Okrucieństwo wobec kotka na festiwalu filmowym (BRUTALNE)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 11, 2007 16:55

podpisalam.I szkoda że nie moge nazwac po imieniu tego "artysty" :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: filmu nie oglądalam.Nie potrafie patrzeć na takie coś.... :cry:

Gama

Od: Wto gru 05, 2006 20:55

Post » Sob maja 12, 2007 12:05

agusiaw pisze:Słuchajcie - coś się dzieje:
http://eux.tv/article.aspx?articleId=7290
Obrońcy zwierząt złożyli zawiadomienie o przestępstwie, koleś się tłumaczy, że dostał ten materiał z "zewnętrznych źródeł" - coś mi się wierzyć nie chce :evil:
A jury festiwalu zapowiedziało, że cofnie wyróżnienie, jeśli okaże się, że kot faktycznie zginął na "potrzeby" filmu - kurde jakby to miało jakieś znaczenie - po prostu takiego bestialstwa nie powinno się promować, a już na pewno nie wyróżniać!!

Dzięki wielkie za wieści!!!
Bardzo dobrze, niech się dzieje!!!! I mam nadzieję, że gościowi nie ujdzie na sucho!!!
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Sob maja 12, 2007 23:01

Ja nawet nie mam zamiaru oglądać. Takie okrucieństwo powinno być surowo karane. Wrrr.... szlag może trafić, jeśli ktoś jest zdolny do takiego bestialstwa w imię chorego artyzmu to co w imie tego może jeszcze zrobić?? :(
Jestem Dżeruś
Obrazek

Bóg stworzył kota, żeby człowiek mógł głaskać tygrysa.
Victor Marie Hugo

unerro

Od: Pon kwi 02, 2007 17:47

Post » Czw maja 24, 2007 22:02

I co? I co?

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Czw maja 31, 2007 12:19

Dopiero co w zeszłym roku mieli historię schroniska ala polska Ligota teraz to !!!!! A ja tak kocham Węgry ale pocieszam się,ze wkażdym kraju są dewianci, wstyd mi przez takich ludzi,że jestem człowiekiem ,podpiszę idam znać na forum mudikowe,tam jest sporo Węgrów.

Rilla&Vivat

Od: Czw mar 15, 2007 20:45

Post » Pt cze 01, 2007 9:17

Też kocham węgierską kulturę, ale jak w każdym społeczeństwie i tam znajdzie się jakiś sqr****n. Petycja podpisana, list do ośrodka kultury wysłany.

Filmiku nie obejrzałam i nie obejrzę - same reakcje mi wystarczą. Nawet jeśli facet tłumaczy, że to nie on zabił kotka, to nie oznacza, że nie powinien być skazany. Jak taki filmik by wpadł w moje ręce, to zawiadomiłabym odpowiednie władze, nawet ryzykując ośmieszenie.

Nie jem zwierząt, ich życie ma dla mnie taką samą wartość, jak życie ludzkie i uważam, że powinno się ponosić za zabójstwo zwierząt, szczególnie z takim okrucieństwem, taką samą odpowiedzialność jak za zwykłe morderstwo. Moim skromnym zdaniem tak powinno się osądzić tego idiotę i barbarzyńcę.

Emocje mnie poniosły, ale takie rzeczy mną wstrząsają. Tak jak ten palant od filmu z chomikiem...

Spiky_Sid

Od: Nie gru 10, 2006 16:01

Post » Pt cze 01, 2007 9:21

Jeśli coś wiecie, co się dalej dzieje z tym "artystą" i jego "dziełem", napiszcie...

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt cze 01, 2007 9:43

Nie obejrzałem tego filmu - pokazywanie autentycznej śmierci kotka (nie pozorowanej) przez utopienie w wannie jest barbarzyństwem i zasługuje tylko i wyłącznie na potępienie :evil: :evil: :evil: . Z tego powodu uważam, iż takie reality dyskwalifikuje film w jakimkolwiek festiwalu.
Zaraz podpiszę petycję.
Piotr W.
Obrazek

piotr.w68

Od: Sob gru 31, 2005 17:35

Post » Śro cze 13, 2007 1:12

I jak? Co dzieje sie z tym morderca? Czy sa jakies nowe informacje dotyczace tej sprawy?

Jezeli stanie na tym, ze tez rezyser ma ten film z topieniem kota z "niewiadomego zrodla" i nie poniesie zadnych konsekwencji... Zaczne watpic w UE, znienawidze Wegry, za brak dzialania...

Przeciez na filmie widac dlon topiącego, tak ciezko ja porownac z dlonia tego "artysty" badz osoba w jakis sposob zwiazana z tym "filmem" :?: :?: :?:

Nie rozumiem tez dlaczego TAKI film zostal pokazany na tym festiwalu. Kto zgodzil sie na publikacje? Jakim cudem cos tak okrutnego zostalo pokazane publicznosci... Wiele osob powinno zostac moim zdaniem ukaranych. Autor, oprawca, na dozywotnie wiezienie :evil:

FreEp

Od: Śro wrz 20, 2006 1:27

Post » Pon cze 18, 2007 9:44

Zobaczyłem.
Podpisałem.
Komentować nie będę.
:evil: :evil: :evil:

vauban

Od: Pon mar 12, 2007 2:03

Post » Wto cze 19, 2007 12:10

filmu nie widziałam, nie jestem w stanie, petycję podpisałam, a wątek jest też na forum nasz koci zakątek gazety wyborczej, czegoś tu nie rozumiem :"facet tłumaczy, że to nie on zabił kotka"? to jest co najmniej dwóch winnych- jeden zabił bo drugi go podżegał (no bo nie kazał) proponuje aby obaj popełnili harakiri i uwiecznili to na filmie, a film na festiwal na pweno dostanie nagodę, a panom już i tak dużo zycia nie zostało... jakoś tak im życzę licho :(
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Śro cze 27, 2007 21:06 Nawet nie będę oglądać

Bo coś takiego nei mieści mi sie w głowie. Juz podpisuję petycję, nie tylko jako miłośniczka kotów, ale jako zwolenniczka humanitarnego traktowania zywych stworzeń.

pinkpanther

Od: Pt gru 29, 2006 11:50

Post » Śro cze 27, 2007 21:31

['] :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: [']

Kasia_1991

Uwaga

Od: Nie mar 18, 2007 12:58

Post » Czw cze 28, 2007 1:03

Dziękuję za link. Petycję podpisałem dzisiaj. Jest prawie 9.000 podpisów. Tak bardzo chciał żyć. Jak długo walczył.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Od: Śro lip 12, 2006 22:34

Post » Pt wrz 07, 2007 22:39

podpisalam

nie obejrzalam, nie mam na to sily..
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

[poprzednia][następna]