Tasiemca przerabiałam dwa razy, raz były tylko ziarenka, drugi raz - sam obcy.
Najlepiej sprawdził się Profender, taki preparat w pipetce, zakrapiany na kark.
Ubił. Na śmierć

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
NITKA/KARINKA pisze::201461
Wg mnie to człon tasiemca ( ruszał się?)
Aniprazol ma dwa składniki ( jeden działa na obleńce - glisty, drugi na tasiemce)
Na kota ok 5 kg - 1/2 tabletki przez 3 kolejne dni.
jarekm pisze:Zawsze pozostaje jeszcze Anipracit
Dodam tylko że pozbyć trzeba się całego tasiemca
a potem i tak jeszcze trzeba obserwować kota
bo postacie larwalne mogą przetrwać w mieszkaniu jeszcze nawet pół roku
anna84 pisze:Czy po 2 tygodniach od podania kotu tabletki Aniprazol muszę podać kotu ponownie tabletkę czy może się bez tego obejść? Nie chcę kota niepotrzebnie truć.
dollyheart pisze:Dziś u mojej kotki zauważyłam białego wijacego się robaka w okolicach odbytu. Wzięłam ją dosłownie na 10 min do pokoju, (nasze koty mają jedną część domu dla siebie i nie są wpuszczane do większości pomieszczeń). Pytanie czy przez tą chwilę mogła "coś" zostawić w pokoju, odkurzylam dokładnie wszystkie miejsca ale nadal czuje się jakbym mogła być jakoś zagrożona, ponieważ panicznie boję się takich rzeczy. Nie zauważyłam żadnych martwych segmentów tzw ziarenek ryżu. A jeśli coś pozostało to czy należy się obawiać? Kotka ma już zapewnione leczenie.
ASK@ pisze:anna84 pisze:Czy po 2 tygodniach od podania kotu tabletki Aniprazol muszę podać kotu ponownie tabletkę czy może się bez tego obejść? Nie chcę kota niepotrzebnie truć.
Cały cyrk polega na tym by aniprazol podać po 2 tygodniach w ten sam sposób. Chyba wet to wyjaśniła
jarekm pisze:ASK@ pisze:anna84 pisze:Czy po 2 tygodniach od podania kotu tabletki Aniprazol muszę podać kotu ponownie tabletkę czy może się bez tego obejść? Nie chcę kota niepotrzebnie truć.
Cały cyrk polega na tym by aniprazol podać po 2 tygodniach w ten sam sposób. Chyba wet to wyjaśniła
Jakie łatwe życie prowadzą ludzie co mają jednego kota.
Ale ja za to jestem sześć razy bardziej szczęśliwy
a jakby policzyć te dokarmiane
to ho ho ho i jeszcze trochę
jarekm pisze:ASK@ pisze:anna84 pisze:Czy po 2 tygodniach od podania kotu tabletki Aniprazol muszę podać kotu ponownie tabletkę czy może się bez tego obejść? Nie chcę kota niepotrzebnie truć.
Jakie łatwe życie prowadzą ludzie co mają jednego kota.
Ale ja za to jestem sześć razy bardziej szczęśliwy
a jakby policzyć te dokarmiane
to ho ho ho i jeszcze trochę
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 62 gości