Szukamy pilnie domku (DT,DS) dla rannego Popiołka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 29, 2014 0:18 Re: Szukam kogoś kto zrobi duży domek Wawa - Biał 200 zł+100

Narazie o czasie nie było mowy. Z tymi 5 dniami chodzi o to, że może nie potrzebować już szpitaliku, a na szycie może być jeszcze za wcześnie. Chodziło również o to, może trzeba będzie szyć nie raz, ponoć tak bywa z rozległymi kocimi ranami. Mimo, że kot nie sięgnie tam by wylizać zranienie jest po pachą i sięga ku łopatce, w czasie poruszania szwy mogą puszczać. Póki co nie padły żadne twarde terminy. Po badaniu poszedł odpoczywać do dużej klatki z posłaniem, kuweta i jedzonkiem.
Gdy będą jakieś nowe wieści oczywiście się odezwę.

Karolina :ok: jak widać wszędzie można spotkać dobrego człowieka.
ObrazekObrazekObrazek

leeann

Od: Sob cze 15, 2013 21:34

Post » Sob lis 29, 2014 0:25 Re: Szukam kogoś kto zrobi duży domek Wawa - Biał 200 zł+100

:-)

karolink

Od: Pon paź 09, 2006 20:40

Post » Sob lis 29, 2014 7:50 Re: Szukam kogoś kto zrobi duży domek Wawa - Biał 200 zł+100

Czytałam kiedyś, że jeśli kot włoży głowę w jakąś obręcz lub pętlę próbuje się z niej uwolnić przechodząc przez nią - stad właśnie takie zaciśnięte obroże na obojczyku - chcąc się uwolnić przełożył łapkę :( . Dobrze, że ma już fachową i troskliwą pomoc :ok: .
Podtrzymuję ofertę pożyczenia klatki z gratami, robienia zdjęć i pilotażu adopcyjnego dla ewentualnego DT.
Czy ktoś umie mu zrobić FB?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob lis 29, 2014 8:41 Re: Szukam kogoś kto zrobi duży domek Wawa - Biał 200 zł+100

Spytajcie wetów co sadzą o leczeniu tej rany olejkiem z dzurawca.
On nie tylko przyspiesza gojenie rany ale ma również działanie antybakteryjne i lekko znieczulające. I co chyba jest istotne, łatwiej jest go stosować niż leki w maści, bo można zakraplać na ranę bez dotykania jej (a tym samym zaoszczędzić kotu dodatkowego bólu).
Wydaje mi sie też, że przy takim umiejscowieniu rany maść będzie się zbierała w zagięciu, a nadmiar olejku co najwyżej spłynie na sierść.
Przedyskujtujcie to i jeśli będziecie zainteresowani, to mogę wysłać (do kogoś z Was lub bezpośrednio do lecznicy).
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Sob lis 29, 2014 11:39 Re: Szukam kogoś kto zrobi duży domek Wawa - Biał 200 zł+100

Alix może być jak mówisz, świadczyłoby to o tym, że miał za luźna obrożę i zdołał przełożyć łapę lub może obroża o coś zahaczył i w ten sposób probowalsie uwolnić. Pamiętam o klatce z osprzętem. Problem w tym, że Karolina pomijając inne aspekty nie ma fizycznej możliwości wstawienia u siebie klatki. Chyba ze uwiesi się ja u sufitu nad łóżkiem.
Bardzo bym chciała pomóc lecz przez grudzień stopniowo będę się przeprowadzać oczywiście cały czas pracując. Może i miałby ciepło lecz ze spokojem, towarzystwem i opieką w wyznaczonych godzinach byłby poważny problem. Nie myślałam też o reakcji TŻ choć może w zimie nie wystawił by mnie z nim na taras. :roll:
Może ktoś bardziej doświadczony pomógł z wydarzeniem na FB? Proszę.

Amika6 dziękuję zapytam przy najbliższej okazji. Może uda się zrobić parę ładnych zdjęć. Sprawa była nagła a aparat wybrał się wtedy na wycieczkę.
ObrazekObrazekObrazek

leeann

Od: Sob cze 15, 2013 21:34

Post » Sob lis 29, 2014 13:53 Re: Szukam kogoś kto zrobi duży domek Wawa - Biał 200 zł+100

To się kotu udało ,został złapany przed większym chłodem i ważne że leki już działają w kocie.

Nijak nie mogę pomóc ,a nawet olejek posiadam w zapasach i potwierdzam skuteczność działania
na ranach które mają się zasklepić przez ziarnowanie ,super działa .

Odnośnie domków kocich ,polecam estetyczne budy psie ,troszkę trzeba docieplić ale nie oszpecą żadnego
parkingu czy domu. W Zielonce na ul. Poniatowskiego jest fajny punkt ,sami je robią jeśli chce się jakiś
zmian to są elastyczni.
Za 200,00 można sporą budkę zakupić.

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob lis 29, 2014 14:27 Re: Szukam kogoś kto zrobi duży domek Wawa - Biał 200 zł+100

karolink

Post » Sob lis 29, 2014 14:32 Re: Szukam kogoś kto zrobi duży domek Wawa - Biał 200 zł+100

Kwestia budki już załatwiona, będę dawać znać co tam słychać, no i w wątku tym ożywiona dyskusja o kotku więc będę kontynuować.
Może tylko zmienić tytuł ? Szukamy domu dla kocurka z Białołęki albo coś podobnego.

Piotr mi pomoże jeżeli chodzi o domek. Jest już koncepcja itp. Główny zarządca budynku i Pani z zarządu administracji, która mieszka w naszej klatce także nie widzą problemu, aby uspokoić karmicielkę będzie tylko oficjalne pismo, że Zarząd się zgadza, a ja pokrywam koszty, bo się babka wystraszyła, że to jej przyjdzie płacić i wpadła w histerię przy próbie rozmowy z nią, a bardziej powiadomienia jej o koncepcji.

karolink

Post » Sob lis 29, 2014 17:43 Re: BŁAGAM O TYMCZAS Dla tego uroczego kocurka WAWA

:!: :!: :!:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Sob lis 29, 2014 18:37 Re: BŁAGAM O TYMCZAS Dla tego uroczego kocurka WAWA

karolink

Post » Nie lis 30, 2014 19:17 Re: BŁAGAM O TYMCZAS Dla tego uroczego kocurka WAWA

Jak już wcześniej deklarowałam, mogę pożyczyć klatkę do początkowej izolacji leczenia oraz służyć pomocą w robieniu zdjęć i ogłoszeń adopcyjnych.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie lis 30, 2014 19:27 Re: BŁAGAM O TYMCZAS Dla tego uroczego kocurka WAWA

No nie wiem czy to dobrze na facebooku, no wkleiłam to co wywieszone na osiedlu ja nie umiem robić takich rzeczy, jeżeli tylko ktoś się podejmie można wszystko pozmieniać, stworzyć inne ogłoszenie, czy mianuję go administratorem strony, na razie zrobiłam tak, że wszyscy mogą wszystko, no ale administrator może najwięcej. Moi znajomi niestety zupełnie z innej bajki i zresztą bardzo ich niewielu :-( Nie mam komu ogłaszać.
Kocurek jest też ogłoszony na kilku portalach Zaginione/Znalezione. Ktoś nawet dzwonił, ale chodziło o podobnego kotka na Woli, Kluskę.

karolink

Post » Nie lis 30, 2014 19:31 Re: BŁAGAM O TYMCZAS Dla tego uroczego kocurka WAWA

Czy to ten kocurek z raną po obróżce?
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie lis 30, 2014 19:50 Re: BŁAGAM O TYMCZAS Dla tego uroczego kocurka WAWA

tak

karolink

Post » Nie lis 30, 2014 19:58 Re: BŁAGAM O TYMCZAS Dla tego uroczego kocurka WAWA

Mój Plamek miał podobne rany. Ogromne ubytki na obu łapkach, widać było kości i ścięgna, wszystko było na wierzchu...
Z czasem, już podczas leczenia, pojawiały się przez jakiś czas zmiany martwicze, na bieżąco wycinane.
Pierwsza próba zszycia zakończyła sie fiaskiem, przy zgięciu łapek szwy puściły.
Łapki Plamka zostały wyleczone, ale to było wiele tygodni...przez pierwsze dwa tygodnie codzienne wizyty u lekarza, zastrzyki, opatrunki, wetka przyjeżdżała do gabinetu nawet w niedzielę, specjalnie dla niego.
Plamek dostawał między innymi Solcoseryl, na rany stosowany był Octenisept, na opatrunki maść Detreomycynowa, także olejek z dziurawca.
Kocurkowi domek potrzebny...i opieka :(
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

[poprzednia][następna]