ORZECHOWCE potrzebny transport Holandia-Polska/Orzechowce

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 07, 2008 17:49

bardzo mi zależy na tym aby kolejność pomocy była logiczna

- sterylki kastracje OK ale jak będą warunki na to aby takie zwierzęta trzymać i kurować po zabiegu -

- trzeba uszczelnić boksy zanim powstanie schronisko zgodnie z nowymi planami - szczeniąta przechodzą do innych boksów źle się to kończy, zwierzęta się rozmnażają ..... to dla mnie tragedia .....

- porządek trzeba zrobić, każdą budę wyczyścić pozbierać resztki pilnować rozdawanej karmy aby zaszczurzenie było coraz mniejsze -

to wszystko naprawdę się da ale nie czarujmy się porządku trzeba będzie pilnować codziennie ja nie będę w stanie tego dopilnować mam masę km do schronsika. Dobrze że są tam jeszcze pracownicy którzy cięzkiej roboty się nie boja i chwała im za to!

albiemu

Od: Pon gru 03, 2007 9:04

Post » Pon kwi 07, 2008 17:52

jednak żeby nie wiem jaka pomoc przyszła jakie środki się znalazły to w tym miejscu tak trudno dostępnym bez bardzo solidnego i konsekwentnego rozliczania pracowników nadal nie zmieni sie nic! A ja na to już wpływu nie mam. Wierzę że bez wzglęcu na to jakie zmiany nadejdą ktoś to zacznie naprawdę mocno w garści trzyamć i nasza pomoc wolontariacka tez nie będzie na wariackich papierach tylko bardziej solidna i przynosząca jeszcze lepsze efekty. Bo ja naprawdę chcę pomagac jak najlepiej! Ale tez potrzebują pomocy wsparcia współpracy i solidnej ręki!

albiemu

Post » Pon kwi 07, 2008 17:58

Z tego co zrozumialam za dwa tygodnie ma sie rozstrzygnac los schroniska. Ma je przejac inne stowarzyszenie : "Nadzieja" . Czy myslisz, ze jest to nadzieja tez dla zwierzat?

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Pon kwi 07, 2008 19:02

naprawdę mocno wierze w zmiany -bo w zmianę w starym Stwrzyszeniu coraż ciężej mi uwierzyć

albiemu

Post » Wto kwi 08, 2008 21:07

Witam,

Z radością informuję,że przesyłka została odebrana. :lol:
Odbierałam na 2 samochody - ledwo się pomieścilismy! Sa zdjęcia - ale nie mam kabla USB, to wrzucę jutro z pracy :?

Naprawdę dary wspaniale, pan kierowca z Holandii niezwykle przemiły i sympatyczny :!:
Obrazek Frania 03.01.2013 [*] na zawsze w moim sercu

madziaki

Od: Sob lip 15, 2006 16:21

Post » Wto kwi 08, 2008 21:35

ciesze sie :oops:

alysia

Post » Wto kwi 08, 2008 21:37

:-)
a czy znajdzie sie jeszcze miejsce dla paru kolder ?
wlasnie odebralam od znajomych
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto kwi 08, 2008 22:02

BarrAnn,
Jesli Madziaki ma miejsce w samochodzie (jest full). Jesli nie teraz, to w piatek, lub nastepnym razem :wink: :wink:

alysia

Post » Śro kwi 09, 2008 7:38

BarbAnn pisze::-)

Się znajdzie.... Dziś wysle co się da kurierem, więc trochę się zluzuję z miejscem w samochodzie :lol:

madziaki

Post » Śro kwi 09, 2008 8:17

madziaki pisze:
BarbAnn pisze::-)

Się znajdzie.... Dziś wysle co się da kurierem, więc trochę się zluzuję z miejscem w samochodzie :lol:

wacus bedzie to musiał wziąc na klatę bo dokonał zawłaszczenia przez zasiedzenie ;)
Moje koty
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Śro kwi 09, 2008 8:28

barbann - rozszyfruj prosze ostatni post, bo nic nie wiem co jest grane...
(Wacus, klata, zawlaszczenie??? :lol: :lol: )?

alysia

Post » Śro kwi 09, 2008 8:35

alysia pisze:barbann - rozszyfruj prosze ostatni post, bo nic nie wiem co jest grane...
(Wacus, klata, zawlaszczenie??? :lol: :lol: )?

wacus->kot
wziąc na klatę-> pogodzic się z czyms,
zawłaszczenie przez zasiedzenie a nawet za_spanie

Obrazek
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Śro kwi 09, 2008 8:42

Wacus - kolego - ja wiem, ze z gory wszystko lepiej widac, ale badz solidarny... ta gora pierzyn ma juz swoje przeznaczenie - dupiczki na nie czekaja, wiec wez to na klate :lol: :lol:

(uff - i ja sie czegos nauczylam) a zdjecie cudo :!: , Wacus w pozycji BABCIA

alysia

Post » Śro kwi 09, 2008 14:00

Witam,
Obiecane foto story....
(z góry przepraszam za jakość zdjęć :oops:)

Nasz przemiły Pan Kierowca przy holenderskim autobusie

Obrazek

Otwiera się schowek z darami......

Obrazek

Po krótkiej chwili okazuje się,że standardowy samochód osobowy z nieco większym niż przeciętnie bagażnikiem jest w stanie zabrać tylko 6 kartonów z 20, a co z kocami i podusiami ... :conf:

Obrazek

Koce i podusie pomaszerowały grzecznie do drugiego autka (na zdjęciu przesympatyczny mój pomocnik o poglądach neutralnych w sprawie footer, ale mam nadzieję,że po wczorajszej akcji się "nawróci" :lol: )

Obrazek

Część kocy zapakowaliśmy do mojego samochodu wykorzystując nawet przednie siedzenie pasażera...

Obrazek

To samo działo się w drugim samochodzie.....

Obrazek

W końcu jakoś się zapakowaliśmy, w drodze powrotnej zahaczyliśmy o parking Tesco, skąd odebraliśmy dary od Liwii

Dziś wyjeżdżają ode mnie 3 ogromne kartony, resztę dowiozę do Rzeszowa w piątek

Mam nadzieję, że na tej akcji pomoc się nie skończy.

Jeżdżę do Rzeszowa co 3 tygodnie i jeśli ktoś z Krakowa miałby coś do przekazania, to chętnie przewiozę :lol:

madziaki

Post » Śro kwi 09, 2008 14:09

Napisałam pw - sama nie mam wiele posłanek, ale poprosiłam moich uczniów, żeby zrobili porządki wiosenne w domu :D Mam nadzieję, że coś podrzucą, wtedy skontaktuję się z Tobą, madziaki.
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

[poprzednia][następna]