Jest DT dla kociąt z meliny <3 Walczą! :) WAW

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 19, 2016 13:53 Re: Potrzebny DT dla kociąt z meliny - tracą oczy!!! WAW

OKI pisze:Meneliki z oczkami ;) trafiły do mnie.
Niestety mogę im tylko zaoferować obóz przejściowy - kwarantanna poszczepienna, ciachanko i gojonko.
Potem powrót na melinę :(

Mogę trzaskać ogłoszenia. Dużo mają czasu? :(

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 5 >>

Post » Wto lip 19, 2016 13:56 Re: Potrzebny DT dla kociąt z meliny - tracą oczy!!! WAW

Hania66 pisze:przypomnę z rana, że Domki wciąż poszukiwane!

:!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lip 19, 2016 20:36 Re: Potrzebny DT dla kociąt z meliny - tracą oczy!!! WAW

wieczorem nadal poszukiwane domki
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Wto lip 19, 2016 20:38 Re: Potrzebny DT dla kociąt z meliny - tracą oczy!!! WAW

ZuzCat pisze:Bardzo dziękujemy Fundacji Szanowny Pan Kot,
za wypożyczenie obu domom klatek bytowych z wyposażeniem :1luvu:

Cieszę się, że służą :wink:
Niestety, DT i DS nie ma na stanie do wypożyczania :(

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto lip 19, 2016 22:14 Re: Potrzebny DT dla kociąt z meliny - tracą oczy!!! WAW

Arcana pisze:
OKI pisze:Meneliki z oczkami ;) trafiły do mnie.
Niestety mogę im tylko zaoferować obóz przejściowy - kwarantanna poszczepienna, ciachanko i gojonko.
Potem powrót na melinę :(

Mogę trzaskać ogłoszenia. Dużo mają czasu? :(

Dzięki za ofertę :1luvu:
Mają może z miesiąc czasu, nie wiem, czy jest sens je ogłaszać :(
Żal mi ich bardzo, ale one mają dokąd wrócić, a jak patrzę na te wszystkie, które kompletnie nie mają dokąd, to nie wiem, czy mam prawo dorzucać jeszcze kolejne 3 kociaki do tego cholernego wyścigu o domy.
Nie wiem, gdzie tu leży mniejsze zło :(
Zadzwonię jutro, to pogadamy.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro lip 20, 2016 12:52 Re: Potrzebny DT dla kociąt z meliny - tracą oczy!!! WAW

Załamać się przy takich dylematach: dać szansę/odbierać szansę.
Miesiąc to trochę czasu jest.
Tępe odświeżanie ogłoszeń to moja specjalność.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 5 >>

Post » Śro lip 20, 2016 14:03 Re: Potrzebny DT dla kociąt z meliny - tracą oczy!!! WAW

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Muscat

Obrazek
Metaxa

Obrazek
Merlot

Obrazek
Merlot

Obrazek
Metaxa

Obrazek
Muscat

Obrazek
Obrazek
Muscat i Merlot

Obrazek
Metaxa

Obrazek
Metaxa (i ogon brata ;))

Obrazek
Metaxa

Obrazek
Merlot

Obrazek
Merlot

Obrazek
Merlot i Muscat

Muscatowi coś trzecia powieka wylazła (chociaż tylko na fotach to widać).

Idę palić świeczkę - śpią od całych pięciu minut 8O

OKI

Post » Śro lip 20, 2016 21:40 Re: Potrzebny DT dla kociąt z meliny - tracą oczy!!! WAW

Jak ja kocham takie nakrapiane brzuszki :1luvu:

Ale Twoje opisy sprawiają, że skutecznie sobie przypominam, dlaczego nie lubię kociąt :twisted:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lip 21, 2016 12:41 Re: Potrzebny DT dla kociąt z meliny - tracą oczy!!! WAW

Pewnie z tych samych powodów, co ja :twisted:
No, nie będę ściemniać, że są spokojne, mądre, mają pokończone doktoraty z dobrego wychowania i jedzą sztućcami :roll:
Każdy, kto chce adoptować nieletniego kota, jest potencjalnym samobójcą i nie lubi swojego mieszkania.

Jeszcze trzy fotki, niekoniecznie ostre...
Obrazek

Obrazek

Obrazek
...ale nie mogłam się oprzeć :P

OKI

Post » Czw lip 21, 2016 13:21 Re: Potrzebny DT dla kociąt z meliny - tracą oczy!!! WAW

Arcana pisze:Załamać się przy takich dylematach: dać szansę/odbierać szansę.

Nie ma co myśleć tylko dawać ogłoszenia. Jak się uda to ok.Jak nie to wrócą.
Olga, dziś tam jest w miarę w porządku na powrót ale nie wiadomo czy nic się nie zmieni. Jak dostaną szansę od losu to tylko cieszyć się będziemy.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lip 21, 2016 13:59 Re: Potrzebny DT dla kociąt z meliny - tracą oczy!!! WAW

ASK@ pisze:
Arcana pisze:Załamać się przy takich dylematach: dać szansę/odbierać szansę.

Nie ma co myśleć tylko dawać ogłoszenia. Jak się uda to ok.Jak nie to wrócą.
Olga, dziś tam jest w miarę w porządku na powrót ale nie wiadomo czy nic się nie zmieni. Jak dostaną szansę od losu to tylko cieszyć się będziemy.

Obie wiemy, że to samo da się powiedzieć o każdym DS.
I że zrobienie ogłoszeń to najmniejszy problem w procedurze szukania domów.

Dziewczyny, jak zwykle będę niemiła, ale już mnie znacie :P
Róbcie, co chcecie. Dawajcie ogłoszenia, ale bez moich namiarów i angażowania mnie w sprawdzanie domów i proces adopcyjny.
Mam prócz nich 18tkę innych, w tym poprutą białaczkową Finezję, długi w lecznicy, problem ze spłatą kredytu, opłaceniem czynszu i bieżących rachunków.
I właśnie w tym momencie ostatecznie wysypała mi się praca, dzięki której miałam te najbardziej palące długi pospłacać.
Jak wyląduję pod mostem, to ta trójka na melinie będzie w znacznie lepszej sytuacji niż pozostałe koty pod moją opieką.
Naprawdę nie lubię wyciągać swoich prywatnych spraw na forum, ale moja sytuacja, dotąd nieciekawa, właśnie się drastycznie pogorszyła. Muszę się zająć własnymi sprawami i chociaż bardzo mi z tym źle, to już nijak nie upchnę w swoim grafiku szukania domu tym kociakom. Ani czasowo, ani psychicznie temu nie podołam.

Jest jeszcze jeden aspekt szukania im domów - testy na wirusówki.
W tej chwili kociaki nie są testowane i jeśli mają wrócić, to tych testów nie będziemy robić, o ile nie wystąpią wyraźne wskazania medyczne.
Kto się nimi zaopiekuje, jeśli na życzenie jakiegoś domu zostaną wykonane testy i wyjdą nie tak, jak byśmy chcieli?
Bo jasnym jest, że z dodatnimi testami to już na melinę nie będą mogły wrócić :|

OKI

Post » Nie lip 24, 2016 23:44 Re: Potrzebny DT dla kociąt z meliny - tracą oczy!!! WAW

Po wizycie kontrolnej u okulisty mamy dobre nastroje :)
Dr Buczek była zadowolona z efektów leczenia i postępu w wygajaniu się. Zestaw kropli został utrzymany, ale zmieniła się ilość i częstotliwość podawania ich do każdego z oczek.
Pani doktor jest ostrożnie optymistyczna, Malaga może zachowa widzenie w prawym oku - jaki jego zakres, to się okaże, ale cokolwiek, to bardzo dużo! :) Podobne rokowania otrzymaliśmy co do prawego oczka Madery. :) Dobre wieści tyczą też Marsali. Mała w czasie zabawy przeprowadziła na sobie drobny zabieg operacyjny, w wyniku którego wypłynęła soczewka, co przyśpieszyło gojenie pozostałości po lewej gałce ocznej. Chirurgiczne oczyszczanie oczodołów ze zaszywaniem powiek doktor poleciła odłożyć w czasie na wspólny zabieg ze sterylizacją. :)
Bardzo się cieszymy.

ZuzCat

Od: Pon sie 23, 2010 11:15

Post » Pon lip 25, 2016 6:50 Re: Potrzebny DT dla kociąt z meliny - tracą oczy!!! WAW

Bardzo dziękujemy Niezastąpionej Cioci ZuzCat za wór TOTW, a Cioci Pchełeczce za wór Cat's Besta :1luvu:
Szatany z Meliny mogą się paść i lać do woli :ok:
Metaxa i Muscat znowu wylądowali na kroplach do oczu, co im absolutnie nie przeszkadza demolować otoczenia :x

OKI

Post » Pon lip 25, 2016 11:39 Re: Potrzebny DT dla kociąt z meliny - tracą oczy!!! WAW

dobrze ,że jest jakaś nadzieja.
O tym ile takie gówniarstwo może zeżreć i obejsczyć + coś tam jeszcze napaskudzić, nie wspomnę.
Obrazek

ASK@

Post » Pon lip 25, 2016 13:53 Re: Potrzebny DT dla kociąt z meliny - tracą oczy!!! WAW

ASK@ pisze:dobrze ,że jest jakaś nadzieja.

:ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

[poprzednia][następna]