Maja ze schr.Katowice-szczęśliwa w nowym domku:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 09, 2007 16:30

Dziś już po zastrzykach były dwa :
-Lydium KLP
- Synulox
za oba zapłaciłam 8 zł
tempertaura spadła do 39,2 stopnia i dzis na gorączke nie dostała nic , stan podgorączkowy jest nawet wskazany a szprycowanie ją tyloma lekami nie bardzo . To tyle o leczeniu.
Pozatym kicia jak zawsze miziasta , wcina ładnie , u weta płacze niestety , w transporterku sie cała trzęsie :( podejrzewam że ze starchu jest opatulona to zimno jej nie ma . Jutro znowu wizyta u Pana Doktora i dalsze relacje :roll:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Wto sty 09, 2007 17:36

Trzymam kciuki. Myślę, że bardzo jej pomaga to, że jest w domku, gdzie ludzie maja dla niej dobre slowo. Kotek musi czuć, że jest dla kgoś ważny.

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Wto sty 09, 2007 17:38

Śliczne maleństwo, te obwódki wokoło oczu :1luvu:.
Za zdrówko Mai. :ok:
Domek u Agaty_2 mam nadzieję że już zaklepany.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto sty 09, 2007 21:25

Kolejne zdjęcia :D te z wczoraj kiedy kicunia miała temperature i była taka obolała po zastrzykach :roll:

Obrazek Obrazek

Te zdjęcia są robione dzis , myśle że kotka ogolnie czuje sie lepiej chociaz dalej kicha ale wydaje mi sie że mniej , płacze też jedno oczko i wydaje mi sie ze drugie tez zaczyna , ale jet to wydzielina prezzroczysta i mam nadzieje że szybciutko sie z tym uporamy , RC juz dziś zaczeła wcinać z większą przyjemnoscią , wczoraj jadła ale tak jakby jej sie wcale nie chciało . Pozatym sierść zaczyna nabierać troszke blasku i nie jest juz taka szorstka w dotyku zaczyna być gładka :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tutaj mamy kolacje i jej sypialnie uwielbia wchodzić pod łóżko kiedy przychodzi czas spania :D

Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Wto sty 09, 2007 21:35 przez ko_da1, łącznie edytowano 2 razy
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Wto sty 09, 2007 21:30

:D :D :D Oby było jak najlepiej :D

Agata_2

Od: Śro gru 27, 2006 19:38

Post » Wto sty 09, 2007 21:42

trzymaj się kocinko :love:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Wto sty 09, 2007 23:06

Mizianki dla Majusi :*

Sporty

Od: Czw paź 20, 2005 8:06

Post » Śro sty 10, 2007 5:30

Sporty pisze:Mizianki dla Majusi :*

:D
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Śro sty 10, 2007 18:34

Ciężki mam dziś dzień , niedosc ze w pracy zapieprz to zaraz po musiałam jechac sprawy załatwiac ledwo wpadłam do domu Majke do transporterka i wet , u weta nie najlepsze wiesci , chyba mam dzis dosyc......... a więc tak ..
Majka je łądnie i wygląda lepiej ale ma (wczoraj zauważyłam) pupke czerwoną :( podejzewam i wet tez ze to pozostałosc po biegunce niestety , a przy mierzeniu temperatury na nowo sie podrazniło troszke , samo mierzenie znosi kiepsko od początku płacze i sie wyrywa , dzis wet mocno wymaczał termometr w parafinie i było mniej krzyku ale jednak był , pozatym jak ją juz wziełam na ręce i kichła to żółte poleciało troszke z noska :( do tego wydaje mis sie ze charczy i kaszle troszke (co zgłosiłam wetowi) no i temperatura wzrosła od wczoraj do 39,5 :?
W związku z powyzszym nastąpiłą zmiana antybiotyku i środka wspomagająco -uodparniającego na :
-Wetastymina
-Linco-Spectin
zastrzyki najmniej trzeba przez kolejne 5 dni podawac , a ona tak sie boi tych wizyt tak bardzo sie trzęsie ..........musi byc to musi (powiedziałąm jej ze w niedziele ciocia mysza_7 przyjdzie podac i nie bedzie bolało :D )
Mam prośbe o jakieś rady w związku z tym katarem , niegdy nie miałam kota chorego na KK :? poza dbaniem o nią o jej diete lataniem do weta jestem troszke bezrdana , nie wiem jak sie w tym temacie poruszac , mam rozpylac w pokoju gdzie Maja jest kropelki inhalol co robie , staram sie by było jej ciepło , widze ze apetyt ma i siusia ładnie , kupeczki nie było dwa dni ale wet obmacał i powiedział ze nic nie zalega że jak narazie nie ma czym sie martwic , nie wiem jak moge jeszcze walczyc z tym choróbskiem :roll:
Dziś zapąłciłam 8 zł , saszetki RC mamy jeszcze trzy więc wystarczy narazie na około 3 dni
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Śro sty 10, 2007 19:55

Jejku Maja co Ty robisz malenka? :( Nati, trzymam kciuki, pamietaj ,ze masz dobrego weta i zrobi wszystko zeby Majusia jak najszybciej byla calkiem zdrowa :ok:
A ja jutro moze was odwiedze :)

Sporty

Od: Czw paź 20, 2005 8:06

Post » Śro sty 10, 2007 20:09

Sporty pisze:Jejku Maja co Ty robisz malenka? :( Nati, trzymam kciuki, pamietaj ,ze masz dobrego weta i zrobi wszystko zeby Majusia jak najszybciej byla calkiem zdrowa :ok:

ja też bym chciała Was odwiedzić...

a kciuki cały czas trzymamy! :ok: :ok: :ok:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro sty 10, 2007 20:13

CoToMa pisze:
Sporty pisze:Jejku Maja co Ty robisz malenka? :( Nati, trzymam kciuki, pamietaj ,ze masz dobrego weta i zrobi wszystko zeby Majusia jak najszybciej byla calkiem zdrowa :ok:

Nie ma problemu zapraszam serdecznie :D
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Śro sty 10, 2007 21:12

ko_da1 pisze:
CoToMa pisze:

Nie ma problemu zapraszam serdecznie :D

może za jakieś 2 tygodnie :twisted:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro sty 10, 2007 23:05

:? Eh znowu jest ..tak nie za bardzo. :(
Ale będzie ok. ja myśle,że przez te 2 tygodnie się z rego wyliże..(koty ze wszystkiego się wyliżą)

:D będzie dobrze :D

Agata_2

Post » Śro sty 10, 2007 23:07

Czy mogłabym panią prosić (ko_da1)aby pani wklejała chociaż raz na dwa dni zdjątka???

Agata_2

[poprzednia][następna]