Czarna Bidusia odeszła :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 11, 2005 21:21

Piter, patrzę na ostatnie zdjęcia i sobie myślę - jakie ona ma piękne oczy! i dopiero teraz to widać :) w klatce wzrok miała wbity w podłogę, uszy po sobie, biedaczka nawet nie miała się gdzie schować bo tam nie można nawet kartonu włożyć dla najbardziej zestresowanych kotów by choć poczuły się troszkę pewniej.

Cudnie wygląda, naprawdę cudnie :) muszę znaleźć czas i dorobić najbardziej szczęśliwią historię z kocich historii :) mój mąż wydrukował nawet Twoje posty bym mogła zanieść do schroniska i pokazać do jakiego domu trafiła Bida :) niech wiedzą że żadnego kota nie można przekreślać bo są na świecie cudowni ludzie, którzy potrafią i chcą pomóc futrzakom :)
Bida to po prostu wielka szczęściara, że do Was trafiła, szkoda tylko, że zanim to się stało tak wiele musiała wycierpieć.

Ale te oczy... normalnie nie ten sam kot :D
Bemol, Tosiek i Feliks oraz Pchełka za TM i Koleś za TM

miki

Od: Śro paź 22, 2003 11:23

Post » Pt lut 11, 2005 21:24

Super wiesci! :D :ok:
Bidusia juz teraz lepiej wyglada.

Inka

Od: Pon lut 10, 2003 2:29

Post » Pt lut 11, 2005 21:46

Dzięki za opowieści. Dzięki, że znalazłeś czas i chęci aby to opisać. Dzięki, że tutaj zaglądnąłeś.
Nooo...., takie WIELKIE DZIĘKI za całokształt.

:balony:

ef-ka

Od: Nie gru 19, 2004 14:46

Post » Pt lut 11, 2005 21:47

a ja sie popłakałam jak zobaczyłam zdjecia gdzie ona wam na rekach siedzi
cudowne to jest , wy jestescie cudowni

NattyG

Od: Nie cze 20, 2004 15:20

Post » Pt lut 11, 2005 21:49

NattyG pisze:a ja sie popłakałam jak zobaczyłam zdjecia gdzie ona wam na rekach siedzi
cudowne to jest , wy jestescie cudowni

NattyG :1luvu:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt lut 11, 2005 22:09

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
To ten sam kot, ktoremu miske podsuwalam z wizja poszarpanej na krwawo reki :?: :?: :?: :?:

Niesamowite, co sie wam udalo osiagnac :king: :king: :king:
Obrazek

Nika Łódź

Od: Pt maja 21, 2004 22:27

Post » Pt lut 11, 2005 23:41

Wielkie dzięki za Wasze miłe słowa :)
Ale tak naprawdę to należą się one przede wszystkim tym, dzięki którym Bidusia trafiła do nas, tym którzy stworzyli tą Sztafetę Życia: NattyG, Nika z Łodzi, i cała reszta o których nie wiem. To dzięki Wam Bida jest tutaj gdzie jest, a my jesteśmy tylko ostatnim, małym ogniwkiem w tym łańcuchu.

Dalej nie mogę wyjść z podziwu jak cudownie działa Kocia Mafia Transportowa tworząc i wciągając do niej kolejnych Pawdziwych Ludzi.

Dziękuję za to, że miałem zaszczyt Was wszyskich poznać (osobiście oraz na tym forum).

Wracając do Bidy to jest to kot o najgęstrzym futerku z jakim miałem dotychczas doczynienia. Pomśl tylko: niebywała uroda i piękne futro. Czyż potrzeba czegoś więcej aby Czarna Dama skradła serce każdego faceta?
(i nie tylko faceta) :)

Po raz pierwszy także spotkałem się z kotem, ktory potrafi wyraźnie zakomunikować czego sobie życzy jeśli chodzi o jedzenie i picie.

Bida niechętnie pije wodę, bardzo chętnie zaś mleko (czeka nas trochę pracy aby to zmeinić). Przepada za karmą z puszek, mniej lubi suche.

Ma więc do swojej dyspozycji 4 miski: woda (zawsze pełna), mleko, karma z puszek, karma sucha. Ilekroć ma ochotę na coś konkretneto wówoczas miauczy w specjalny sposób. Mniej więcej tak: miauuuuu, miau, miau.

Kiedy się do niej podejdzie siada przed konkretną miską i ... pojedyńcze miauknięcie, ktore oznacza, że Bida prosi albo o suche (dostaje zawsze), albo o mleko (dostaje tylko raz dziennie i za każdym razem coraz bardziej rozwodnione), albo o karmę z puszki lub gotowanego pierści kurczaka z ryżem (Nika dzięki za podpowiedź!).

Jeśli dostanie to o co prosi zawsze zostawia michę pustą, jeśli dostaje coś innego zaczyna się awanturować. Krańcowym stadium awantury jest wywrócenie michy z tym czego sobie akurat nie życzyła :)

Wygląda w dodatku, że w jakiś sposób dogadała się z pozostałym dwoma kotami bo jak tylko słyszą jej awanturę to natychmiast pojawiają się w pobliżu. Kiedy Bida w końcu wywraca michę oba natychmaist przystępują do konsumpcji (a Bida patrzy w inną stronę i udaje, że tego nie widzi).

Poza tym - póki co - zawłaszczyła sobie szafę. Moją szafę!!! Ania zrobiła jej tam połanie z prawdziwego zdarzenia a ja chcąc nie chcąc musiałem moje klamoty wynieść do piwnicy (moja pierwsza myśl wówczas:"Ghrrrr .... połowę wyślę do Niki do Łodzi, a drugą połowę do Natty do Poznania!") :D

W dzień okupuje szafę, w nocy łazi po całym domu lub śpi ... pod naszym łóżkiem budząc nas wściekłym warkotem, kiedy tylko Mrauu lub Rysia próbuja do tegoż łóżka się zbliżyć (całe szczęście, że ani jedna ani druga nie mają upodobania w sypianiu z nami w nocy bo nie zmrużylibyśmy oka). A warknięcie ma jak Godzilla, głebokie, z samych trzewi, przesycone nie tyle groźbą, co obietnicą kłopotów jeśli adresat warknięcia nie zareaguje odpowiednio szybko.

Mamy w związku z tym pewien ... hmm... kłopot. Otóż takie samo warknięcie (a właściwie cała seria nieprzerwnych warknięć) rozlega się spod łóżka kiedy Bida uzna, że zamiasta spać jak ludzie .... :oops: :wink: :oops: Cholera, jak ona to wyczuwa ?! :D
pozdrawiam
Piotr
--

Piter

Od: Pon lut 07, 2005 17:54

Post » Sob lut 12, 2005 13:17

Piterze - Zaklinaczu Kotow, przyjmij spoznione :oops: powitanie/jak ja moglam przegapic taki watek :roll: :oops: /!
Ciesze sie szczesciem krolewskiej Bidy i gratuluje piorunujacych sukcesow :king:
Specjalne uklony i pozdrowienia dla Taty :1luvu:!
Malgorzata,
Wieslaw, Matylda, Bazyli za TM, Rozalia, Kazio,Iwan i mala Klara
Obrazek

Malgorzata

Od: Sob lip 12, 2003 20:09

Post » Sob lut 12, 2005 13:34

Piter pisze:
Mamy w związku z tym pewien ... hmm... kłopot. Otóż takie samo warknięcie (a właściwie cała seria nieprzerwnych warknięć) rozlega się spod łóżka kiedy Bida uzna, że zamiasta spać jak ludzie .... :oops: :wink: :oops: Cholera, jak ona to wyczuwa ?! :D

Nie wiem :wink: :smiech3: :ryk: Ale,macie szczęście,że tylko warczy :twisted:
Obrazek
Obrazek

Ciri

Od: Sob gru 11, 2004 12:40

Post » Sob lut 12, 2005 18:50

jeszcze kilka fotek :)

1. spotkanie na szczycie:
http://www.sekret.net.pl/bidusiamrauu.jpg

2. Bidusia odpoczywa po treningu kulturystycznym:
http://www.sekret.net.pl/bidusia01.jpg

3. zaraz będą zapasy z Rysią (wygrała Bida):
http://www.sekret.net.pl/bidusiarysia.jpg

4. Okupacja poduchy:
http://www.sekret.net.pl/bidusiapoducha.jpg

:D
Ostatnio edytowano Wto maja 17, 2005 13:17 przez Piter, łącznie edytowano 1 raz
pozdrawiam
Piotr
--

Piter

Od: Pon lut 07, 2005 17:54

Post » Sob lut 12, 2005 22:59

widze, ze dziewczynka juz prawie na luziku :lol: Pisz, bo swietnie sie to czyta :D
Obrazek

Nika Łódź

Od: Pt maja 21, 2004 22:27

Post » Nie lut 13, 2005 15:34

Swietnie sie czyta i serce się raduje! :D :D :D
Obrazek
Obrazek

Ciri

Od: Sob gru 11, 2004 12:40

Post » Nie lut 13, 2005 16:22

:D :D :D

Dziekuje bardzo za poprawienie mi humoru i za olbrzymia dawke dobra ktora jest zawarta w tym i poprzednim watku Bidusi- Czarnusi.
Obrazek Obrazek

Ylva

Od: Pon kwi 07, 2003 16:59

Post » Nie lut 13, 2005 16:25

Piter - masz ogromny talent nie tylko do oswajania tygrrrysow ;-) ale i do pisania :lol:
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie lut 13, 2005 16:26

I prawdziwa Panterka z niej :lol:
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

[poprzednia][następna]