Tymek ma białaczkę. Jest już u AnielkiG. Żegnaj Tymku...[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 02, 2016 13:09 Re: Tymek ma białaczkę :( mamy światełko w tunelu. POJECHAŁ!

Tymek spał w pozycji sfinksa pod kaloryferem. To jedyne miejsce gdzie można się ukryć. Chyba ilość kotów go zaskoczyła ale nie boi się tylko jest zdziwiony. Na mnie nafukał.
AnielkaG

Post » Wto lut 02, 2016 13:30 Re: Tymek ma białaczkę :( mamy światełko w tunelu. POJECHAŁ!

Za dobre samopoczucie obydwu kotkow. I opiekunek tez :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro lut 03, 2016 10:50 Re: Tymek ma białaczkę :( mamy światełko w tunelu. POJECHAŁ!

Pierwsza sesja foto pięknej zielonookiej panienki Scarlet :D (swojsko, z racji słodziutkiego pysia zwanej przeze mnie Szarlotką :D )
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro lut 03, 2016 15:11 Re: Tymek ma białaczkę :( mamy światełko w tunelu. POJECHAŁ!

Tymek wyszedł z ukrycia wieczorem i bardzo się zdziwił jak mnie zobaczył. W nocy ganiali się z Morrisem, wiem że z nim bo on charakterystycznie nawołuje koty. Już wieczorem wciskał pysk pod kaloryfer i próbował zachęcić Tymka do zabawy.
AnielkaG

Post » Śro lut 03, 2016 16:03 Re: Tymek ma białaczkę :( mamy światełko w tunelu. POJECHAŁ!

AnielkaG pisze:Tymek wyszedł z ukrycia wieczorem i bardzo się zdziwił jak mnie zobaczył. W nocy ganiali się z Morrisem, wiem że z nim bo on charakterystycznie nawołuje koty. Już wieczorem wciskał pysk pod kaloryfer i próbował zachęcić Tymka do zabawy.

:D pewnie sobie pomyślał "fajnie że tyle koteczków, tylko po co ta pani jeszcze 8O ?"

ale dobre wieści :ok: myślę że Tymek jak już przyzwyczai się do nowego miejsca, to szybko się zaprzyjaźni z którymś z kolegów bo jemu bardzo kotów brakowało

Scarlet jest na razie w sypialni, koty wchodzą tam na chwilkę w odwiedziny ale pod moim nadzorem :wink: Nie chcę nic robić za szybko, bo na razie syczy na koty, ale jeszcze ma prawo :wink: w końcu nowe miejsce, nowe zapachy, nowe odgłosy. Niech się zadomawia swoim rytmem. A dzisiaj obcięłam jej pazurki, nie od razu wszystkie, a na raty :D został mi jeszcze tylko jeden. Najlepiej mi idzie jak dziewczynka jest rozespana :P
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Czw lut 04, 2016 23:05 Re: Tymek ma białaczkę :( mamy światełko w tunelu. POJECHAŁ!

Zamienniczka Tymka :D piękna zielonooka panienka czyni olbrzymie postępy. Wyleguje się już w różnych widocznych miejscach, mnie się nie boi i doprasza się o głaski, chociaż na ręce nie da się jeszcze wziąć. Z Maksiem od dzisiaj jest sztama, były noski powitalne i Maksiowi została już przywrócona jego ukochana miejscówka w sypialni pod kaloryferem - z czego jest niezmiernie szczęśliwy :D .
Najbardziej syczą na siebie nawzajem z Miśką czyli Mimi, a ja myślałam że się zakolegują, bo są w podobnym wieku. Ale nic to, mamy jeszcze czas :wink:

Dzisiaj zielonooka Szarlotka (to jest moje spolszczenie od Scarlet :D a tak do niej ta szarlotka pasuje z racji słodyczy i z racji ubarwienia) wyszła już na salony :D

Taka jestem piękna :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

zwiedzam salony :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tymek też ma się dobrze, wychodzi spod kaloryfera i już załapał, że jak jest krojone mięsko, to trzeba być czujnymi i w pogotowiu, bo to znak że będzie kolacyjka :D To wiem od AnielkiG, ale może jeszcze coś więcej sama napisze :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt lut 05, 2016 7:57 Re: Tymek ma białaczkę :( mamy światełko w tunelu. POJECHAŁ!

Sliczna Szarlotka :) Tricolorki maja w sobie to cos ;)

Brawo Tymek!

zuza

Post » Pt lut 05, 2016 13:29 Re: Tymek ma białaczkę :( mamy światełko w tunelu. POJECHAŁ!

dziewczyny czy możecie poradzić jak szukać domu dla kotki białaczkowej?
Moja siostra mieszka w małym miasteczku w Lubuskim. Zajmuje się pomocą kotkom, sterylizuje, szuka domów, większość z kotów przyjeżdża do Wrocławia i tutaj szukamy im domów, bo w Szprotawie szanse na dom nikłe. W zeszłym roku wyłapała dwie śliczne kotki tri do sterylki, wysterylizowała. jedna z kotek wymagała dooswojenie (a raczej pokonania stresu po wyrzucenie z domu bo kotki na wakacje zostały wywalone w miejscu karmienia bezdomnych kotów) , więc przed wzięciem jej do DT zrobiła testy i wyszła białaczka . Kotka miała kurację ludzki interferonem, po kuracji badanie PCR i niestety potwierdzenie białaczki. Jej siostrze test wyszedł ujemny i już dawno jest w swoim domu.
Od wakacji kotka siedzi sama w komórce, jest miziakiem i teraz jak już wiadomo, że białaczki niestety nie zwalczyła chcemy jej znaleźć dom, aby nie siedziała sama w komórce. Kotka jest młoda - ma około 1 roku. Jest bardzo ładna- zdjęcia poniżej:
Obrazek
Obrazek

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt lut 05, 2016 13:33 Re: Tymek ma białaczkę :( mamy światełko w tunelu. POJECHAŁ!

oglaszac, oglaszac, warto zrobic wydarzenie na fejsie i je aktualizowac przypominajac.

zuza

Post » Pt lut 05, 2016 14:47 Re: Tymek ma białaczkę :( mamy światełko w tunelu. POJECHAŁ!

mawin pisze:dziewczyny czy możecie poradzić jak szukać domu dla kotki białaczkowej?

Ja robiłam normalnie ogłoszenia i na horyzoncie jest dom mający już białaczkową kotkę. Tylko dużo ogłoszeń, nie duzo portali, tylko wybrane, ale ogłoszenia ciagle na górze gównie na OLX, Gumtree i paru innych. Ogłoszenia na duże miasta. Dużo ładnych fot, dobry opis podkreślajacy zalety kotki. W tytule też zachęć (roczna, kolorowa...) Piękna jest.

http://olx.pl/oferta/mala-trikolorka-fe ... ceohF.html

A ja mam pytanie do doświadczonych z białaczką. Sterylizujecie kotki nosicielki? Myślę o młodych, kilkumiesięcznych.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Pt lut 05, 2016 22:03 Re: Tymek ma białaczkę :( mamy światełko w tunelu. POJECHAŁ!

Oczywiscie że sterylizujemy. Nie tylko młode, moja Krecia miała sterylkę aborcyjną w wieku co najmniej 6 lat. Jest u mnie lat 5. Dlaczego by nie? Podawanie hormonów, albo co gorsza ruja jest o wiele bardziej obciążające dla kotki.
AnielkaG

Post » Pt lut 05, 2016 23:59 Re: Tymek ma białaczkę :( mamy światełko w tunelu. POJECHAŁ!

Zapytałam, bo wiem, ze moja wetka ma opory, ma jakieś złe doświadczenia, że koty zaczynały chorować niedługo po kastracji. Dzięki, Anielka.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Sob lut 06, 2016 8:38 Re: Tymek ma białaczkę :( mamy światełko w tunelu. POJECHAŁ!

Kazda narkoza jest niebezpieczna dla bialaczkowca (bo moze obudzic chorobe), ale przeciez czasem trzeba. Sa kastrowane, maja czyszczone zeby, bez tego sie nie da... Tak naprawde wiekszy stres tez moze obudzic bialaczke, ale i badac trzeba u weta i czasem cos nieprzyjemnego zrobic.

zuza

Post » Pon lut 08, 2016 8:27 Re: Tymek ma białaczkę :( mamy światełko w tunelu. POJECHAŁ!

Arcana pisze:
mawin pisze:dziewczyny czy możecie poradzić jak szukać domu dla kotki białaczkowej?

Ja robiłam normalnie ogłoszenia i na horyzoncie jest dom mający już białaczkową kotkę. Tylko dużo ogłoszeń, nie duzo portali, tylko wybrane, ale ogłoszenia ciagle na górze gównie na OLX, Gumtree i paru innych. Ogłoszenia na duże miasta. Dużo ładnych fot, dobry opis podkreślajacy zalety kotki. W tytule też zachęć (roczna, kolorowa...) Piękna jest.

http://olx.pl/oferta/mala-trikolorka-fe ... ceohF.html

A ja mam pytanie do doświadczonych z białaczką. Sterylizujecie kotki nosicielki? Myślę o młodych, kilkumiesięcznych.

Dzięki :-) ogłoszenia robimy i mam nadzieję, że kotka będzie miała tyle szczęścia co twoja tymczaska i znajdzie domek.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw lut 11, 2016 13:44 Re: Tymek ma białaczkę :( mamy światełko w tunelu. POJECHAŁ!

Tymek nadal przemyka i jest widoczny tylko w porze karmienia. Ale już śpi z kotami
AnielkaG

[poprzednia][następna]