejszych szczelinach-dlatego jest ciut przybrudzona.
Nie za bardzo sie sama myje...

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Sob sie 09, 2008 7:43

Nie dziwię się Kopciuszkowi, że jest zła. Ktoś ją wyrzucił jak starą zabawkę jak tylko pojawiła się nowa.

Kicia_

Post » Nie sie 10, 2008 14:04

bellavita pisze:
Obrazek

bellavita

Post » Pon sie 11, 2008 20:13

Właśnie dotarła do mnie wielka paka bazarkowych różności od Alisy! :dance: :balony: :dance2: :kitty:
Jutro czeka mnie poważna sesja fotograficzna i będziecie mieli okazję pooglądać na bazarku, co takiego ciekawego Piracik dostał :)

Kicia_

Post » Śro sie 13, 2008 12:57

bellavita pisze:
Obrazek

bellavita

Post » Śro sie 13, 2008 13:16

zalicytowalam na bazarku futrzaczka, czy macie jakis numer konta, na ktory mozna by bylo co miesiac co nieco podeslac na wroclawskie kotki?
pozdrawiam
RUDOLFIK:
Obrazek

Aga_wroc

Od: Czw lip 19, 2007 8:46

[poprzednia][następna]