FORUMOWE ADOPCJE 2005 :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 01, 2006 12:16

Prośba o korektę: Rudego ode mnie adoptowała ANUSKA (bez "Ś"), istnieje też forumowiczka Anuśka:) Również te dwa co poszły do rodziny - też rodzina Anuski :)

I Zorro w mianowniku ma "o" na końcu:)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie sty 01, 2006 12:57

No to dorzucę ;)

Wyadoptowane do rodziny lub bliskich forumowiczów = czarna Karolinka - mieszka razem z Filipem, adoptowana 31 grudnia wieczorem 8), brat Karolinki, bezimienny na razie - mieszka pod Toruniem. Też adopcja na Nowy Rok 8)
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Nie sty 01, 2006 14:53

Moje adopcje:

Na początku roku mieliśmy w domu Miśkę, która została wurzucona z domu po smierci swojej pani przez jej spadkobierców i czwórkę jej dzieci, które zdążyła urodzić w piwnicy. Misia znalazła dobry dom w Elblagu, a Jej dzieci wśród moich znajomych :Kółeczko i PuszekOkruszek u znajomych z gabinetu wet., a Fionka i Mała Miśka u moich kolezanek z pracy. Niestety, posiadam tylko zdjęcia Misi-mamy i Fionki:
Obrazek Obrazek

Rudy Rychu miał być oddany do schroniska z powodu alergii dziecka= przyjechał do nas z Gdańska, a potem znalazł dom w W-wie:
Obrazek

Potem była BeniaDykta, która długo zalegała u nas jako kotka do adopcji, ale ostatecznie została na stałe :) :
Obrazek

Na początki maja znaleźlismy maciupkiego Balonika bez oczka na okienku piwnicznym- po kilku miesiącach znalazł dobry dom w W-wie :)
Obrazek

Dwa dni po znalezieniu balonika wzięliśmy do siebie dziką kotkę z miotem 5-dniowych kociątek, która u nas pięknie je odchowała. Kociaki to Materiały :) Wszystkie znalazły dobre domy: Nylon- u Asiczek, Ortalion w Gdańsku, Non-iron w Elblągu, Anilana w Krakowie i Stylon w Malborku. Mama po sterylce, zaszczepieniu została wypuszczona na osiedlu, z którego pochodzi- niedawno ja widziałam- jest tłusta i dorodna :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Żeby tego było mało, w tym samym czasie wzięliśmy do łazienki miot czterech kociątek z tego samego osiedla. Było ciezko, bo mieliśmy w domu 21 kotów jednoczesnie. Dlatego miot ten został nazwany Plagami elbląskimi: Głód, Zaraza, Wojna znalazły domy w Elblągu, natomiast Pomór pojechał do Tczewa, skąd wrócił po kilku miesiącach. Niedawno pojechał do nowego domu w Aleksandrowie Kujawskim. Plagi na zawsze zostana w moim sercu jako najmilsze, najbardziej miękkie koty na świecie:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ostatnim letnim nabytkiem była szylkretowa Lila, która ze względu na swoja urodę błyskawicznie znalazła dom:
Obrazek

W tym momencie postanowiliśmy z TŻem, ze już nie bierzemy żadnych kotów do domu. Ale co mieliśmy zrobic, kiedy znaleźliśmy pod sklepem 8-tygodniowego Tapicera?
Obrazek

A w dwa dni później Syjamka w zsypie w naszym wieżowcu:
Obrazek
Obydwaj sa panami swoich domów- Tapicer w Elblagu, a Syjamek w Olsztynie :)

We wrześniu okazało się, że mama Plag pierwszych, której nie zdołaliśmy złapać na sterylkę urodziła kolejną czwórkę Plag: Mord, Gwałt, Pożoga i Grabież nie odbiegały charakterkami od swojego marcowego rodzeństwa. Wszystkie oprócz Grabieży mieszkają w Elblagu. Grabież- pojechała do Kwidzyna:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jednocześnie z nimi zabraliśmy małego Lalu od kilku osób, które przerzucały go sobie, żeby zrzucić z siebie problem znajdowania mu domu. Lalu jest prawdziwym gentelmanem, delikatnym i słodkim. Długo walczyliśmy z chęcią zostawienia go u siebie na zawsze:
Obrazek

I tak się zaczęło jesienne branie kotów. Zaraz potem przyjechały do nas ze wsi rudasy Pumper i Nikiel, tuż za nimi znaleźliśmy MaruMurka i Krzysię. Wszystkie są w dobrych domach. Pumper- pojechał do Wejherowa :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Grudniowe koty to znaleziony pod sklepem srebrny HorseTheSecond, w którym kochała się Ylva, czarno-biały Sąsiad i Tosia w dwóch osobach boskich: TosiaLepszy i TosiaGorszy + ich mamusia. Wszystkie oprócz Tosia Gorszego są w nowych domach:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Nie sty 01, 2006 16:09

99. Expresik Ryśka (CK- Tarnowskie Góry)
100. Brownie Ryśka (CK- Tarnowskie Góry) Olat Beata
101. Tussi Ryśka (CK- Tarnowskie Góry) Olat Beata
102. Esspresso Ryśka (CK- Tarnowskie Góry) Olat Beata
103. Cappucinka Ryśka (CK- Tarnowskie Góry) Olat Beata
...
171. Kreska Olat (Mysłowice) Beata
172. Essi Olat (Mysłowice) Beata
173. Brownie Olat (Mysłowice) Beata
174. Capi Olat (Mysłowice) Beata
175. Tussi Olat (Mysłowice) Beata

w kwestii formalnej:
100-103 to te same kotki co 172-175
a z kolei Kreska nie była u Beaty, bo Olat znalazła jej dom u swoich znajomych (kategoria 2.)
Obrazek

Bonkreta

Od: Wto mar 16, 2004 22:22

Post » Nie sty 01, 2006 16:22

Ad poz. 147. Jaśmina :arrow: chojnickie schronisko (pomoc Koty7) :arrow: Arcana :arrow: Mirek

Przepraszamy za zamieszanie, ale Jaska grozi, ze bedzie przedluzac kwarantanne do czasu, az do mnie dotrze, ze postanowila zostac tu, gdzie jest. 8O Ze schroniska, naglej wyprowadzki i dalszej podrozy wspomina Fride, i pomoc Koty 7, rzecz jasna. Zaluje, ze nie pozna Mirka i jego stadka oraz urokow zycia na wsi, ale mowi, ze z obcietymi pazurami nie bedzie sie wyglupiac, a w ogole żąda odrobiny szacunku, ma dosc ciaglych przeprowadzek i trudu wychowywania kolejnych ludzi. 8O

Za Jaske w ostatnim dziale dam dwie male z jabloni, ktorym znalazlam domy (w Warszawie) przez forum, dzieki ogloszeniom agis i Eurydyki, ze ludzie szukaja kociat podobnych do majacych swoje watki na Miau. :)

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Nie sty 01, 2006 16:40

To ja poprosze o umieszczenie Cyryla ze schroniska w Kielcach, ogłoszenia na miau dała ARKA ( przekierowała z dogomani) a przywiozła go do mnie do Rybnika lilith_aga.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Nie sty 01, 2006 16:41

Zgłaszam Agę23, która wyadoptowała ze Szczecina (z pomocą bożą i innych osób z forum) :wink:
poza forum:
:arrow: Miśkę (Antoninę) :arrow: dom w Poznaniu
:arrow: Titkę :arrow: dom tymczasowy u Marinelli :arrow: rodzina w Poznaniu
:arrow: syna Titki - Rudzielca arrow: dom tymczasowy u Marinelli :arrow: dom w Poznaniu
W kategorii adopcji do osób bliskich forumowiczom:
:arrow: Bysia arrow: dom tymczasowy u Ani C, która wyadoptowała go do swego Taty

Ponadto zgłaszam Pedra, dzięki któremu mam przywiezioną ze Szczecina wyrzuconą z okna Czarnulę - Sintrę :D (to w kategorii adopcji wewnątrz forum)

Oraz zgłaszam całą grupę poznańską :wink: (min. Aga995, Catrina, AnetS, ja i pewnie jeszcze parę osób zaangażowanych w łapanie, przetrzymywanie, przewożenie i leczenie tych kotów)
dzięki której udała się adopcja poza forum
:arrow: Kaspara :arrow: dom w Gorzowie Wlkp.
:arrow: kotki-Dorotki (mamy Kaspara) :arrow: dom w Poznaniu

Ponadto zgłaszam Annę57, dzięki której Gaja, Kaziu i Tamiza znalazły dom u Agi995 właśnie (nie ma to jak dokocenie w rodzinie :D ).
Do siostry Agi trafiła biała persiczka, ale nie pamiętam, kto ją wyadoptowywał :roll: :oops:

I zgłoszę też nieskromnie siebie, jako spiritus movens adopcji Rudzielca :arrow: od Ani z Poznania :arrow: do Ulrybki (spod Poznania), która również pojawiła się dzięki temu na forum :)

Oczywiście nie mogę zapomnieć o ostatniej adopcji tego roku, jaką miałam przyjemność pilotować :wink:
dzięki AnetS :arrow: srebrny Sylwester-Filip trafił z Piły do Szczecina do mojej Mamy :D

Więcej adopcji nie przychodzi mi teraz do głowy :roll:
Ostatnio edytowano Wto sty 03, 2006 0:38 przez mircea, łącznie edytowano 1 raz
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Nie sty 01, 2006 17:21

Zglaszam Mije (wkrotce nowe zdjecia), ktora mieszka teraz w Wildze.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=35723&start=210
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Nie sty 01, 2006 19:59

hmmm no i nasza Śrubcia od Niki z Łodzi :)

Obrazek

wanila

Od: Pon cze 13, 2005 16:25

Post » Nie sty 01, 2006 20:27

Bonkreta pisze:
99. Expresik Ryśka (CK- Tarnowskie Góry)
100. Brownie Ryśka (CK- Tarnowskie Góry) Olat Beata
101. Tussi Ryśka (CK- Tarnowskie Góry) Olat Beata
102. Esspresso Ryśka (CK- Tarnowskie Góry) Olat Beata
103. Cappucinka Ryśka (CK- Tarnowskie Góry) Olat Beata
...
171. Kreska Olat (Mysłowice) Beata
172. Essi Olat (Mysłowice) Beata
173. Brownie Olat (Mysłowice) Beata
174. Capi Olat (Mysłowice) Beata
175. Tussi Olat (Mysłowice) Beata

w kwestii formalnej:
100-103 to te same kotki co 172-175
a z kolei Kreska nie była u Beaty, bo Olat znalazła jej dom u swoich znajomych (kategoria 2.)

dokladnie 8)
pisalam, ze sie powtarzam :wink:

a jako autorka poprzedniego podsumowania, trzymam za cierpliwosc i wytrwalosc! :ok: to sie bardzo przydaje :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Nie sty 01, 2006 21:19

Ja chciałabym zgłosić Tolę (znaleźliśmy ją przez wątek o Sycynie na forum - nazywała się tutaj Madame), nie byłam jeszcze wtedy zarejestwana na forum (adoptowaliśmy ją w kwietniu, bezpośrednio z Sycyna; ja-Gosia i mój chłopak Marcin). Zarejestrowałam się na forum i potem w lipcu przez ogłoszenie na adopcjach miau znaleźliśmy Figę (wcześniej zwaną Andzią). Figa została zabrana z poznańskiego schroniska przez Mysię i mieszkała u Catriny. Pod koniec lipca moi rodzice i siostra zaadoptowali za pośrednictwem forum Pysię (zwaną wcześniej Zimką). Została zabrana z Sycyna i mieszkała u Catriny, potem u Kamy. Wszystkie trzy kotulce mają domki dzięki forum :wink:

gosiak

Od: Nie kwi 03, 2005 13:25

Post » Nie sty 01, 2006 21:34

Nie zapomnijmy proszę o Rudim/Holmesie, który dzięki Nice Łódż, Maggdzie i chyba jeszcze innym dziewczynom z Łodzi trafił to thvar w Warszawie..
Uważam, że mimo iż Rudi już bryka za TM, należy mu się miejsce na liście.. :D
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Nie sty 01, 2006 21:41

Zgłaszam Kropke - wzieta ze schroniska pod Olkuszem, miała zostac u mnie na chwile, została na stałe

rafek

Od: Wto gru 14, 2004 18:15

Post » Nie sty 01, 2006 22:56

Ja tylko jedną poprawkę...
Białka czyli Tosia została mi wyadoptowana bezpośrednio przez zosię&ziemowita, Nika Łódź wzięła ją ze schroniska. Czyli ja bym poprosiła o dopisanie do niej zosi&ziemowita też :D Dzięki :D
ObrazekObrazek Tosia(*) Figusia (*), Lubo i... mała Figurka :)

kasik30

Od: Pt lut 18, 2005 16:32

Post » Pon sty 02, 2006 1:34

Rudi Holmes od Maggdy z Łodzi. Był nasz krótko, ale pamiętamy.
Giles z łódzkiego schroniska, który trafił do nas dzięki Iwci.

dziękujemy...
Obrazek
Jeśli nie możesz nakarmić stu, nakarm choć jednego.

thvar

Od: Pt sty 07, 2005 3:21

[poprzednia][następna]