Zaginiony niebieskooki "syjamek" ASCHE 2006 Warszawa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 16, 2008 10:51

Fakt, nawet ostatnio było sporo o tym w mediach:
http://deser.gazeta.pl/deser/1,83452,4908595.html - dzięki naszej-klasie odnaleziono psa :)

A Nocny Patrol Łukianienki czytałam. Dobre. Rzadko się w Polsce pojawia rosyjskie fantasy, dopiero od niedawna zaczęto tłumaczyć, a mają ciekawe teksty :)
Coś innego z fantasy też czytasz?
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Sob lut 16, 2008 18:07

-Buffy- pisze:Pomocna może okazać się również "nasza-klasa".

to nawet bardzo dobry pomysł, bo jest tam baaardzo dużo osób które uwielbiają koty 8)
(i sporo osób z forum przy okazji też ;) )
są też same profile utworzone dla "miłośników kotów" czy np. "konta" fundacji, które znane są też tu, na miau.

(w wątku o Naszej Klasie na Koci Łapci są pod koniec [na ostatnich stronach] podane linki do przykładowych ludzko-kocich zbiorowisk ;) )
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie lut 17, 2008 2:49

ko_da1 pisze:widze ze mase ogłoszeń daliście, ale może dałoby sie jakoś tak mądrze napisac i wkleić tą historie na alegro?? jak coś mi przyjdzie do glowy jeszcze to napisze ale widze Wy już tu poruszałyście ziemie i niebo , nie mniej ja zawsze mam nadzieje i nie można jej tracić , jesli możesz wyślij mi foty na ko_da1@wp.pl porozsyłam znajomym on jest bardzo specyficznej urody, jedyne co mnie martwi to to, ze ktoś wie ze Go szukasz i ukrywa , ale może znajdzie sie inny ktoś kto tam bywa i pomoże ....bardzo trudne to wszystko :(

ko_da - dziekujemy za chęć pomocy :)
powysyłaj proszę link do ogłoszenia na ale.gratka:
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/827152_ ... szaro.html
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Nie lut 17, 2008 13:37

wibryska pisze:
ko_da1 pisze:widze ze mase ogłoszeń daliście, ale może dałoby sie jakoś tak mądrze napisac i wkleić tą historie na alegro?? jak coś mi przyjdzie do glowy jeszcze to napisze ale widze Wy już tu poruszałyście ziemie i niebo , nie mniej ja zawsze mam nadzieje i nie można jej tracić , jesli możesz wyślij mi foty na ko_da1@wp.pl porozsyłam znajomym on jest bardzo specyficznej urody, jedyne co mnie martwi to to, ze ktoś wie ze Go szukasz i ukrywa , ale może znajdzie sie inny ktoś kto tam bywa i pomoże ....bardzo trudne to wszystko :(

ko_da - dziekujemy za chęć pomocy :)
powysyłaj proszę link do ogłoszenia na ale.gratka:
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/827152_ ... szaro.html

ko_da
wysłałam Ci mail "łańcuszek"
sa tam zdjęcia i opis - mam nadzieję że wszystko najistotniejsze :)
dziękuję

ja więcej nic nie pisze (i tak mi zeżarło poprzedniego posta :x i pisze po raz drugi)
bo spieszno
ale bedę wieczorem

pozdrawiam i życzę Wam i Waszym Kociastym udanego Dnia Kota
buziaki dla Wszystkich Obrazek
Obrazek
Aia + Kaj Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lut 17, 2008 21:08 przez Aia, łącznie edytowano 1 raz

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Nie lut 17, 2008 19:38

ko_da1 pisze:taka malusia sugestia ................moze by zmienić w banerku żeby po kliknieciu otwierał sie nowy wątek ? :oops:

a sienie otwiera :o ... powiniena sie otwierć 2ga część wątku (czyli ten obecny)
tak samo mój duży jaki i te mini bannerki... :?
ale zaraz poprawię adres może coś przez przypadek sie sknociło...

odsyłacz od pierwszej części jest w pierwszym poście na 1str

ja dopiero wczoraj tu zaglądnełam i nie znam wszstkich szczegołów niestety , zastanawiam sie czy to że kociak zniknoł jest z udziałem kogoś trzeciego czy nie , jeśli tak to czy ta osoba nie chce czy nie potrafi juz wyjawić komu kociaka oddała ??

Asche został wyniesiony z domu właśnie przez osoby trzecie, którymi są facet mojej rodzicieliki i ona sama - oboje to alkoholicy i z tegoż to powodu właśnie nie chca powiedzieć co się stało z kocurkiem, ani nie mają zamiaru pójść na jakąkolwiek współpracę...

moze to durne co pisze ale staram sie pomysleć co sama bym robiła na Twoim miejscu, widze ze mase ogłoszeń daliście, ale może dałoby sie jakoś tak mądrze napisac i wkleić tą historie na alegro?? jak coś mi przyjdzie do glowy jeszcze to napisze ale widze Wy już tu poruszałyście ziemie i niebo , nie mniej ja zawsze mam nadzieje i nie można jej tracić , jesli możesz wyślij mi foty na ko_da1@wp.pl porozsyłam znajomym on jest bardzo specyficznej urody, jedyne co mnie martwi to to, ze ktoś wie ze Go szukasz i ukrywa , ale może znajdzie sie inny ktoś kto tam bywa i pomoże ....bardzo trudne to wszystko :(

postawić sie w takim położeniu jest chyba dośc trudne... ale jednak jak inaczej radzić "tak na sucho", dziękuję Ci ko_da

nawet piekłem bym wstrząsnęła gdyby to coś miało dać :(

byłam dziś pod Pałacem - Światowy Dzień Kota :wink: - ale do środka nie weszłam bo było za opłatą :roll: więc tylko porozkładałam plakaty dookoła
w drodze powrotnej, na piechote, też udało sie gdzie nie gdzie poroswieszać ogłoszenia...

Aia

Post » Nie lut 17, 2008 19:49

-Buffy- pisze:
Aia pisze:...
napisałam do MERTA
to co mówiłam
"Podaj Dalej"

prośba do Warszawiaków :)
jeśli ktoś z Was bierze codziennie (mi sie zdarza sporadycznie) Metro to sprawdzcie czy wydrukowali
na drugiej stronie nad Kawałami
i dajcie znać jakby co
będe wdzięczna :D
...

Co prawda nie jestem Warszawianką, ale Metro przeglądam codziennie.
W ten sposób znalazłam ich stronkę -

http://dziennikmetro.pl/zwierzyniec/

gdzie oprócz np. "oddam zwierzaka do adopcji" jest również:

http://dziennikmetro.pl/zwierzyniec/zgubione-zaginione/

Warto spróbować i tam dodać ogłoszenie.

Pomocna może okazać się również "nasza-klasa".

Buffy dziękuję za podanie adresu
wysłałam już wczoraj tam ogłoszenie ale widze że jak na razie bez odzewu :?
chycba za chwilę jeszcze raz powtórzę

co do naszej-klasy...
się troszkę :roll: szkół przerobiło :roll: :roll:
nie mam znajomych których chciałabym odnaleźc i którzy mogli by pomóc... z tymi co mogą utrzymuje kontakt
niemniej jednak zalogowałam sie tam... muszę powiedzieć że stronak nie dla mojgo komputera :? wogóle nie chce mi chodzić :oops: każda jedna strona otwierała sie po 10 minut :evil: nie wiem dlaczego...
udało sie wstawić do profilu zdjęcie z opisem Asche'a (trwało to dobre 40 min...)

a to miła wiadomość że przez taką stronkę udało sie psa odnaleźć :D
z tego co udało mi sie. zauwżyć to nasza-klasa podobna do grono.net a tam juz trzymam rękę na pulsie i zamęczam Gronowiczów przypominaniem sie :roll: 8)

Aia

Post » Nie lut 17, 2008 21:04

Siean pisze:A Nocny Patrol Łukianienki czytałam. Dobre. Rzadko się w Polsce pojawia rosyjskie fantasy, dopiero od niedawna zaczęto tłumaczyć, a mają ciekawe teksty :)
Coś innego z fantasy też czytasz?

:D dobre dobre
a nawet lepiej i bardzo sie cieszę i już zacieram łapki ze są jeszcze 3 (chyba) części książki^^
nie pamiętam bym wcześniej czytała powieści typu S-f... jakoś tak zawsze mi sie wydawały, moze nie słusznie, takie troszkę nudne... (! nie raz czytałam... elfy, smoki itp - nawet fajne ale nie mój typ :wink: )
ja bardziej w pisarzach gustuje^^
Masterton, którego mam plan przeczytania wszystkich książek (na liczniku ponad 40 :mrgreen: i już coraz ciężej ze zdobyciem nowych tzn najstarszych książek) - świetny styl pisania, Kinga - genialnie zagłębia sie w psychikę, też i Cook bywa fascynujący^^
teraz chyba dojdzie do tej gromadki Łukjanienko Obrazek

pozdrawiam
A. +K. Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lut 18, 2008 0:34 przez Aia, łącznie edytowano 1 raz

Aia

Post » Nie lut 17, 2008 23:20

Aia pisze:byłam dziś pod Pałacem - Światowy Dzień Kota :wink: - ale do środka nie weszłam bo było za opłatą :roll: więc tylko porozkładałam plakaty dookoła
w drodze powrotnej, na piechote, też udało sie gdzie nie gdzie poroswieszać ogłoszenia...

to dobrze, że miałaś taki pomysł, może ktoś będzie coś wiedział

a o książce pierwszy raz słyszę, z tego co piszesz jest bardzo wciągająca :)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto lut 19, 2008 13:36

wczoraj wieczorem wracałam ze spotkania ze znajomą
tą samą drogą gdzie wieszałam ogłoszenia w niedziele
ocalało tylko jedno :cry:
wszystkie inne pozrywane - ani śladu po nich
szkoda że nawet jednego dnia nie powisiały
coś nadobowiązkowi ci zrywacze :cry:
odzweu jak można było sie domyleć żadnego...

ksiązkę na prawdę polecam
przyjemnie przelatują kolejne kartki, rozdziały, wciąga :D - oczywiście już dawno przeczytana :roll:

pozdrawiam
A. ciągle nic... jak kamień w wodę... nigdzie na horyzoncie popielatego kociaka Obrazek

Aia

Post » Wto lut 19, 2008 22:40

taka ładna dziś pogoda u nas była
+ 7*C :D
zapakowałm psi i poszłam na spacer wybiegać Go :wink:
zwierz ładnie szalał bez smyczy (dodatkową motywacją by sie mnie słuchał - kostki sera żółtego, ale w sumie mogło sie obyć i bez wzmacniaczy :wink: :mrgreen: )
zresztą co ja będę pisać :roll: może ktoś będzie miał ochotę pooglądać Patyczaka

film z Kajetoonkiem Obrazek :arrow: http://pl.youtube.com/watch?v=vTeaCNN2CPY
(szkoda tylko ze YouTube tak strasznie zniekształca obraz :? ... ale wierzcie że ta ruda latająca mucha to Kaj :lol: )

Obrazek z badylkiem nad ziemią lewituje

pozdrawiam
A. +K.

Aia

Post » Śro lut 20, 2008 1:00

ojej... to ja jeszcze nie napisalam tego, co mialam tu napisac?
chyba pora klasc sie spac Obrazek

wszystkiego naj dla wszystkich!

varulv

Od: Wto lip 10, 2007 23:18

Post » Śro lut 20, 2008 9:20

Aia pisze:...
wysłałam już wczoraj tam ogłoszenie ale widze że jak na razie bez odzewu :?
chycba za chwilę jeszcze raz powtórzę...

My też czekamy na jakikolwiek odzew w sprawie "naszych" kotów, które potrzebują nowych domków.
Ale niekiedy trzeba trochę dłużej poczekać.

Chociaż z odnalezieniem kota - tak jak w Twoim przypadku - może to albo jeszcze dłużej potrwać, albo nawet nie odnieść żadnego skutku. :(

Bardzo mi przykro, że w taki sposób straciłaś kotka. :(

Aia pisze:co do naszej-klasy...
... każda jedna strona otwierała sie po 10 minut :evil: nie wiem dlaczego...
udało sie wstawić do profilu zdjęcie z opisem Asche'a (trwało to dobre 40 min...)

Nasza-klasa, mimo przeniesienia na nowe serwery, działa jak działa. :)
Zawsze mówię, że nawet "miau", mimo ogromu użytkowników" znacznie lepiej chodzi. :)

Ale może znajdzie sie ktoś na "naszej-klasie", kto akurat będzie coś wiedział lub widział.

Mocno trzymam kciuki za odnalezienie Ashe'a.

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Śro lut 20, 2008 15:46

Aia, trzymamy kciuki cały czas Obrazek

olka&bartek

Od: Nie sie 26, 2007 15:22

Post » Sob lut 23, 2008 17:10

Aia kazała napisać, że komputer jej się zawirusował i nie może połączyć się z internetem, więc jeśli nic nie uda jej się z tym zrobić, to dostęp do netu będzie miała dopiero jak wróci na uczelnię, czyli za ok. tydzień.
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie lut 24, 2008 0:10

Kaj na zdjęciu rewelacyjny :)
filmik obejrzymy trochę później

no to musimy się zmobilizować i podnosić wątek
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

[poprzednia][następna]