Czarna Nesca [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 10, 2006 17:17

:1luvu: :love: :1luvu: :love: :1luvu: :love:
Cudo :!: :!: :!:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie wrz 10, 2006 17:24

Śliczna fotka!!!!! :D
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Pon wrz 11, 2006 10:47

Czy piękna Nesia spała dziś we właściwym miejscu, tzn na Twojej poduszce?
Czy wymagam zbyt szybkch postępów? :wink:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon wrz 11, 2006 19:48

Wymagasz zbyt wiele. Ale Nesia ciągle reaguje na zawołanie, przychodzi, ociera się o nogi. Ciekawie zagląda do łazienki kiedy tam pójdę. Dziś jak stałam przed lustrem i czesałam włosy, to miałam gratis super masaż łydek grzbiecikiem i boczkami kota :)

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto wrz 12, 2006 10:25

Nesiątko ma dwie nowe zabawy. Pierwsza, to zataszczenie swoich zbawek pod prysznic i dzikie harce w tym miejscu połączone z wieszaniem sie na zasłonce prysznicowej. I zabawa druga, to wrzucanie zabawek pod niski fotel, a potem wyginanie się połączone z szarpaniem narzuty na fotelu, które nie wiem co ma na celu, bo na pewno nie wyciągnięcie zabawek spod fotela. Jak już sie powije i powisi na narzucie, to spokojnie wyciąga sobie zabaweczki spod fotela i taszczy je pod prysznic :lol:
Aha, no i jest też trzecia zabawa - nasza wspólna. Ja staję za drzwiami i wystawiam paluszki w różnych miesjcach przy drzwiach, a Nesia sobie na nie poluje :lol:
Dziś jak się obudziłam, to Nesia podeszła do łóżka, stanęła na tylnych łapkach i zaczęła przebierać przednimi łapkami zachęcając mnie do zabawy. Słodko to wyglądało. Dziś znowy towarzyszyła mi w robieniu śniadania, myciu i czesaniu. Bardzo mnie to cieszy.

Najbardziej by mnie cieszył jednak nowy domek dla malutkiej niuni.

A w ogóle to Nesia jest taką raczej drobniutką koteczką, ma malutką główkę, co widac na tym zdjęciu:

Obrazek

CoolCaty

Post » Wto wrz 12, 2006 15:17

Nesca w goree
po tym co przezyla s
dobry domku pokaz sie
dla czarnej księzniczki :kitty:
Iwona
Obrazek Obrazek

iwona72

Od: Pt gru 09, 2005 20:51

Post » Śro wrz 13, 2006 18:18

Nesia - psotka :D
W górę, do domku :!:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Czw wrz 14, 2006 12:06

Jak się dziś ma moja maleńka :wink:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt wrz 15, 2006 9:41

iwcia pisze:Jak się dziś ma moja maleńka :wink:

Mała panienka ma się doskonale. Wita mnie kiedy przychodzę do domu. Rano pomiaukuje, bo chce, żebym juz wstała i ją głasiała. Więc wstaje wcześniej, malutka ociera się o moje nogi i mruczy. Biorę ją na ręce i wtedy mruczenie przechodzi w warkotki, mruczanki i popiskiwania z radości.
Jednego Nesia nie robi - nie podejdzie do mnie jak leżę. Nawet jak na siłę wezmę ją do łózka i sie położe, to mała ucieka w popłochu. Ale jak siedzę, albo stoję i mam ja na rękach, to wszystko jest ok. Malutka sie przytula i obejmuje łapeńkami moją szyję.

Tylko gdzie ten domek dla Nesiątka?

CoolCaty

Post » Pt wrz 15, 2006 10:29

Zupełnei odwrotnie niż Klusia - dla Klusi bezpieczny jest tylko człowiek w łóźku :D
Pewnie Nesiuni nie pozwalano spać tam, gdzie kot spać powinien - na poduszce :cry:
Domeczku, znajdź się

kalewala

Post » Pt wrz 15, 2006 11:21

Niekoniecznie musi tak byc, że nie pozwalano. U mamy nie wszystkie koty spia na łózku, jeden wrecz nieznosi.
ale boje sie, ze tak własnie było, ze ja karcono za to.
Nesia ale Ty piekna jesteś :P

dryncia

Od: Śro lut 01, 2006 17:23

Post » Nie wrz 17, 2006 21:11

Mimo, że weekend został sporo okrojony z mojego pobytu w domu, to i tak zauważyłam kolejne postępy Nesiuni. Juz normą jest, że wita mnie kiedy wchodzę do domu i że ociera się o moje nóżki. Kiedy mnie widzi, to mruczy i robi grzbieciki, co potęguje się przy wzięciu na ręce. Dziś malutka wskoczyła sama na fotel, kiedy ja byłam w pokoju. I chociaż zabawiła na nim tylko kilka sekund, to i tak się cieszę, że tak wskoczyła. Nesi już nie przeszkasza to, że jestem w pokoju. Wskakuje sobie na okienko, kładzie się na kocyku na parapecie i ogląda świat.
Nowością jest to, że kiedy po trzymaniu na rękach kładę ją na fotel, to mała obraca się na grzbiecik, wywala brzuszek i macha przednimi łapkami, zachęcając mnie do zabawy. Zabawa to polowanie na moją rękę, łapanie za nią i lekkie podgryzanie.
Kupiłam dziś Nesi drapak, ale narazie totalnie go olewa :roll: :lol:

CoolCaty

Post » Pon wrz 18, 2006 10:50

Słodziutka koteczka :D
Nareszcie wraca do beztroskiego dzieciństwa - dzięki Tobie :D
I tylko własnego domku potrzeba ....

kalewala

Post » Pon wrz 18, 2006 11:02

CoolCaty, ale Ty rozpieszczasz Nesię :) Super ona ma u Ciebie :)
Cieszę się, że robi postępy :) A tym, że nie śpi w łóżku nie przejmuj się aż tak bardzo, nie każdy kot to lubi. Chociaż nie jest powiedziane, że Nesia spania w łóżku nie pokocha :D
Mój Shibasek nigdy z nami nie śpi, on woli obserwować świat z góry, najchętniej by pewnie spał na szafie :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pon wrz 18, 2006 18:05

:) no Nesia
to czas teraz zaznajomic sie z drapakiem
zeby nowy domek
jakis tam niedlugo
juz nie bal sie o mebelki ;)
Iwona
Obrazek Obrazek

iwona72

Od: Pt gru 09, 2005 20:51