Aduś-tymczas jest, nowy domek prosi o wsparcie-S.Kat

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 09, 2007 7:21

Ko_da dzisiaj odbierasz wyniki?
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Śro maja 09, 2007 12:06

jak bedą wyniki to mi zadzwonią siedze dzis jak na szpilkach narazie cisza :roll:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Śro maja 09, 2007 13:40

UJEMNE :lol: :lol: :lol:

FelV ujemny(-)
FIV ujemny(-)

morfologie potem przepisze teraz musze lecieć ale wyniki testów chciałam Wam przekazać już :lol: :lol:
Ostatnio edytowano Śro maja 09, 2007 13:46 przez ko_da1, łącznie edytowano 1 raz
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Śro maja 09, 2007 13:42

:dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :balony:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro maja 09, 2007 13:51

ko_da1 pisze: UJEMNE :lol: :lol: :lol:

FelV ujemny(-)
FIV ujemny(-)

morfologie potem przepisze teraz musze lecieć ale wyniki testów chciałam Wam przekazać już :lol: :lol:

:dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Śro maja 09, 2007 14:08

mam 5 minut moze zdąże :lol:

L.Erytrocytów 7,89 norma (6,5 - 10,0 mln/mm sześcienny)
Hemoglobina 12,4 norma (8-15 g/dl)
Hematokryt 38,7 norma (24-45%)
MCV 49 norma (940-55 fl)
MCH 15,7 norma (13-17 pg)
MCHC 32,0 norma (30-36 g/dl )
L.Leukocytów 18,7 norma (10,0 - 15,0 tys/mm szescienny)
Limfocyty 27 norma (20-50%)
Monocyty 4 norma (1-4%)
Kwasochłonne 16 norma (2-12%)
Pałeczki 0 norma (0-3%)
Segmenty 53 norma ( 35-75%)
Płytki Krwi 335 norma ( 100-400 tys/mm szescienny )
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Śro maja 09, 2007 19:02

:Dale się cieszę,ze testy ujemne :D
a wyników nie umiem zinterpretować, niestety
może ktoś mądrzejszy potrafi

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro maja 09, 2007 19:15

wyniki są lepsze niz sie tego spodziewalismy :lol: podwyzszone L.kwasochłonne sugerują sporą inwazje obcych u naszej Adusi :twisted: w związku z czym napewno bedziemy sie jeszcze najmniej raz odrobaczac , antybiotyk narazie nie bedzie podany zobaczymy w przyszłym tygodniu jak ma sie wyciek z oczek po podawaniu scanomune, jest szansa ze sie samo wszystko wyciszy, pozatym nasza pannica wczoraj pierwszy raz sama sobie wskoczyła na parapet okienny i przyglądała sie wszystkiemu z ciekawoscią, myśle ze zaineteresowanie otoczeniem po 3 tygodniach siedzenia w zacisznym kąciku jest dobrym znakiem :lol:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Czw maja 10, 2007 6:53

ko_da1 pisze:wyniki są lepsze niz sie tego spodziewalismy :lol: podwyzszone L.kwasochłonne sugerują sporą inwazje obcych u naszej Adusi :twisted: w związku z czym napewno bedziemy sie jeszcze najmniej raz odrobaczac , antybiotyk narazie nie bedzie podany zobaczymy w przyszłym tygodniu jak ma sie wyciek z oczek po podawaniu scanomune, jest szansa ze sie samo wszystko wyciszy, pozatym nasza pannica wczoraj pierwszy raz sama sobie wskoczyła na parapet okienny i przyglądała sie wszystkiemu z ciekawoscią, myśle ze zaineteresowanie otoczeniem po 3 tygodniach siedzenia w zacisznym kąciku jest dobrym znakiem :lol:

Ko_da jesteś chyba najwspanialszym domkiem tymczasowym jakim znam :D :D .U ciebie tak szybko koty dochodzą do siebie
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Czw maja 10, 2007 17:40

ko_da1 pisze:wyniki są lepsze niz sie tego spodziewalismy :lol: podwyzszone L.kwasochłonne sugerują sporą inwazje obcych u naszej Adusi :twisted: w związku z czym napewno bedziemy sie jeszcze najmniej raz odrobaczac , antybiotyk narazie nie bedzie podany zobaczymy w przyszłym tygodniu jak ma sie wyciek z oczek po podawaniu scanomune, jest szansa ze sie samo wszystko wyciszy, pozatym nasza pannica wczoraj pierwszy raz sama sobie wskoczyła na parapet okienny i przyglądała sie wszystkiemu z ciekawoscią, myśle ze zaineteresowanie otoczeniem po 3 tygodniach siedzenia w zacisznym kąciku jest dobrym znakiem :lol:

wygląda na to,ze oprócz obcych to po prostu schroniskowy stres wykańczał kicie :(
Parapet to juz duzy sukces :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt maja 11, 2007 1:27

iwona_35 pisze:

Ko_da jesteś chyba najwspanialszym domkiem tymczasowym jakim znam :D :D .U ciebie tak szybko koty dochodzą do siebie[/quote]

tak tak :!: :!: :!:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pt maja 11, 2007 20:19

pojawił sie problem :( Ada gupolek wylizała sobie 4 placki juz z boku na pleckach i tylnych łapkach , jeden kawałek jest spory całkiem :( wylizała zupełnie z siersci i wciąż podlizuje mimo ze sie ją pilnuje, miejsca te robią sie czerwone tam gdzie jezyk operuje najczesciej i najintensywniej, obrzeza tych placków są zupełnie normalne pomijając ze łyse chodzi mi o to ze nie widac na nich zadnych zmian ani łuszczenia nic ,tak jakby ją ktoś ogolił zdrowa łysa skora , gorzej ze srodkami tych miejsc są czerwone i juz jakby lepkie od tego lizania :( jutro pojedziemy z Iwoną do weta bo Ada jest juz u mamy od kilku dni i tam jest najblirzej , zobaczymy co powie , jak nie urok to ..............ech :(
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Pt maja 11, 2007 20:21

najważniejsze, że testy dobrze wyszły, to znaczy ujemnie;)
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pt maja 11, 2007 20:30

tak to najwazniejsze :lol: ale skąd to lizanie teraz?:(pytałam dzis weta mojego ale nie miałam Ady zeby pokazac wiec nie mogł nic dokładnie powiedziec , mogą byc jeszcze pasozyty i moze ją swedziec skora dzis dostałam do niej paste jutro rano jej podam , moze to byc alergia moze byc reakcja na stres , osłabienie organizmu , grzyb raczej nie bo skąd by go złąpała u mnie nie ma grzyba a mama nie ma zwierząt a te co były tez nie chorowały sama nie wiem co to moze byc i czego sie łapać , reakcja na fiprex tez raczej nie bo podany jest juz 2 tygodnie temu a lize sie od 2 dni , moze z jaj sie wykluwają wszoły jeszcze i zanim padną to ją draznią ................sto pomysłów jest ale jaki jest własciwy :( co mnie jeszcze zastanawia to zapach z pyszczka ma pasqdny :? ona ma w fatalnym stanie zęby ale czekamy az sie wzmocni zanim w narkozie sie je wyczysci i ta ślina na łapce ktora chyba przy spaniu jej skapała jak oparła pysio jest taka brązowa, :roll:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Sob maja 12, 2007 17:39

dziś Adusia była z nami u pani wetki. i tak........
te wylizane placki to prawdopodobnie alregia albo pokarmowa albo na pchły czy wszoły , może też być reakcją na stres i ból, dostała narazie dietetyczne jedzonko dla alergików suche , pozatym bardzo ruszał jej sie dolny prawy kieł ktory był dzis na żywca wyrywany, równiez na żywca miała usówany częsciowo kamień nazębny ktory spowodował bardzo silny stan zapalny dziąseł i mozliwe ze stąd zaczoł sie ruszac kieł :( kotka jest za słaba na narkoze a kieł powodował juz nadmierne slinienie i bol , kicia dzis była od rana bardzo osowjała i miała gorszy duzo apetyt co raczej chyba nikogo nie dziwi :( przyznam sie ze słabo mi sie zrobiło w pewnym momencie i ciesze sie bardzo że Mała1 ją trzymała bo chyba nie dałabym rady :cry: , kicunia dostał dzis antybiotyk i lek przeciwalergiczny, miała tez posmarowane te łyse placki gencjanom( chyba na spirytusie) bardzo ją szczypało i sie wyrywała :( tak ze napewno nie miała dzis udanego przedpołudnia bo duzo bolu musiała zniesc by pozniej mogło byc lepiej .........po 2 godzinach w domu zaczynała juz mruczec i nastawiac pysio do miziania tylko nie bardzo chce jesc , nie dosc ze z przodu wcale zębów nie ma to jeszcze rana po wyrwanym kle , jest moze karma antyalergiczna w saszetkach? bo narazie suche trzeba bedzie namaczac ......i to tyle na dzis
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

[poprzednia][następna]