ADOPCJE PUCHATKOWA.. jak pomagac puchatym - dylematy s. 93

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 12, 2008 22:49

Tangerine jest z naszej śląskiej paczki więc może się skusi na sosnowieckiego chłopaka
ale chyba najpierw musi doleczyć koteczkę z tymczasika
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Sob kwi 12, 2008 22:59

aamms pisze:
tangerine1 pisze:ale sledze watki plaskaczy szukających domów :wink:

to wiesz o tym z Sosnowca, który ma tydzień na znalezienie domu? inaczej schron.. :evil:

na razie nie moge :( .
Mam chorą tymczasowiczke Majke, chorego Duszka, chorą Masze i lada moment wyląduje w wariatkowie :roll: .
Jestem przekonana, ze persik znajdzie dom.
Nie moze trafic do schroniska.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Sob kwi 12, 2008 23:35

Dziewczyny wielkie dzięki.

Po krotce, bo padam na pysk. Kotka wykapana, może źle, ale niestety tak śmierdziała, że nie mogłam.
Może nawet bardziej chodziło mi o wybicie podtopionych pcheł, bo miała tyle, że hej. Co mogłam to dałam do jedzenie......nawet mleko do picia, bo wody ani rusz, więc stwierdziłam że lepiej mleko przy jej odwodnieniu niż nic.
Obstrzygłam ile mogłam, bardzo się bałam aby jej nie skaleczyć. Zostało nie tak dużo na brzuchu. Właśnie tam jakiś guzek jest. Niestety nie kuwetkowa chyba? Kupa bardzo twarda, tak mi się wydaje. Po kąpieli trochę zmarzła zanim wysuszyłam ją i na poduszkę elektryczną. W kąpieli w pewnej chwili woda zrobiła się brunatna, wpadłam w panikę, że to krew, podłożyłam rękę czy to nie siusiu z krwią, ale chyba nie, chociaż sama nie wiem co to było. Woda tak tragicznie brudna, a mimo to jeszcze nie jest do końca idealnie czysta. Ale najważniejsze, aby żyła, jała a potem sama już sie umyje. Ma wolę życia, jest silna mimo to wszystko, bo mało spała, zainteresowana ucieczką wyjściem na saluuuny, ale nie tak prędko, bo moja inna tymczasowiczka nie szczepiona. I tu mam pytanie, czy persiczka jest dużym zagrożeniem dla moich ? Tak przy jej chudości pomyślałam o anemii zakaźnej?! matko, mam nadzieję, że nie. To tyle na dzisiaj, to znaczy już jest dzisiaj, to tyle na razie :)
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Nie kwi 13, 2008 5:10

Martka nie myśl o najgorszym...ulżyłas kotkowi bardzo.Odwodnienie tak wygląda...skóra i kości.Spokojnie....będzie dobrze.ale izoluj kicie na wszelki wypadek od innych zwierząt.Będzie dobrze...niech je i pije to natychmiast sie wzmocni.Czekam na wieści..... :)
Serniczek

Post » Nie kwi 13, 2008 7:05

za godzinę jedziemy do weta
ObrazekObrazek

martka

Post » Nie kwi 13, 2008 7:17

Trzymam kciuki i też czekam na wieści..
i nr konta..
martka, wyślij do mnie, porozsyłam dziweczynom.. :)
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Nie kwi 13, 2008 7:46

Kićka tak jakoś ciężej oddycha niż wczoraj, tak mi się wydaje. I jest bardziej osowiała. Siedzi na termoforku, już robię nastepny, cieplejszy na podróż do weta- nie mam auta, więc jedziemy autobusem, a dzisiaj zn jak na złość. Szykujemy sie do wyjścia. Nie spałam prawie całą noc, tylko czuwałam co i jak.
ObrazekObrazek

martka

Post » Nie kwi 13, 2008 9:09

czekam..... :?
Serniczek

Post » Nie kwi 13, 2008 9:14

Serniczek pisze:czekam..... :?

Serniczku, martka pisała, że wet przyjmuje dopiero od dziesiątej.. :)
Ale przyznam, że ja też niepokoję się o koteczkę..

aamms

Post » Nie kwi 13, 2008 10:22

wygląda na zawansowany koci katar i nerki.....ale nic ...da się ją z tego wyciągnąć. :?
Serniczek

Post » Nie kwi 13, 2008 10:23

Jesteśmy z powrotem. Kochane Miłosniczki Puchatków:
nie jest tragicznie
:) , kotka miała wyrwane dwa zęby, bo były z kamieniem z grzybicą. Dostała antyb. na dobre zagojenie, witaminy w zastrzyku,, została odpchlona, i pani dr ogoliła brzuszek i łapki i mysle, że teraz bedzie już coraz lepiej. Mam problemy z klawiaturą. Koteczka niestety nie wchodzi do kuwety, w związku z tym będzie kolejny problem, bo mogę ją trzymać u syna w pokoju, tak aby nie spotykała się z moimi kotuchami- ja mam zepsute drzwi, ale jak zacznie zasikiwać pokój, łózko to niestety mnie z nią eksmituje.
Dzisiaj mniej je, nie wiem czy już wczoraj tak się najadła, zaspokoiła ten pierwszy głód, czy jest coś nie tak.
Dostała dostała saszetkę convalescence rc. Zobaczymy jak będzie to jeśc. W planach mam rosołek dla niej. To tyle jak na razie.
ObrazekObrazek

martka

Post » Nie kwi 13, 2008 10:25

no to będzie z niej łabądek.. :D

A co z tym numerem konta? podasz?

aamms

Post » Nie kwi 13, 2008 10:25

a badanie krwi???trzeba będzie zrobić.....bo niekuwetkowanie może mieć z tym związek Ale to po kolei Na razie jest weselej.Martka trzym się... :D (nr konta daj)
Serniczek

Post » Nie kwi 13, 2008 10:29

niestey na badanie krwi musze iśc gdzie indziej, albo we środę jak będziemy na kontroli, bo mój wet nie ma labu. On pobiera i idzie się do luszkiego labu niedaleko, ale dzisiaj nieczynny jest. No i na razie szkoda jej zabierać krew, bo jest taka chudziutka. Ale mamy to w planach. We środę kontrola i odrobaczenie.
ObrazekObrazek

martka

Post » Nie kwi 13, 2008 10:37

PKO BP SA O/3 Wrocław
52 1020 5242 0000 2802 0094 3043
Marta Czyżewska :oops:

jestem wdzięczna za pomoc
ObrazekObrazek

martka

[poprzednia][następna]