Kot zaginął w pociągu Czwa-Lubliniec-Opol-Brzeg-Oław-Wrocław

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 29, 2006 23:40

Jest już nas siedmioro w Bullerbyn .... na kolację dołączył pies, bardzo chudy i bardzo przyjazny. Ułożył się przy dziewczynach i ani krokiem. no i co tu zrobic z tym psem ???

Co do ekipy - włosy długie, ubiór programowo czarny.Glany. Ale synal ma koszulke z kotkiem. ..Więc może jednak wydadzą, jakby co ?
Zresztą juz wszystko jedno, byleby sie znalazł.... a tak swoja drogą - gdzie byli inni ludzie ? Chyba każdy z nas zareagowałby na widok kogos, kto na korytarzu pociągu wypuszcza czyjegoś kota, lub, nie daj boże...

Trzeba by dopisac na ogłoszeniu - nagroda - może to zmobilizuje np. personel kolei ?
Nagrodę sponsoruje Wieliczka, jakby coś. W imieniu Babuni.
Obrazek

Obrazek

EVIVA L`ARTE - czyli premiera nowej książki ! Ogryzek i przyjaciele w formie drukowanej !!!

caty

Od: Nie sty 01, 2006 18:36

Post » Sob lip 29, 2006 23:48

No i rewelacja!
W końcu wakacje są!
Taki survival świetnie się potem wspomina !
A tu przyjemne z pożytecznym - super piechurka i kota można znaleźć.
Dobra młodzież. Chwała im za to. I MATKOM za wychowanie!
Kciukasy.

edit: literówka :oops:

Majszczur

Od: Śro mar 29, 2006 13:31

Post » Nie lip 30, 2006 9:31

Co u ekipy??
Pozdrowienia ogromne i dla psa też!!

estera

Od: Śro lis 17, 2004 10:40

Post » Nie lip 30, 2006 9:41

Pies zdecydował, że pójdzie z nimi - przypadł do gustu Roksanie, jednej z dziewczyn...więc powrót pociągiem będzie skomplikowany - a jeśli się nie uda, to dwoje wróci stopem. Pies dostał na imię Szefo.
Ruszyli o 3.30 i raz maja zasięg a raz nie, jak dotąd znależli zwłoki jakiegoś burasa, zakopali więc i ida dalej.
Od ekipy poadła nieśmiała propozycja - gdyby tak kierownik stacji jednej czy drugiej tak po prostu ogłosił przez megafon czy co tam mają - że zaginąl kot ????
Obrazek

Obrazek

EVIVA L`ARTE - czyli premiera nowej książki ! Ogryzek i przyjaciele w formie drukowanej !!!

caty

Post » Nie lip 30, 2006 10:12

Rozmawiałam z Iwoną przed chwilką.......Zastanawia się czy kociak nie pojechał tym składem do Warszawy......Bo jeżeli go ktoś wypuścił i on się po prostu gdzieś schował to mógł nie wyleźć z kąta i pojechać do z powrotem.
Więc może i schronisko w Warszawie trzeba sprawdzić..:-(??
No to pies miał szczęście....
Pozdrowienia dla całej druzyny :balony:

Magdziak

Od: Wto lut 07, 2006 13:14

Post » Nie lip 30, 2006 10:21

To co - kierowac kogos do Wawy ?
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Nie lip 30, 2006 10:33

cd. W Kostrzyniu trwa P{rzystanek Woodstock. Może ktoś ma tam jakichs małolatów zaprzyjaznionych - niech dotrą do organizatorów, z kolei niech ci zapowiedzą - CAŁA POLSKA SZUKA MAJI . Ekipa spróbuje wysłacdelegację do Kostrzynia, ale trochę to im zajmie. Szukajcie - kto tam jest, nich rozprzestrzenia info.
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Nie lip 30, 2006 11:13

To szukanie to jakby ktoś grzebał w stogu siana i igły szukał.Małe szanse ma kotulek. :cry:

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Nie lip 30, 2006 11:43

Reprezentacja do Kostrzynia jest. On, ona i Szefo. W drodze.
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Nie lip 30, 2006 11:54

Zakocona pisze:To szukanie to jakby ktoś grzebał w stogu siana i igły szukał.Małe szanse ma kotulek. :cry:

Tak, masz racje. Ale... spojrz na wszystkie inne aspekty sprawy.

caty pisze:Reprezentacja do Kostrzynia jest. On, ona i Szefo. W drodze.

Caty,
jestes niesamowita :placz:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie lip 30, 2006 12:03

Czytajac ten watek sie:

wkurzam (kto wypuscil kota?)

wzruszam (wszyscy tu jestescie tacy niezawodni, caty, Ty jestes po prostu szalona - w pozytywnym sensie, Twoje dziecię tez)

pokladam ze smiechu (nocne sesje RPG w kuchni, koszulka z kotkiem i glany w 36stopniowym upale)

i trzymam kciuki, ogloszenie na KZ juz jest

I mysle na powaznie by kiedys zrobic taka podstronke na kociej stronie (fundacyjnej) jak "Mala Ksiega Cudow" czy cos w tym stylu - bo wg mnie juz sama mobilizacja ludzi tu na takie miano zasluguje, a moznaby tam opisac historie czy to wyleczenia czy to odnalezienia o ktorych nikomu sie nie snilo i przekonac ludzi by tak szybko na zwierzakach kreski nie stawiali.

Lena

Od: Śro wrz 29, 2004 13:00

Post » Nie lip 30, 2006 12:14

Mnie ostatnio wprawiła w osłupienie dziewczyna z Forum, która była u mnie. Porwała z biednego, wiejskiego podwórka 2 tygodniowego płaczącego kociaka. Zrezygnowała z samolotu, naraziła się na dodatkowe koszty i trudy jazdy pociagiem, żeby zabrać kota za granicę. I udało się!!!! :D 8O Teraz kocio chowa się w nowym domku i ustawia Pańcię, która przez niego niedosypia i musi układać dzień tak,żeby kotka nakarmić. :D

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Nie lip 30, 2006 13:35

No bo jak żyć inaczej ? Ja się np. nie mieszczę w codziennej ramówce. Nie rozumiem tego, co dzieje się ze światem, ze społeczeństwem... widzi mi się, że moje dzieci będa miały trudne życie...
To się jeszcze uśmiechnijcie - Tomek ma na plecaku skórzaną naszywkę -taki malutki kotek na ludzkiej dłoni. Kiedys szlismy przez krakowski rynek i obok szły dwie dziewczyny, tak na oko 17-18 lat. I jedna w pisk '' ojejejejejejej zobacz zobacz zobacz...'' Na to druga '' chlopak jak chłopak, no włosy ma fajne...( wtedy były do pasa ) ( obciął w poniedziałek, do ramion ) '' a ta pierwsza na to '' na plecak się patrz na plecak ''. To o metalach zakoconych, co nie moga zasnąć jak im kot na kocu nie mruczy...
Narazie wieści nie mam i na sjestę poobiednią idę pod drzewko, ale z komórką w łapie, jak jaka byznesłumen.
Acha, Szefo ma pchły. Całą armię pcheł... i śmierdzi mu z pyska. Ale za to chce wszystkich całować :roll:
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Nie lip 30, 2006 19:19

caty pisze:cd. W Kostrzyniu trwa P{rzystanek Woodstock. Może ktoś ma tam jakichs małolatów zaprzyjaznionych - niech dotrą do organizatorów, z kolei niech ci zapowiedzą - CAŁA POLSKA SZUKA MAJI . Ekipa spróbuje wysłacdelegację do Kostrzynia, ale trochę to im zajmie. Szukajcie - kto tam jest, nich rozprzestrzenia info.

ale czy to aby przypadkiem nie spowoduje, że zakręcone małolaty zaczną łapać wszystko co ma cztery nogi, ogon i miauczy i znosić do organizatora...
Czy to z rzeczywistej chęci pomocy czy też li tylko "dla jaj"...
nie wiem, może przesadzam, ale gdyby tak się stało to co potem z tym kociarstwem... jak to nie będzie Maja to wyrzucą za scenę czy będą szukać domków...???

Majszczur

Od: Śro mar 29, 2006 13:31

Post » Nie lip 30, 2006 19:34

caty 8O
normalnie nie moge wyjść z podziwu :)

mam nadzieję, że jeśli będę miała kiedyś dzieci to własnie takie jak Twój syn i że będę taką właśnie mamuśką jak Ty :)

gratuluję potomka i trzymam kciuki za powodzenie akcji poszukiwawczej.

normalnie az mi sie ryczeć zachciało ze wzruszenia.......
Obrazek

baśa

Od: Pt paź 28, 2005 8:24

[poprzednia][następna]