10 kotów-Ofelka [']....

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie lut 12, 2006 16:06

no wreszcie mogę Wam zdać sprawozdanie :D
Primo bardzo chce podziekować Kotce z Cheshire za całą torbę różnorakiego jedzenia i kuwetkę oraz Chiarze i jej Maćkowi za kolejna kuwetke, Pyrantelum do odrobaczenia,smakowite cukierki dla kotów i pieniądze, a Chiarze w szczególności za pomoc przy wsiadaniu do autobusu :D :D :D
Jesteście kochani

co do kotów...mam wieści bardzo dobre, dobre i złe...

zacznę od tych bardzo, bardzo dobrych :D :D
Wczoraj do domku pojechał nie jeden a dwa koty. Państwo, którzy chcieli zabrać Simona nie potrafili zdecydować który się im bardziej podoba, Simon czy Willi. Nie mogą podjąć takiej decyzji, nawet grając w marynarza i rzucając monetą, zdecydowali że zabiorą oba :dance2: :dance: :dance2: Miło mi ogłosić że od wczoraj Willi i Simon mają nowy domek, wspólny!!!!

wieści dobre
Zabrałyśmy Samantę, najstarszą koteczkę z guzami na brzuchu. Jest u mnie w domu... Na szczęście pomimo ogromnego stresu jaki na pewno przeżywa, ładnie je, sioo zrobiła do kuwetki.

i niestety to koniec dobrych wieści

zaczynamy bardzo bardzo bać się o resztę kotów które tam zostały. Po pierwsze z powodów zdrowotnych. Wśród kotów chyba pojawił się jakiś wirus :( Trzem z nich (Kropeczka, Filemon i Samanta) z oczu wypływa brązowa maź. Samanta miała już trzecie powieki na połowie oczu :( Filemon potrząsł głową, patrzę w uszach brązowa wydzielina-chyba poczatki świerzba. Tydzień temu wszystkie koty były zdrowe, oczy czyste... Ofelia jest bardzo chuda i na bokach ma bardzo przerzedzone, szorstkie futerko i łupież :(
Te koty nigdy nie były szczepione , teraz wystaczy że jeden zachoruje, reszta to tylko kwestia czasu.

Po drugie mamy wrazenie że córka która sie opiekuje tymi kotami chce żeby jak najszybciej stamtąd znikły. Na sugestie sąsiadów żeby je wytruła i bedzie miała problem z głowy, jest oczywiście oburzona, ale obawiam się że jak ktoś jej powie ze w schronisku bedzie im dobrze to jeszcze uwierzy i je odda. Świadczy o tym fakt, że Pani powiedziała nam że nie chce jedzenia, pomocy przy kotach.. tylko chce żebyśmy te koty stamtad po prostu zabrały.
w mieszkaniu śmierdzi okropnie, jak otworzy dzwi na klatkę to fala powala na miejscu. Nic dziwnego koty miały 1 :!: :!: kuwetke z potarganymi ulotkami z hipermarketów. Linoleum które jest na podłaodze mimo że wyglada na czyste lepi się do podeszw, tapczan cały w kłakach, nie wietrzono tam chyba już od dosyć długiego czasu.
Koty jedzą śledzie z puszki, pasztety, ścinki z miesnego :roll:

W mieszkaniu zostało jeszcze 6 krówek, wszystkie są bardzo łagodne, przytulaśne, i olbrzymie :D :D :D aż żal mi było od nich wychodzić takie są cudne.

Zdjęcia, wieści o Samancie i cała reszte wrzuce wieczoarem, jestem zmeczona i utne sobie popołudniową drzemke
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Nie lut 12, 2006 16:11

Pei pisze:Zapraszam do licytacji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=86287156

Pei aukcja jest super i juz kilka cegiełek kupionych, bardzo Ci dziekuje.

berni

Post » Nie lut 12, 2006 18:26

No to faktycznie nie jest za wesoło :?
Aż mi sie ryczeć chce z bezsilności. Co z tego że wezme jednego kota jak jeszcze 5 zostanie.
Marta. Zuzia, Jarek, Dox, Dosia, Gwiazdka, Czikita, Kaja, Czimiko :)
Życie bez Kotków i Psów jest nic niewarte

Marta2683

Od: Wto sty 17, 2006 19:41

Post » Nie lut 12, 2006 18:43

Marta2683 pisze:No to faktycznie nie jest za wesoło :?
Aż mi sie ryczeć chce z bezsilności. Co z tego że wezme jednego kota jak jeszcze 5 zostanie.

Jeden kot nie będzie już zagrożony. Z piątką łatwiej sobie poradzić niż z szóstką. Berni poczuje, że ktoś jej pomaga.

To by była wielka pomoc.

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Nie lut 12, 2006 19:09

Ja mogę tylko kupić cegiełkę.
Nataniel lat 12:)

Alina1971

Od: Sob maja 21, 2005 17:33

Post » Nie lut 12, 2006 20:44

Alina1971 pisze:Ja mogę tylko kupić cegiełkę.

ale cegiełka do cegiełki i będzie dużo kasy:):):)

berni

Post » Nie lut 12, 2006 21:01

Marta2683 pisze:No to faktycznie nie jest za wesoło :?

dokładnie tak jak pisze Chiara, zawsze to jeden kot mniej, AŻ jeden kot mniej.

kotów do adopcji jest niestety nadal 7 bo Samanta nie ma u mnie domku stałego tylko tymczasowy :(

berni

Post » Nie lut 12, 2006 21:10

Chiara pisze:Jeden kot nie będzie już zagrożony. Z piątką łatwiej sobie poradzić niż z szóstką. Berni poczuje, że ktoś jej pomaga.

To by była wielka pomoc.

Od wczoraj z Berni o tym dyskutujemy :P
Żal mi tych kociaków. Mogłabym dać dom tymczasowy wszystkim bo napewno by miały lepiej niż siedzieć same tam. I nie widomo co tamtej kobiecie do głowy przyjdzie. W schronisku napeno poumierają. Tylko finanse :evil:
Jakie to życie jest porąbane

Marta2683

Post » Nie lut 12, 2006 21:15

Nie mówiąc już o mojej Mamie która po adopcji Czimiko ma już dość. Co prawda nie mieszkam z nią, ale uważa że powinnam najpierw w mieszkanie zainwestować (bo mam nowe, swoje własne :roll: ) zamiast bawić sie w "armie zbawienia".

Marta2683

Post » Pon lut 13, 2006 0:54

Pierwsze 7 cegielek zakupionych oby tak dalej. Domki domki pilnie potrzebene oj jak zaluje ze nie moge zabarc zadnej kici :(:(:(

Pei

Od: Wto wrz 27, 2005 13:55

Post » Pon lut 13, 2006 7:35

Marta2683 pisze:Nie mówiąc już o mojej Mamie która po adopcji Czimiko ma już dość. Co prawda nie mieszkam z nią, ale uważa że powinnam najpierw w mieszkanie zainwestować (bo mam nowe, swoje własne :roll: ) zamiast bawić sie w "armie zbawienia".

skąd ja to znam tylko u mnie w wersji tatowej :wink:

do góry, jeszcze duuużo cegiełek zostało

berni

Post » Pon lut 13, 2006 8:45

będe nachalna :oops:
ale czego sie nie robi dla kocistych

berni

Post » Pon lut 13, 2006 10:42

berni pisze:będe nachalna :oops:
ale czego sie nie robi dla kocistych

No właśnie. Ale gdybym miała pewność że sie domki znajdą to bez dyskusji je zabieram na tymczasowo.
Może mi sie uda kumpele na kota namówić. Wczoraj dzwoniła do mnie że musiała swojego kota....bo był bardzo chory. Jej rodzina kofa kociambry i wydaje mi się że mają większego świra na tym punkcie :roll:
Musze sie tylko wypytać co z trzcim kotem sie stało bo miała 3, a wczoraj mówiła że jej jeden został, chyba że go nie liczyła bo on jest przychodzący na ama

Marta2683

Post » Pon lut 13, 2006 10:47

Marta, wszystkie koty znajdują domy, o ile tylko szuka się cały czas i intensywnie. To tylko kwestia czasu - kiedy by go znalazły...
Warto dac im domy choć tymczasowo - to na pewno im pomoże.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon lut 13, 2006 11:02

Zalicytowałam i dzisiaj wpłacam kasę. Jestem zaangazowana finansowo w inną akcję i nie mogę dać krówkom więcej :(
:ok: :ok: :ok: za szybkie domki i za udaną aukcję allegro :wink:
moja trójka ObrazekObrazekObrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Od: Pt paź 21, 2005 20:03

[poprzednia][następna]