Kwestia sumienia...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 01, 2006 0:46

XAgaX pisze:
ARKA pisze:
Tika albo schroniska w ogole nie sterylizuja i kotki rodza a kocieta nie przezywaja, TAKA jest prawda. A te schroniska co sterylizuja tez wiedza, ze kocieta jak sie urodza. np, kotka juz w tak zaawansowanej ciazy ,ze jest ryzyko-rozne, to usypiaja nowonarodzone. Tez wiedza, ze ZERO szans na przezycie(wirusowki). Tak to wyglada :?

jest niestety jeszcze 3 możliwość: kocięta się rodzą, są odchowywane, z 30 kotów robi się 150 :( przynajmniej ja najczęściej mam z tego typu sytuacją do czynienia :(

XWegaX, tu mowisz o kolekcjonerach, prywatnych przytuliskach a ja mam na mysli glownie miejskie, czy pod zarzadem kogos na uslugach miasta, duze, rotacyjne schroniska.
W tych prywatnych, przewaznie zwierzeta sa nie szczepione i jak wpadnie wirus to robi czystke niezla tez i robi zreszta:((
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Śro mar 01, 2006 1:32

ARKA pisze:
XAgaX pisze:
ARKA pisze:
Tika albo schroniska w ogole nie sterylizuja i kotki rodza a kocieta nie przezywaja, TAKA jest prawda. A te schroniska co sterylizuja tez wiedza, ze kocieta jak sie urodza. np, kotka juz w tak zaawansowanej ciazy ,ze jest ryzyko-rozne, to usypiaja nowonarodzone. Tez wiedza, ze ZERO szans na przezycie(wirusowki). Tak to wyglada :?

jest niestety jeszcze 3 możliwość: kocięta się rodzą, są odchowywane, z 30 kotów robi się 150 :( przynajmniej ja najczęściej mam z tego typu sytuacją do czynienia :(

XWegaX, tu mowisz o kolekcjonerach, prywatnych przytuliskach a ja mam na mysli glownie miejskie, czy pod zarzadem kogos na uslugach miasta, duze, rotacyjne schroniska.
W tych prywatnych, przewaznie zwierzeta sa nie szczepione i jak wpadnie wirus to robi czystke niezla tez i robi zreszta:((

Niemniej jednak zdarza się to, co mówię, niestety :( I to dość często, bo wiele jest "kolekcjonerskich" przytulisk głównie dla kotów.
A o szczepieniach się nie wypowiadam- nie mam nic do dodania :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia]